lubowitz Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Czy jest planowane wydanie wersji Mui 12 Stable?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Tak, MIUI 12 Stable jest w planach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajes Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Wydaje mi się, że gest przejścia do poprzedniej aplikacji (czyli długi gest cofnij) nie działa. Uprawnienia to jakiś żart. WhatsApp ma u mnie dostęp do kontaktów a jednak ich nie wyświetla. Ustawienia skrótów na ekranie z powiadomieniami (ta wersja sprzed MIUI12) nie zapamiętuje ustawień kolejności przycisków (WiFi, Dane mobilne, GPS, Latarka...) Redmi Note 7 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 @ajes teraz jest inny gest zmiany aplikacji, zobacz sobie w ustawieniach nawigacji systemowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 U mnie na Mi Mix2s Whatsapp działa normalnie. Na MiMix2 od 2 dni wszystko się ustabilizowało i wydaje się działać dobrze. Jedynie WhatsApp padł. I co gorsza nie mogę go zainstalować z przywróceniem historii czatów. Podaje ciągle komunikat o konieczności wyłączenia pamięci masowej USB? Nie widzi kopii na dysku i w telefonie. Nie mogę też utworzyć kolejnej kopii. Przy próbie wyświetla cytowany wyżej komunikatWysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Czy można zmienić by jak daje na dół górna belkę to pokazywały się powiadomienia z aplikacji a nie centrum funkcji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Powiadomienia z aplikacji masz gdy przeciągniesz belkę z lewej strony. Z prawej strony masz centrum funkcji. Jak chcesz mieć po staremu to w ustawieniach wyłączasz centrum funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 @mondeoklub Dzięki kurde przeoczyłem to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Szkoda też, że zniknęła opcja usuwania SMSów przeciągnięciem palca. Teraz trzeba zaznaczyć i dopiero usunąć. @ajes gest działa, tylko trzeba go zrobić dość nisko - blisko dolnej krawędzi ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Pytanie do użytkowników MI9T. Czy u Was też przy przejściu z ekranu blokady na pulpit nie ma płynnego przejścia tylko takie mignięcia ekranu / przycięcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibump Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 U mnie się robi tak jak mówisz ale nie za każdym razem co drugi trzeci raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 1 godzinę temu, ajes napisał: Wydaje mi się, że gest przejścia do poprzedniej aplikacji (czyli długi gest cofnij) nie działa. Uprawnienia to jakiś żart. WhatsApp ma u mnie dostęp do kontaktów a jednak ich nie wyświetla. Ustawienia skrótów na ekranie z powiadomieniami (ta wersja sprzed MIUI12) nie zapamiętuje ustawień kolejności przycisków (WiFi, Dane mobilne, GPS, Latarka...) Redmi Note 7 Pro Włącz i wyłącz kilka razy centrum funkcji po tym jak ustawisz sobie układ przełączników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajes Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 15 minut temu, tomn95 napisał: Włącz i wyłącz kilka razy centrum funkcji po tym jak ustawisz sobie układ przełączników. Potwierdzam, że pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishkovitz Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Dnia 3.05.2020 o 18:12, mishkovitz napisał: Co zauważyłem po około 24h używania na Mix2S: -wygaszanie ekranu przy twarzy nie działa, mimo, że mam włączone- wcześniej nawet jak telefon leżał na stole i przysłoniłem górną część ekranu to się wyłączał, obecnie brak reakcji -naciśniecie przycisku MENU na głownym ekranie ma podwójną wibrację, HOME i WSTECZ pojedynczą -w niektórych aplikacjach ikonki na pasku stanu robią się czarne, przez co stają się nieczytelne gdy tło jest na przykład szare -wyłączenie ciemnego motywu nie działa na sklonowane aplikacje- mam sklonowanego messengera: w zwykłym wyłączyło, w sklonowanym nadal wszystko jest ciemniejsze -jak już ktoś wyżej wspomniał, przy "apliacje firm trzecich" jest pusta lista. Pojawia się dopiero po puknięciu w szukajkę -ogólnie Ciemny Motyw z 11'tki był moim zdaniem lepszy, bo można było go wyłączyć globalnie, i wtedy nie było problemu ze sklonowanymi aplikacjami i nie trzeba było odznaczać wszystkich apek po kolei. Na chwilę obecną tyle, jeszcze sprawdzam Oprócz powyższego: -ekran sam się nie wyłącza po określonym czasie. Czy to minuta, czy 15 sekund- cały czas pozostaje włączony Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Czy ma ktoś pomysł jaka aplikacja może blokować Gpay? Oczywiście oprócz Floating Window@OrjonWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 5, 2020 Author Share Posted May 5, 2020 Podobne problemy są z włączeniem VPN i na to pomagało wyłączenie gestów. Ogólnie są z nimi pewne problemy pod tym względem, zobaczymy, jak to się będzie rozwijać w przyszłości.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gronki.bronka Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Czy ma ktoś pomysł jaka aplikacja może blokować Gpay? Oczywiście oprócz Floating Window[mention=29619]Orjon[/mention]Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaU mnie pomogl restart po wyłączeniu uprawnień dla floating w.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Nie to nie to. Dodatkowo na mi8 mam problem z uprawnieniami.Mimo tego, że sa przyznane w podsumowaniu niestety ich nie pokazuje. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Na MI9T mam przycinki interfejsu przy włączonych gestach ekranowych. Jak włączę przyciski ekranowe jest zdecydowanie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 5 godzin temu, alban7314 napisał: Czy można zmienić by jak daje na dół górna belkę to pokazywały się powiadomienia z aplikacji a nie centrum funkcji? Tak można to usunąć w ustawieniach i będzie po staremu. 5 godzin temu, ajes napisał: Wydaje mi się, że gest przejścia do poprzedniej aplikacji (czyli długi gest cofnij) nie działa. Mam to samo na MI9. PO instalacji innego lauchera i powrocie do systemowego funkcja na chwile sie pojawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
desmolarry Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Instalacja rozumiem że przez twrp pobrany wcześniej plik ZIP? Bez żadnego wipe i wszystkie dane w telefonie zostaną? Wysłane z MI 8 przez Tapatalk.Desmolarry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 5, 2020 Author Share Posted May 5, 2020 Tak, tak jak zwykle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfdrd87 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Mam to samo na MI9. PO instalacji innego lauchera i powrocie do systemowego funkcja na chwile sie pojawia. A to nie jest tak , że ten gest został zmieniony na przeciągnięcie od dołu ekranu w górę i lewo/prawo?Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Tak zmienili ten gest . Ale kiedyś wracało do poprzednio używanej a teraz jak masz otwarte 20 to je będzie w koło przewijać. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkill Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 w notaniku co mam wiadomosci ukryte nie moge ich otworzyc suwakiem ,to tez blad miui 12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rfdrd87 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Tak. To błąd. Też nie mogę otworzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Ma ktoś też problem z Aparatem? Po otwarciu aplikacji od razu się zamyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Wyczyść dane aplikacji aparat, powinno ruszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thewall69 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Gdzie można znaleźć nawigację systemową, na mi 6 nie widać jej w ustawieniach. Wyszukiwarka też jej nie znajduje. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaPPe Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Nie wiem czy już było tu poruszane. Kiedy ma się ustawioną Super Tapetę i włączony ciemny motyw, to tapeta jest zawsze przyciemniona. Nieważne czy jest włączona opcja tapety przystosowanej do motywu edit: jeszcze tak mała irytująca pierdoła, nie wiem czy do naprawienia. Przy włączonej super tapecie, przy zablokowaniu telefonu będąc w jakiejś aplikacji pojawia się na ułamek sekundy tapeta, co jest strasznie niefajne Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQ Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Także nie możecie pobrać innej czcionki? Na wifi ten sam błąd. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Chyba pozostaję czekać na stabilne miui 12:) jest bardzo dużo różnych bugów na razie ale jest zrozumiałe to w końcu beta. Można zainstalować z ciekawości ale widzę że nie nadaję się na daily rom na razie:) zostaje na 20.3.27Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 53 minuty temu, thewall69 napisał: Gdzie można znaleźć nawigację systemową, na mi 6 nie widać jej w ustawieniach. Funkcje specjalne - laboratorium MIUI - gesty pełnoekranowe. Jeżeli o to Ci chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
thewall69 Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Funkcje specjalne - laboratorium MIUI - gesty pełnoekranowe. Jeżeli o to Ci chodziO tym wiedziałem, nie o to chodzi. Tam nie ma przykładowych gestów, a podobno coś się pozmieniało i nie można używać gestów i przycisków jednocześnie. Może naprawią w piątek. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Redmi note 7, instalacja bez problemów, system wydaje się działać tez raczej dobrze chociaż używam dopiero z jakieś pół godziny. Apki chodzą ok ale nie wszystkie zdążyłem nawet otworzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.