Hardydemon Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Cześć. Posiadam od pół roku Mi 9T pro. Wczoraj bez żadnych innych czynników głośnik rozmów zaczął działać bardzo cicho. Na pełnej mocy działa wg mnie w ok 30%. Jak jestem sam w biurze to jeszcze jestem w stanie zrozumieć rozmówcę. Natomiast jak tylko wyjdę na zewnątrz nie da się rozmawiać. Telefon mi nie upadł, nie został zalany ani zabrudzony. Wszystko jest ok. Co może być przyczyną i jak to rozwiązać? reklamacja? Wymiana głośnika? Może coś z softem? Aktualizowałem do MIUI11 ale to już może ze dwa tygodnie wcześniej. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Napisałeś, że nie został zabrudzony. Kolega miał podobny przypadek (nie wiem czy akurat tak jest u Ciebie) i okazało się, że właśnie głośnik był zabrudzony. Było to widoczne pod mikroskopem. Wyczyścił to preparatem CX80 contacx używanym w elektronice, który rozpuścił zanieczyszczenia. Oczywiście trzeba to zrobić odpowiednio i nie przesadzać z ilością tego środka. Jemu pomogło, teraz słyszy wszystkich bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardydemon Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Dzięki za info. To powiedz mi mam po prostu spryskać i nic więcej? Nie utracę gwarancji. Myślałem, że może odkurzaczem bym to w jakiś sposób potraktował... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 (edited) Jeżeli to faktycznie jest zabrudzenie to odkurzacz raczej nic nie pomoże. Ten środek czyszczący stosowany w elektronice jest o tyle dobry, że nie pozostawia tłustych plam. Rozpuszcza zanieczyszczenia i wyparowuje. Co do stosowania to trzeba to zrobić delikatnie, lekko spryskać, nie wiem dokładnie nie robiłem tego w telefonie. Zawsze takie rzeczy robisz na własną odpowiedzialność. Jeżeli nie jesteś pewien to popytaj znajomych, może ktoś już to robił, zna się na tym. Edited May 12, 2020 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts