gwalberg Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 3 godziny temu, out-of-brain napisał: To jeszcze tylko zapytam .. Czy ROM y stable można wgrywać bez twrp ? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Można to zrobić bez większych problemów: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-9-pro/redmi-note-9-pro-international-model-general-and-development/rom-xiaomi-eu-rom-redmi-note-9-pro-eu-t4105931 Jest też nowsza wersja V11.0.4.0 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/ Pamiętaj tylko żeby pobierać wersję fastboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 @gwalbergJeszcze jedno dla całkowitego zrozumienia . Wtedy telefon będzie zrootowany ?? Jak będę ROM y wgrywać przez fastboot ?Planuje najpierw odblokować . To wiadomix.Dziękuję.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHiORi Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 (edited) Czy instalował już ktoś w Xiaomi Redmi Note 9 Pro https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V11.0.5.0.QJZMIXM_v11-10.zip/download lub https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V11.0.7.0.QJWMIXM_v11-10-fastboot.zip/download ? Edited August 21, 2020 by CHiORi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 4 godziny temu, out-of-brain napisał: @gwalberg Jeszcze jedno dla całkowitego zrozumienia . Wtedy telefon będzie zrootowany ?? Jak będę ROM y wgrywać przez fastboot ? Planuje najpierw odblokować . To wiadomix. Dziękuję. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Nie, żeby root to juz inna sprawa. Boot Image Patching. Tutaj link: https://topjohnwu.github.io/Magisk/install.html#boot-image-patching Też się wspierałam tym tekstem: https://android.com.pl/aplikacje/96647-magisk-14-aktualizacja/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Oki dziękuję ślicznie za podpowiedzi Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 2 godziny temu, CHiORi napisał: Czy instalował już ktoś w Xiaomi Redmi Note 9 Pro https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V11.0.5.0.QJZMIXM_v11-10.zip/download lub https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V11.0.7.0.QJWMIXM_v11-10-fastboot.zip/download ? Pierwszego nie zainstalujesz bez recovery., musi być wersja fastboot. Drugi nie jest na nasz telefon. Musi być w nazwie xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Dnia 21.08.2020 o 17:54, CHiORi napisał: Czy instalował już ktoś w Xiaomi Redmi Note 9 Pro https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V11.0.5.0.QJZMIXM_v11-10.zip/download lub https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V11.0.7.0.QJWMIXM_v11-10-fastboot.zip/download ? Z pierwszego linku zainstalowane przez recovery (co prawda nieoficjalne). Na razie działa dobrze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakomo2020 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Jak wersja 9 pro wypada pod względem jakości dźwięku podczas rozmów i jakości muzyki na słuchawkach? Macie jakieś porównanie z innymi modelami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 (edited) Przymierzam się kupna nowego smartphona i jak czytam Wasze posty, to się zastanawiam czy Redmi Note 9S/Pro to dobry wybór. Najbardziej zależy mi na tym, by wgrać xiaomi.eu dla oryginalnego dialera i nagrywania rozmów, a widzę że są problemy z dostępnością aktualizacji dla tych modeli, co też nie napawa optymizmem przy następnych aktualizacjach MIUI. Czy gdybyście mieli jeszcze raz kupić ten model, to zrobilibyście to? I jeszcze pytanie czy ktoś miał możliwość użytkowania 9S i 9 Pro, czy jest różnica w jakości zdjęć albo jakieś inne różnice oprócz szybkiego ładowania i NFC? W sumie z NFC nie korzystam. Jakbym miał kupować to wersję 6/128, bo 4/64 to mam dzisiaj w Note 4. A i jeszcze pytanie czy do 9 Pro jest w zestawie ładowarka 30W czy zwykła jak do 9S? Edited August 25, 2020 by mgcompany Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Ja przesiadłem się własnie z Redmi Note 4x 4/64gb na Redmi note 9 Pro 6/128gb + Rożnica w jakości zdjęć jest ale w nocy wiadomo + ładowarka jest 30W, + ładowanie szybkie super sprawa od 45% do 85% ładuje się max 20 minut + bateria trzyma długo + mam egzemplarz bez wad(resety, drenaż baterii) - jest duży(jedna ręką ciężko jest obsłużyć) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) Hejka ponownie. Pytanie z innej beczki, mam wgrane TWRP, ale chcę zainstalować ROM Global, czy jest taka możliwość bez usuwania TWRP? EDIT 2020-09-03 Drugie pytanko, czy posiada ktoś operatora Orange i ma włączoną funkcję WIFI Calling? Z tego co czytam w sieci, w zeszłym roku Orange wyłączyło tą usługę dla urządzeń Xiaomi, czy nadal jest to wyłączone? Testował to ktoś? Edited September 3, 2020 by Sniper Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanusPL Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 RN 9 Pro MIUI Global 11.0.4Przesiadłem się z RN 4x, generalnie świetny telefon ale:- nie działa mi głośnomówiący tryb rozmowy (głośnik podświetlony i nic), a normalnie jest OK, n.p. na YT- nie chce łączyć się automatycznie z domowym WI-FI (trzeba tapnąć w zapamiętana sieć, inaczej zostaje na LTEMa ktoś takie problemy?(na razie nie planuję HR, czekam na MIUI 12) Edit: tryb głośnomówiący blokował mi Cube ACR - wystarczyła zmiana jednego z ustawień (dzięki pomocy supportu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 20 godzin temu, Sniper napisał: Drugie pytanko, czy posiada ktoś operatora Orange i ma włączoną funkcję WIFI Calling? Z tego co czytam w sieci, w zeszłym roku Orange wyłączyło tą usługę dla urządzeń Xiaomi, czy nadal jest to wyłączone? Testował to ktoś? Dalej jest wyłączone. Mam ofertę z Nju, ale właściciel ten sam. 49 minut temu, JanusPL napisał: RN 9 Pro MIUI Global 11.0.4 Przesiadłem się z RN 4x, generalnie świetny telefon ale: - nie działa mi głośnomówiący tryb rozmowy (głośnik podświetlony i nic), a normalnie jest OK, n.p. na YT - nie chce łączyć się automatycznie z domowym WI-FI (trzeba tapnąć w zapamiętana sieć, inaczej zostaje na LTE Ma ktoś takie problemy? (na razie nie planuję HR, czekam na MIUI 12) Czy posiadasz w domu router z dwuzakresowym pasmem sieci? Tj. 2.4GHz i 5GHz? Bo telefony Xiaomi mają problemy, gdy jedno urządzenie transmituje sygnał na obu pasmach, kiedy nazwa sieci(SSID) dla 2.4 i 5 jest dokładnie taka sama. Wystarczy zmienić nazwę dla któreś z sieci i powinno być git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynowak Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Jeżeli chodzi o wifi calling to nie wiem do końca czy operator wyłączył, bo u mnie po wpisaniu kodu do uruchomienia tej opcji pojawiło się w ustawieniach, tak samo volteWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanusPL Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Czy posiadasz w domu router z dwuzakresowym pasmem sieci? Tj. 2.4GHz i 5GHz? Bo telefony Xiaomi mają problemy, gdy jedno urządzenie transmituje sygnał na obu pasmach, kiedy nazwa sieci(SSID) dla 2.4 i 5 jest dokładnie taka sama. Wystarczy zmienić nazwę dla któreś z sieci i powinno być git.Mam na sztywno 2.4Ghz, nie wiem od czego to zależy, dziś znów normalnie się łączył.Kolejny bug u mnie to pliki na karcie SD, które tworzy Galeria - na XDA piszą, że trzeba zmienić wersją aplikacji.Za razie nie mam kurzu na soczewce aparatu, ale 2 lata gwarancji to sporo czasu, gdyby coś się pojawiło to przy okazji wymienię baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Czy posiadasz w domu router z dwuzakresowym pasmem sieci? Tj. 2.4GHz i 5GHz? Bo telefony Xiaomi mają problemy, gdy jedno urządzenie transmituje sygnał na obu pasmach, kiedy nazwa sieci(SSID) dla 2.4 i 5 jest dokładnie taka sama. Wystarczy zmienić nazwę dla któreś z sieci i powinno być git.Ee bzura, xiaomi nie ma problemu z ssid a ma problem z bt i wifi 2,4, ale nie kazdy model i nie kazdy egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Mam podobnie, nie łączy automatycznie z wi-fi, pozostaje na danych mobilnych, karta Orange, wi-fi światełko z Orange FB3. Próbowałem ustawień w opcjach programistycznych ale bez skutku Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Yyy, nie? Redmi Note 9S/Pro ma tylko ROM-y stable..Właśnie dlaczego ?Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 4 godziny temu, out-of-brain napisał: Właśnie dlaczego ? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Bo Xiaomi nie wydaje Global Bet więc nie mamy na czym opierać bet dla tego modelu jak i dla innych tylko na Global. Będą tylko stable i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Jak w najprostrzy sposób zaokrąglić ikony aplikacji? Mam Mi9 i Redmi Note 9 Pro - na obu ustawiony ten sam 'stockowy' motyw. Na MI9 wszystkie ikony są zaokrąglone, a na Redmi około połowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda Magda Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Hej, kupiłam xiaomi redmi 9 pro i nie mogę połączyć się z siecią Wi-Fi... Czy ktoś wie w czym tkwi problem??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 W trzech rzeczach : użytkowniku, routerze i telefonie...Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda Magda Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją... Inne dwa smartfony, tablet ir laptop łączą się bez problemu tylko xiaomi ma problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 W ogóle widzisz sieć? Czy nie wyświetla się na liście? Jeśli widzisz i próbujesz się do niej połączyć, to dochodzisz do punktu wprowadzenia hasła? Sieć zostaje zapamiętana, ale telefon natychmiast się rozłącza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda Magda Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 Sieć widzę wpisuje hasło, wyskakuje ze ZAPISANO i nic dalej nie można z tym zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
mocin Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 WiFi->Dodatkowe ustawienia->Zarządzaj zapisanymi sieciami Sprawdź czy na liście widnieje Twoja sieć WiFi i kliknij na nią -> Zapomnij sieć. Może podczas pierwszego połączenia coś nie pykło i źle zapisał sobie konfigurację. W sumie miałem tak w Redmi 8, aczkolwiek problem rozwiązałem tam inaczej, gdyż czekała aktualizacja do Androida 10, która sprawiła, że połączył się z siecią bez takich wygibasów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratus84 Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Pojawiła się nowa wersja MIUI.eu 11.0.7.0 dla RN9Pro, instalował ktoś z Was? Wszystko działa poprawnie? Na 11.05 miałem problemy z instalacją przez fastboot i do teraz używam 1.04. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 To może okazać się po miesiącu, a nie 5 minutach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Stoję przed zakupem Redmi Note 9 pro, ale intryguje mnie jedna rzecz. Czy aparat szerokokątny posiada funkcję auto-focus jak główne oczko? W Poco X3, którego brałem pod uwagę obiektyw szerokokątny tej opcji nie ma.Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratus84 Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 7 godzin temu, brawo napisał: To może okazać się po miesiącu, a nie 5 minutach... Miałem na myśli czy się poprawnie instaluje przez fastboot... 11.05 miała problemy i telefon nie wstawał, musiałem wrócić do 11.04. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbezel Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 (edited) Hej. Próbowałem pobrać MiuiEU ze strony, lecz dla RN9PRO nie ma pliku podpiętego. A numer wersji wskoczył na 11.0.7.0.QJZMIXM. edit: Plik już został wrzucony, dziękuje. Zainstalowałem i działa pięknie Jakby ktoś potrzebował dobrego TWRP pod naszego RN9PRO to mogę gdzieś wrzucić, bo znalazłem w sieci i działa bezproblemowo. Edited September 20, 2020 by sbezel plik dodany Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 20 godzin temu, sbezel napisał: Hej. Próbowałem pobrać MiuiEU ze strony, lecz dla RN9PRO nie ma pliku podpiętego. A numer wersji wskoczył na 11.0.7.0.QJZMIXM. edit: Plik już został wrzucony, dziękuje. Zainstalowałem i działa pięknie Jakby ktoś potrzebował dobrego TWRP pod naszego RN9PRO to mogę gdzieś wrzucić, bo znalazłem w sieci i działa bezproblemowo. Jakie to TWRP ? Z jakimś był problem przy instalacji magiska. Masz zainstalowanego magiska pod to TWRP? Czekam na oficjalnego TWRP i instaluje tylko wersje fastboot ale ta wersja się skończyła na 11.0.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbezel Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 1 godzinę temu, gwalberg napisał: Jakie to TWRP ? Z jakimś był problem przy instalacji magiska. Masz zainstalowanego magiska pod to TWRP? Czekam na oficjalnego TWRP i instaluje tylko wersje fastboot ale ta wersja się skończyła na 11.0.4.0 Niżej wrzucam link do twrp zgodnego z naszym tel. Nie mam magisk, ale możesz spróbować. https://mega.nz/file/PINRDaKT#9TjfsHZsaQErCTdsm-aWjTrnPYbA6u2eOEn0CMi1MBs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Powyższe recovery jest jak najbardziej dobre-można śmiało wrzucać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratus84 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Dzięki za info odnośnie recovery, już pobrane. Nim zainstaluję mam kilka pytań, może prostych ale kto pyta ten nie ma problemów 1. Instalacja przez adb za pomocą komendy: fastboot flash recovery recovery.img (zmienię nazwę pliku na recovery) 2 Co zrobić po instalacji, zwyczajnie uruchomić telefon do systemu czy trzeba najpierw uruchomić recovery i coś tam poklikać jak tak to co? 3. Próbował już ktoś Magiska? Dzięki za odpowiedzi i pomoc Mam nadzieję, że Magisk zadziała i przyblokuję wreszcie reklamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts