Kacper Skrzypek Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Już jest ;p https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V12.5.1.0.RJZEUXM_d88e19ab8c_11.0.zip Wersja dla Mi Pilot! [System] New: Response to gestures is now instant. New: With 20 times more rendering power, there are now few limits to what you can see on your screen. New: With custom device model adjustments, any phone becomes faster after the upgrade. Optimization: MIUI became lighter, faster, and more durable. Updated Android Security Patch to August 2021. Increased system security. [Notes] New: Compose mind maps with complex structures. New: New tools for doodling and sketching. New: Press and hold a sketch to adjust the strokes automatically. New: A gesture shortcut now allows you to create notes, tasks, and excerpts anywhere. New: Excerpts save text, URLs, and images to Notes in a few simple taps. New: Dynamic layouts bring the typography in Notes to a new level. All-new Notes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 8 godzin temu, WD40 napisał: Ten smartfon jest wyjątkowo pechowy, jeśli chodzi o aktualizacje. Częste aktualizacje są wymuszane na producentach przez samych użytkowników, oczekujących cudów i wierzących, że przyniesie im to mnóstwo nowości. Prawda jest taka, że jest to zupełnie niepotrzebne i jest to tylko dziwną modą panującą wśród pryszczatych małolatów "gadżeciarzy". Problem jest taki, że jeśli jakiś producent nie wydaje aktualizacji co tydzień, to uznaje się że olewa nabywców sprzętu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted August 24, 2021 Share Posted August 24, 2021 (edited) Jak ktoś jest w programie testów, niech da w końcu znać co z tymi bąbelkami z messengera. (Tylko proszę, nie chwile po zainstalowaniu aplikacji, najlepiej zrobić restart apki + telefonu, wtedy robi się dym z tymi bąbelkami.) Bo nie po to mam telefon z androidem by mieć wyłączone bąbelki które mi ułatwiają życie. edit; nic sie nie zmieniło, nie warto nawet aktualizować. Pora przeszukać telegramy i znaleźć odpowiedni custom skoro xiaomi nic nie robi. "Meanwhile, aside from the features of the new MIUI OS, the Redmi Note 9 Pro MIUI 12.5 update in Europe brings the latest Android security patch level. That dates August 2021 to improve system security and stability. The update also improved performance and addressed some issues left by its predecessor. However, it has failed to address the third-party launcher compatibility issues and the ugly square chat bubbles. Hopefully, a new build will arrive in the future that’ll fix those issues. " Edited August 24, 2021 by noisxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted August 24, 2021 Share Posted August 24, 2021 Kolejny raz udowadniają, że nie warto, po prostu. Cieszę się, że nasz telefon akurat ma OGROMNY wybór systemów trzecich osób. Szkoda, że osoby które robią takie projekty za darmo potrafią coś naprawić, a firma z takim zapleczem nie umie od 2 aktualizacji. C Y R K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Direct Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 W dniu 23.08.2021 o 23:00, Rower górski napisał: Częste aktualizacje są wymuszane na producentach przez samych użytkowników, oczekujących cudów i wierzących, że przyniesie im to mnóstwo nowości. Prawda jest taka, że jest to zupełnie niepotrzebne i jest to tylko dziwną modą panującą wśród pryszczatych małolatów "gadżeciarzy". Problem jest taki, że jeśli jakiś producent nie wydaje aktualizacji co tydzień, to uznaje się że olewa nabywców sprzętu. +1 Coś w tym jest, co piszesz. Ludzie nieraz się nakręcają, że nowe wersje oprogramowania dla ich smartfona wniosą nie wiadomo co, a życie i doświadczenie pokazuje, że najlepiej gdyby producenci, zwłaszcza nieudolni, udostępniali tylko aktualizacje zabezpieczeń. Ja swojego RN9P sprzedałem niedługo po wyjściu na niego A11. Telefon zaczął tak dziwnie glitchować i to nawet po resecie do fabrycznych, że się odechciewało używać. Powiedziałem sobie stanowczo, że to mój ostatni Xiaomi, a miałem cztery różne. Z każdym po czasie było "coś". Z każdym jednym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter45pl Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 W dniu 24.08.2021 o 13:19, noisxy napisał: Jak ktoś jest w programie testów, niech da w końcu znać co z tymi bąbelkami z messengera. (Tylko proszę, nie chwile po zainstalowaniu aplikacji, najlepiej zrobić restart apki + telefonu, wtedy robi się dym z tymi bąbelkami.) Bo nie po to mam telefon z androidem by mieć wyłączone bąbelki które mi ułatwiają życie. edit; nic sie nie zmieniło, nie warto nawet aktualizować. Pora przeszukać telegramy i znaleźć odpowiedni custom skoro xiaomi nic nie robi. "Meanwhile, aside from the features of the new MIUI OS, the Redmi Note 9 Pro MIUI 12.5 update in Europe brings the latest Android security patch level. That dates August 2021 to improve system security and stability. The update also improved performance and addressed some issues left by its predecessor. However, it has failed to address the third-party launcher compatibility issues and the ugly square chat bubbles. Hopefully, a new build will arrive in the future that’ll fix those issues. " Jest oficjalnie 1 minutę temu, hunter45pl napisał: Jest oficjalnie Żadnych widocznych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 17 godzin temu, hunter45pl napisał: Jest oficjalnie Żadnych widocznych zmian. Jak z tym Messengerem? Jeżeli używasz oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GotkaE Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 (edited) 21 godzin temu, WD40 napisał: @hunter45pl Dzięki za info! Tak jak się spodziewałem aktualizacja placebo. Uzupełnienie: Na regionie "Szwajcaria" pojawiła się normalnie aktualizacja MIUI 12.0.5.1. Nie dostrzegam różnic ani nie znalazłem żadnej nowej funkcji. U mnie niestety nadal brak działania VOLTE i Wifi calling po aktualizacji MIUi 12.5.1.0 Edited August 29, 2021 by GotkaE Link to comment Share on other sites More sharing options...
GotkaE Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 1 godzinę temu, WD40 napisał: @GotkaE Na pewno przywróciłeś ustawienia fabryczne po aktualizacji, użyłeś kodów do włączenia VoLTE i VoWiFi i zrestartowałeś fona? Próbowałeś na jakiejś innej karcie SIM? Właśnie akurat to już skończyłem robić o czym pisałeś we wcześniejszym poście,i nadal zero ikon na ekranie ,nie działają obie funkcje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter45pl Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 7 godzin temu, noisxy napisał: Jak z tym Messengerem? Jeżeli używasz oczywiście. Nie używam niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawoperator Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 W dniu 29.08.2021 o 13:55, noisxy napisał: Jak z tym Messengerem? Jeżeli używasz oczywiście. u mnie po aktualizacji pojawiły się dymki w messengerze. aktualizacja z poziomu telefonu bez przywracania ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
GotkaE Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 (edited) Jak u was wyglądają czasy pracy na baterii po aktualizacji ??? mam wrażenie że u mnie dużo gorzej Edited September 7, 2021 by GotkaE Link to comment Share on other sites More sharing options...
GotkaE Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Ja mam telefon od grudnia ,na wcześniejszym sofcie znacznie dużo lepiej trzymała bateria,szczególnie od poziomu +/- 60% wolno schodziła,teraz włączam tryb oszczędny od ok 70% a bateria i tak leci ostro,WD40 tak jak wspomniałeś przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie daje,widać że czasami nie warto aktualizować smartfona dla wyższego numeru i kosmetycznych zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Dla mnie zero istotnych zmian poza wyższym numerkiem, innym dźwiękiem podpinania pod ładowanie i inne pierdy... Za to jak bateria trzymała 2dni lekko przy moim użytkowaniu tak po aktualizacji magicznie wytrzymuje około doby... Robię downgrade ;/ Nie wiem czy skośne coś skopali czy celowe uśmiercanie telefonu po takim krótkim czasie. Jest to mój 4ty z rzędu telefon od Xiaomi - no i ostatni. Następca na pewno nie będzie miał nic wspólnego z tą marką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Odchodząc od tematu lub śmiejąc się. Siedzę na .eu z wersja Androida 10. Mam dosłownie wszystko gdzieś, a telefon śmiga jak armata. Czasem używam jedynie jakiegoś custom systemu, bo wybór jest ogromny, a aplikacje Netflix, bank bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Witam ktoś mi powie o co w tym gównie chodzi wcześniej nie miałem żadnych problemów z dodaniem kart a teraz takie checeWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Mam podobne wrażenie, że te aktualizacje nie dodają i nie naprawiają niczego, a psują wiele. Najbardziej byłem zadowolony z pracy na MIUI 12.04 z Androidem 10. Następny telefon będzie od OnePlus lub Realme.Część poszukuję tego romu 12.04 Android 10 podlinkował byśWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgumo01 Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/roms-eea-stable/Redmi Note 9 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 W dniu 7.09.2021 o 20:33, WD40 napisał: . Obecnie codziennie ładuję bo wieczorem mam około 20%. U mnie na 12.5 działa bez zarzutu. 2-3 dni na baterii to norma. Ostatnio byłem 5 dni za wschodnią granicą, wyłączyłem dane mobilne, aby nie zniszczył mnie roaming, nie ładowałem telefonu ani razu i dopiero jak wróciłem do kraju i włączyłem przesył danych to zakrzyczał o ładowarkę. Nie posiadam aplikacji znanych z prądożerności typu facebook jedynie Messenger, który działa sobie w tle. Także jak zjada ci tak szybko baterię, to kolego przyjrzyj się dokładnie co jest tego powodem, bo niekoniecznie aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 U mnie nie wiem jakim cudem ale czekałem na odblokowanie bootloader'a. Przez ten tydzień nie wleciała żadna aktualizacja główna, jedynie apek z Google Play i systemowe - zaczął normalnie zużywać aku 😮 Nie wiem czemu wcześniej jak wleciała aktualizacja do 12.5.1 to zjadał w dzień baterię ale teraz wszystko mi wróciło do normy i zastanawiam się, czy nie zblokować znowu bootloader'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Zablokuj i nie kombinuj. Na tym forum są użytkownicy, którzy probują zmieniać romy jak rękawiczki, instalują jakieś cuda ingerujące w system a potem płaczą, że telefon się restartuje, wpada w botloopy albo zjada baterię w ciągu kilku godzin. Ile się przy tym instaluje szpiegów i wirusów od tych dobrych deweloperów, którzy za zupełną darmochę poświęcają swój czas i tworzą custom romy dla idei , aby odbiorcy byli szczęśliwi tego nie wie nikt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 W dniu 10.09.2021 o 09:01, WD40 napisał: Mam podobne wrażenie, że te aktualizacje nie dodają i nie naprawiają niczego, a psują wiele. Najbardziej byłem zadowolony z pracy na MIUI 12.04 z Androidem 10. Następny telefon będzie od OnePlus lub Realme. Podlinkowałbyś mi tą wersję o której piszesz? Bo nie mogę znaleźć. Btw. Też zaaktualizowałem do wersji 12.5.2 i bateria znika mi w oczach, a działanie messengera to jakiś dramat. Po aktualizacji robiłem factory reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 W dniu 19.11.2021 o 12:18, WD40 napisał: Tu masz wszystkie wersje do wyboru: [MIUI Updates Tracker] Redmi Note 9 Pro (joyeuse) | XDA Forums (xda-developers.com) Dzięki za linka, ale wersja 12.0.4 o której piszesz ma androida 11 (global), a Ty napisałeś, że jest to wersja z androidem 10. Pomyliłeś się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 (edited) @WD40 Luz, nie krzycz 🙂. Dzięki za wyjaśnienie, tylko w linku, który podałeś jest wersja 12.0.4 EEA, a nie Miui Polska/xiaomi.eu. Jest gdzieś Miui Polska do pobrania? Edited November 23, 2021 by Samurajson Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgumo01 Posted November 23, 2021 Share Posted November 23, 2021 @Samurajson link do wątku poświęconego ostatniemu stabilnemu MiuiPolska dla joyeuse.https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://miuipolska.pl/forum/topic/56894-redmi-note-9-pro-eu-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12520rjzmixm-android-11/&share_tid=56894&share_fid=74005&share_type=t&link_source=app Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quchikim Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Witam mam redmi note9 pro i problem taki, że nie przychodzi mi powiadomienie kto dzwonił, gdy mam wyłączony telefon.... Jak to ustawic ¿? Mam sieć nju mobile, jeżeli ma to znaczenie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Trzeba na koncie Orange włączyć usługę powiadamiania.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Witajcie, mogę Was jeszcze trochę pomęczyć? Wróciłem do romu 12.0.3 xiaomi.eu i nie mogę dodać karty do płatności. Dodając kartę przez PeoPay wyskakuje błąd "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach". Dodając kartę w PeoPay wyskakuje "Żądanie nie powiodło się. Nie można zrealizować transakcji. [OR-TAPSH-08]" Na romie 12.5.2 xiaomi.eu dodało mi kartę bez żadnych problemów i wszystko działało, a tu jakieś cyrki. Znacie jakiś sposób na naprawę tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Spróbuj skontaktować się z bankiem , nie pamiętam na jakim romie, ale też tak miałem , bank sam z automatu dodał kartę , co prawda do google pay, ale u ciebie może być podobnie. Ale w sumie to może najpierw usuń karty , wyczyść dane aplikacji i spróbuj ponownie. Format raczej robiony był przy downgrade co nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Pojawił się ROM 12.5.6 EEA Beta Stable, jak ktoś jest w MiPilot i dostał to niech się wypowie jak z baterią, czy warto czekać na update. Miałem dziś robić downgrade do ostatniego wypustu MIUI 12 jeszcze na andku 10. Jeśli poprawi się pożeranie prądu to szkoda mi tracić wszystkiego z telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 (edited) W poniedziałek wrzuciłem tą wersję systemu o którą pytałem wyżej - 12.5.6 Od przejścia na Android 11 wiele ludzi narzeka na baterię. U mnie się także nagle "zepsuła" i trzymała dzień, może max półtorej doby i musiałem już ładować. Po kilku dniach mogę już powiedzieć że jest poprawa w tej wersji systemu. Fakt faktem na noc mam włączony harmonogram oszczędzania baterii (wcześniej też tak miałem) ale nie osiągnąłem takiego wyniku, chyba że rok temu jak kupiłem telefon. Edited December 24, 2021 by vuodi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratus84 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 (edited) Hej, nie wiem czy mi ktoś pomoże, czy to właściwy dział ale zapytam... Mój RN9Pro zwyczajnie zwolnił na MIUI 12.5. Telefon odblokowany od początku itd. Zainstalowałem na próbę LineageOS ale to nie to samo co miałem kiedyś na OPO więc powrót tym razem do ostatniej stabilnej wersji tylko, że HMNote9ProEU_V11.0.7.0.QJZMIXM. Nie chcę nowości, wolę wydajność. Niestety coś pomieszałem i została mi instalacja nie przez TWRP tylko przez fastboot bo przez TWRP wywala jakieś błędy... Ściągam teraz HMNote9ProEU_V11.0.4.0.QJZMIXM chyba z opcja fastboot. Podpowie mi ktoś jak to się instalowało? Mam kopię zapasową app z TitaniumBackup na PC więc wszystko mogę formatować. Nie pamiętam już jak to się robiło ewentualnie co proponujecie aby wrócić do punktu "zero". Dzięki. Edited March 6, 2022 by stratus84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Jak ściągasz HMNote9ProEU to ściągasz Xiaomi.eu, a nie Globala. Instalujesz to przez TWRP z uprzednim formatem data. Jeśli chcesz instalować Globala, to linki (koniecznie pod fastboot) są tutaj: https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/joyeuse/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratus84 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Już sobie poradziłem aktualizacja fastboot + kasowanie wszystkich plików pomogła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 (edited) Android 12 MIUI 13 Póki co zainstalowałem i testuje. Wielu zmian się nie spodziewajcie jak na Xiaomi przystało... Nawet nie ma funkcji wyłączenia Dymamic Colour 🤨 Patrząc na to jak dawno była i lepiej wygląda aktualizacja na mojej kobiety Samsungu M51 to jest to na 101% ostatni telefon marki Xiaomi 😕 https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/joyeuse/stable beta/V13.0.1.0.SJZEUXM/ Edited August 27, 2022 by vuodi Link do ROM'u poprawiony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted August 28, 2022 Share Posted August 28, 2022 Wgrywałeś przez twrp czy miflasher ? Bo widzę wersja eea a ja można przez miflash wgrać z tego co pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts