michalm83 Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Przed chwilą dostałem powiadomienie o aktualizacji. Chyba idzi przez OTA? Strach instalować. Ale zaryzykuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 9 godzin temu, michalm83 napisał: Ale zaryzykuję. No i jak ta beta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Zainstalowałem jakiejś poprawy względem poprzedniej wersji nie zauważyłem. Co do baterii to u mnie ciężko stwierdzić czy coś się zmieniło bo czasami telefon mi wytrzymuje dzień a czasami półtora. AOD u mnie działa jak chce. Czasem mam samą datę i godzinę a czasem jest animacja z super tapety. Jak uruchomię aplikację bankową której mam ustawione logowanie odciskiem palca ale się nie zaloguje tylko ją zrzucę to odcisk zostaje około sekundy na głównym pulpicie. Standard od Xiaomi . Jedno poprawili drugie popsuli Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Nic takiego u mnie nigdy nie występowało... Serio zaczynam myśleć że albo wydali partie z dziwnymi bugami ... albo sami grzebiecie i te problemy tworzycie . Mam obecnie w domu dwa identyczne f2 pro ( jeden z Ali drugie z euro) i oba śmigają bez żadnych problemów na najnowszym sofcie. Jedyna niedogodność to na obecną chwilę brak możliwości obsługi gestami na innych launcherach .Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Miałem mi9 to ludzie mi pisali że po dwa dni im trzyma a ja ładowałem 3 razy dziennie . Widocznie trafiam na jakieś wybrakowane modele . Pisząc wyżej nie napisałem i mrugnięciu pełna jasnością przy blokowaniu telefonu i o tym że automatyczna jasność działa jak chce. Ale o tym pisałem nie raz i się przyzwyczaiłem. Do w/w błędów już się przyzwyczaiłem. Miała być zmiana na S20FE ale czar prysł po tym jak miałem okazję go chwilę używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 . Też miałem mi9 ale nigdy nie brałem pod uwagę że wytrzyma nawet pełny dzień ... Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Ja po aktualizacji żadnych błędów póki co nie wyhaczyłem. Ale pytanie z innej beczki, czy w szufladzie aplikacji da się wyłączyć na dole ten panel wyszukiwania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Nie da się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawert Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Dnia 23.01.2021 o 16:17, FromWP napisał: A jak to wygląda? Masz region Pl? U mnie niby jest GetApps ale nigdy nie używane i nawet w aktywnościach niewidoczne. Powiadomienia przychodzą z dźwiękiem i myślę, że mam nowego SMSa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 16 minut temu, Hawert napisał: Powiadomienia przychodzą z dźwiękiem To wyłącz powiadomienia z GetApps w ustawieniach, aplikacje..... Ja to zupełnie odinstalowałem przez adb (pomimo tego że u mnie i tak nie działało). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peran7 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 U mnie po aktualizacji wywaliło uprawnienia aplikacji.Chyba czeka mnie przywrócenie ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 Ma ktoś jakiś sposób, na częste problemy z autosynchronizacją z gmail? Wszelkie zmiany w ustawieniach aplikacji, baterii itp. nic nie wnoszą..problem występował na a10, podobnie jest na a11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 Na andku 10 fakt czasami tak było, ale od czasu jak wgrałem 11 to problemu już nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Po dwóch tygodniach z najnowszym romem Indonezja mogę stwierdzić jedno że Xiaomi mnie nie zawiodło. Czyli jedne bugie zniknęły drugie się pojawiły. Podczas transmisji danych pojawia się komunikat że dana sieć nie ma połączenia z internetem. Mimo że sieć jest i aplikacje łączą się z internetem. Wcześniej tego nie było. gdy ekran jest zablokowany i podgłaśniam dźwięk to z lewej strony pojawia się nutka a z prawej strony brak suwaka od poziomu głośności.Na szczęście nie popsuli nic jeśli chodzi o drenaż baterii trzyma tak jak wcześniej. chodź szybkie ładowanie działa u mnie dopiero po restarcie.Odcisk palca tak jakby szybciej działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 U mnie prócz rzeczywiście irytujących dymków, których nie mogę wyłączyć - szybkość wzrosła, bateria nadal trzyma świetnie - teraz pozostaje czekać na MIUI 12.5, które powinno dać jednak najwięcej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 @platek71 Dotknij dymku, po otwarciu na samym dole będziesz miał napis Manage, kliknij to i wyłącz powiadomienia, więcej już ich nie zobaczysz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Really? Dzięki!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 22 godziny temu, platek71 napisał: teraz pozostaje czekać na MIUI 12.5, które powinno dać jednak najwięcej... błędów? Bo czego jak czego ale że 12.5 będzie dopracowane i bez żadnych błędów i problemów to nie ma się co spodziewać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 23 godziny temu, Mark1991 napisał: błędów? Bo czego jak czego ale że 12.5 będzie dopracowane i bez żadnych błędów i problemów to nie ma się co spodziewać. No na pewno będą, ale mają być też nowe funkcje, więc może uda się skorzystać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Dnia 2.02.2021 o 19:15, zoltan78 napisał: Na andku 10 fakt czasami tak było, ale od czasu jak wgrałem 11 to problemu już nie mam. Problem dotyczy braku powiadomień (tylko gmail) na ekranie blokady, odblokowuje ekran/tel i zaraz powiadomienia dochodzą. Po ręcznej synchronizacji i blokadzie ekranu tylko raz dochodzi powiadomienie i dalej już nic. Czasami dojdzie coś z dużym opóźnieniem. Przerobiłem już wszystkie ustawienia (oprócz resetu), aktualizacje gmaila, itd i nic się nie zmieniło..Poza tym wszystko inne w tel. śmiga.. bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 9 godzin temu, platek71 napisał: No na pewno będą, ale mają być też nowe funkcje, więc może uda się skorzystać Najlepszą funkcją byłaby możliwość usunięcia/odinstalowania tych wszystkich śmieci/programów stockowych, których nie każdy używa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyhox Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Szkoda, że poco f2 pro dostanie późno aktualizacje do 12,5 miui ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Nie jest to model flagowy, więc nie można było się spodziewać że dostanie w pierwszej turze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 (edited) A wiadomo już kiedy? Czytałem na gsmmaniaku, że być może wjedzie już na początku drugiego kwartału 2021... Edited February 9, 2021 by platek71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 5 godzin temu, krzyhox napisał: Szkoda, że poco f2 pro dostanie późno aktualizacje do 12,5 miui ;/ Szkoda, że ma problem ze stabilną wersją 12 na andku 11, a gdzie im do wersji 12,5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 @platek71 szukasz, szukasz a pod latarnią najciemniej. Na naszym portalu też znajdziesz te informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 16 godzin temu, zoltan78 napisał: @platek71 szukasz, szukasz a pod latarnią najciemniej. Na naszym portalu też znajdziesz te informacje Pardon ;). Myślę, że 12.5 poleci w pierwszej grupie, a na pewno już przed grupą 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Na pierwszą turę nie masz co liczyć, tylko flagowe modele mają pierwszeństwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 10, 2021 Author Share Posted February 10, 2021 Na pierwszą turę nie masz co liczyć, tylko flagowe modele mają pierwszeństwo. Nie koniecznie. Xiaomi takie "o mało co flagowce" traktuje jako poligon doświadczalny i może że Poco dostanie wcześniej jakieś bety. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Jeżeli chodzi o powiadomienia gmail z wykorzystaniem wifi, to warto włączyć w asystencie wifi - tryb transferu i ustawić na regularny. Poprawia to (przynajmniej u mnie) problemy z powiadomieniami poczty gmail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c21h23no5 Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 ello, Mam F2pro od wczoraj na ta chwile jest na MIUI GLOBAL 11.0.10 , aNDROID 10 QKQ1.191117.002 . W wysuwanej szufladzie górnej ze skrótami do wi-fi, bluetootha, latarki , nfc, hotspota mam bardzo ograniczoną liczbę skrótów. Gdzie to można edytować ??? brakuje np wł / wył lokalizację , tryb samoalotowy ,tryb czytania, oszczędanie energii itd Grzebię w opcjach od 12 godzin i za cholerę nie mogę znaleźć gdzie to zmienić. Ktoś, cos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 Jak rozciągniesz tą belkę na samym dole. lub w następnym panelu po przesunięciu w lewo, powinna być opcja "edytuj" i tam można zmieniać kolejność lub dodawać kafelki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c21h23no5 Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 brak opcji przesunięcia na bok...nie ma kolejnej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 11, 2021 Author Share Posted February 11, 2021 Zaktualiuj Poco Launcher do najnowszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 A jeszcze lepiej zaktualizuj do Androida 11 z MIUI 12 (12.2.4.0) bo domyślam się, ze masz EEA rom i przywróć ustawienia fabryczne zanim zaczniesz się urządzać na tym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts