[email protected] Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 (edited) Witam, szukałem podobnego tematu, na stronach zachodnich jest dużo zgłoszeń o drenażu baterii przez system Android rzędu 40-50%. Od kilku dni obserwuję taką sytuację u mnie. Przez noc telefon potrafi zejść ze 100% do 40% rano przy wybudzeniu ok. 7h. Nigdzie na forach zagranicznych chyba nikt nie uporał się z tym problem bo rozwiązań brak. Podpowiedzcie gdzie można szukać problemu, dodam, że telefon jest w miarę świeży i w ciągu ostatnich kilku dni nie było żadnych aktualizacja a dzieje się to od 3 dni. Edited May 10, 2020 by [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_B Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Witam, Mam ten sam problem do tego strasznie się telefon grzeje. Ma ktoś pomysł jak to naprawić Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 wersja systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid_B Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 55 minut temu, Sameth93 napisał: wersja systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sameth93 Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 (edited) Tego się nie spodziewałem, obstawiałem Androida 10... na screenach załączonych przez OP widać, że mimo wygaszonego ekranu coś nie pozwala telefonowi "spocząć", ale nie wiadomo co... Dnia 10.05.2020 o 10:13, [email protected] napisał: Witam, szukałem podobnego tematu, na stronach zachodnich jest dużo zgłoszeń o drenażu baterii przez system Android rzędu 40-50%. Od kilku dni obserwuję taką sytuację u mnie. Przez noc telefon potrafi zejść ze 100% do 40% rano przy wybudzeniu ok. 7h. Nigdzie na forach zagranicznych chyba nikt nie uporał się z tym problem bo rozwiązań brak. Podpowiedzcie gdzie można szukać problemu, dodam, że telefon jest w miarę świeży i w ciągu ostatnich kilku dni nie było żadnych aktualizacja a dzieje się to od 3 dni. Na XDA też nic nie ma? Niekoniecznie w dziale Note 8 Pro, ale ogólnie telefonów Xiaomi? Edited May 13, 2020 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khakami Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Podbijam temat, u mnie również ten sam problem od kilku dni. Znalazł ktoś jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilMayCry9031 Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Podbijam. Mam ten sam problem. Zauważyłem że po włączeniu i wyłączeniu telefonu czasowo wszystko wraca do normy potem jednak patrząc na wykres zużycia baterii jakiś proces powoduje że System Android w pewnym momencie zaczyna zżerać baterie ;/ dzieje się tak od kilku dni. Poza tym zauważyłem że telefon zaczął się grzać bez powodu ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khakami Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Na ten moment zrobiłam chyba wszystko co polecają na zagranicznych forach nie wiem do końca co ale coś pomogło. Wyraźna różnice zauważyłam po ręcznej aktualizacji systemu miui. Polecam po klikać w aktualizacje nawet jeśli pokazuje wam że jest już aktualna i zaktualizować ją jeszcze raz. U mnie drenaż baterii po tym zdecydowanie zwolnił. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Jak można zaktualizować jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Aktualizacje jeżeli nie masz 3kropek do klikaj w ekran aż się pokażą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Czyli pobiera ten sam pakiet i go instaluje od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Tak , ostatni najnowszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted May 14, 2020 Author Share Posted May 14, 2020 (edited) Panowie, prawdopodobnie sprawa jest globalna, jest dużo postów na ten temat. Przywróciłem ustawienia fabr. jest poprawa ale to nadal nie to samo co 2-3 tyg. temu. Trzeba czekać na aktualizację. Coś działa w tle bo telefon bardzo mocno się nagrzewa, nie pomaga również oszczędzanie baterii więc zapewne jakiś systemowy proces mocno obciąża procesor. Edited May 14, 2020 by wie[email protected] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebson12 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 (edited) Mam to samo jak ktoś naprawi problem niech da znać android podchodzi ponad 30% i sot spadł , miui 11.0.3.0 android 10 może to przez aktualizacje na andku 9 było wszystko ok. Edited July 13, 2020 by Sebson12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts