Jump to content

Drenaż baterii przez system android

Recommended Posts

Witam, szukałem podobnego tematu, na stronach zachodnich jest dużo zgłoszeń o drenażu baterii przez system Android rzędu 40-50%. Od kilku dni obserwuję taką sytuację u mnie. Przez noc telefon potrafi zejść ze 100% do 40% rano przy wybudzeniu ok. 7h. Nigdzie na forach zagranicznych chyba nikt nie uporał się z tym problem bo rozwiązań brak. Podpowiedzcie gdzie można szukać problemu, dodam, że telefon jest w miarę świeży i w ciągu ostatnich kilku dni nie było żadnych aktualizacja a dzieje się to od 3 dni. 

96233428_241208880318176_8537831510508568576_n.jpg

96408322_245320233343878_3633643612039806976_n.jpg

Edited by [email protected]

Tego się nie spodziewałem, obstawiałem Androida 10... na screenach załączonych przez OP widać, że mimo wygaszonego ekranu coś nie pozwala telefonowi "spocząć", ale nie wiadomo co...  

Dnia 10.05.2020 o 10:13, [email protected] napisał:

Witam, szukałem podobnego tematu, na stronach zachodnich jest dużo zgłoszeń o drenażu baterii przez system Android rzędu 40-50%. Od kilku dni obserwuję taką sytuację u mnie. Przez noc telefon potrafi zejść ze 100% do 40% rano przy wybudzeniu ok. 7h. Nigdzie na forach zagranicznych chyba nikt nie uporał się z tym problem bo rozwiązań brak. Podpowiedzcie gdzie można szukać problemu, dodam, że telefon jest w miarę świeży i w ciągu ostatnich kilku dni nie było żadnych aktualizacja a dzieje się to od 3 dni. 

Na XDA też nic nie ma? Niekoniecznie w dziale Note 8 Pro, ale ogólnie telefonów Xiaomi?

Edited by mrosi
Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości...

Podbijam. Mam ten sam problem. Zauważyłem że po włączeniu i wyłączeniu telefonu czasowo wszystko wraca do normy potem jednak patrząc na wykres zużycia baterii jakiś proces powoduje że System Android w pewnym momencie zaczyna zżerać baterie ;/ dzieje się tak od kilku dni. 

Poza tym zauważyłem że telefon zaczął się grzać bez powodu ;/

Na ten moment zrobiłam chyba wszystko co polecają na zagranicznych forach nie wiem do końca co ale coś pomogło. 

Wyraźna różnice zauważyłam po ręcznej aktualizacji systemu miui. Polecam po klikać w aktualizacje nawet jeśli pokazuje wam że jest już aktualna i zaktualizować ją jeszcze raz. U mnie drenaż baterii po tym zdecydowanie zwolnił. 

• Thanks 1

Panowie, prawdopodobnie sprawa jest globalna, jest dużo postów na ten temat. Przywróciłem ustawienia fabr. jest poprawa ale to nadal nie to samo co 2-3 tyg. temu. Trzeba czekać na aktualizację. Coś działa w tle bo telefon bardzo mocno się nagrzewa, nie pomaga również oszczędzanie baterii więc zapewne jakiś systemowy proces mocno obciąża procesor.

Edited by wie[email protected]
  • Thanks 1

• 1 month later...

Mam to samo jak ktoś naprawi problem niech da znać android podchodzi ponad 30% i sot spadł , miui 11.0.3.0 android 10 może to przez aktualizacje na andku 9 było wszystko ok.

Edited by Sebson12