Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam dylemat, który z tych telefonów wybrać. Wiadomo, że Redmi Note 8T najlepszy, ale i najdroższy, a nie wiem czy chcę akurat tyle kasy dawać za telefon. Od ponad dwóch lat używam Xiaomi Redmi 4x, który nie jest z najwyższej półki, a sprawdza się znakomicie. Czy między Redmi 8 i Redmi Note 8t jest aż taka różnica? Żaden z nich nie ma niestety diody, co jest sporym minusem. A co z Xiaomi Mi 8 Lite? Warto teraz jeszcze brać ten telefon? Niestety widzę, że ma dość słabą baterię. Telefon występuje w Playu z dopiskiem DS - co ten skrót oznacza?

Posted
9 godzin temu, john56 napisał:

Mam dylemat, który z tych telefonów wybrać. Wiadomo, że Redmi Note 8T najlepszy, ale i najdroższy, a nie wiem czy chcę akurat tyle kasy dawać za telefon. Od ponad dwóch lat używam Xiaomi Redmi 4x, który nie jest z najwyższej półki, a sprawdza się znakomicie. Czy między Redmi 8 i Redmi Note 8t jest aż taka różnica? Żaden z nich nie ma niestety diody, co jest sporym minusem. A co z Xiaomi Mi 8 Lite? Warto teraz jeszcze brać ten telefon? Niestety widzę, że ma dość słabą baterię. Telefon występuje w Playu z dopiskiem DS - co ten skrót oznacza?

Mi 8 lite nie warto, to byl mocno sredni model, nie wiem gdzie go znalazlem w playu, bo ja nie widze na stronie. DS to najprawdopodobniej skrot od Dual Sim. 

Co do reszty i pytania o modele, to tu masz wytluszczone roznice miedzy nimi:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9800&idPhone2=9946&idPhone3=9329#diff-

Podstawowe pytanie brzmi, co jaki okres czasu zmieniasz telefon. Jesli co 2-3 lata, to moim zdaniem tylko redmi note 8t z 4GB pamieci ram. Po pierwsze najlepszy procesor i aparaty, po drugie NFC, po trzecie wsparcie. Jesli tak zalezy ci na diodzie, a nie uzywasz w ogole NFC, to zastanow sie nad modelem redmi note 8. 
Jesli budzet jest bardzo istotnym czynnikiem, poszukaj redmi note 7, ktory nadal jest dobrym telefonem, brak mu nfc ale reszta daje rady. 

Posted

Mi 8 Lite jest na życzenie w tej ofercie. Niestety Redmi Note 8 nie ma, a brałbym w ciemno ze względu na tę diodę. NFC nie robi na mnie wrażenia, zdjęcia wiadomo robię, ale teraz mam Redmi 4x i jestem ze zdjęć zadowolony. Telefon zmieniam co 2 lata, ale jak mówię Redmi 4x od ponad dwóch lat mi dobrze służy, więc zastanawiam się czy Redmi 8 będzie lepszym wyborem w mojej sytuacji.