Jump to content

Recommended Posts

Telefon jest zrootowany. Chciałem wgrać najnowszą aktualizacje i kiedy uruchamiał się ponownie ciągle włączał się fastboot. Telefon się nie uruchmia ciągle widać tylko logo redmi w twrp zaznaczyłem wszystko i wyczyściłem i teraz jak chce zrobić reboot napisane jest "Brak zainstalowanego systemu!"       POMOCY!!!

Edited by Rysiekqu

31 minut temu, Rysiekqu napisał:

No dobra,a skąd mógłbym pobrać system?

Samego systemu nie pobierzesz. Pobierasz całą paczkę romu, wgrywasz do pamięci i instalujesz z poziomu twrp. Co chciałeś wgrać i co pobrałeś? W żadnym z poradników nie ma żeby robić wipe system! To robi się samo w momencie instalacji aktualizacji.

4 minuty temu, FromWP napisał:

Samego systemu nie pobierzesz. Pobierasz całą paczkę romu, wgrywasz do pamięci i instalujesz z poziomu twrp. Co chciałeś wgrać i co pobrałeś? W żadnym z poradników nie ma żeby robić wipe system! To robi się samo w momencie instalacji aktualizacji.

Pobrałem paczkę z mi community, z poradnika do instalacji systemu. Wiem, że nigdzie nie ma o robieniu full wipe ale trochę spanikowałem i próbowałem cokolwiek zrobić. Teraz właśnie zgodnie z poradą skopiowałem tą paczkę do telefonu i staram się dojść, który plik instalować do której partycji.

12 minut temu, Rysiekqu napisał:

Teraz właśnie zgodnie z poradą skopiowałem tą paczkę do telefonu i staram się dojść, który plik instalować do której partycji.

Najlepszą opcją jest pobranie romu fastboot i instalacja MiFlashem w trybie fastboot. Nie będziesz musiał się zastanawiać.

9 minut temu, Rysiekqu napisał:

Próbowałem MiFlashem i jakiś błąd wyskakiwał, chyba że nie znaleziono jakiegoś pliku

Bo prawdopodobnie zły rom pobrałeś. Trzeba znaleźć rom fastboot. Rozpakować najlepiej w katalogu głównym dysku i wskazać w MiFlasz ten katalog. Rom masz np tu: http://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PFGMIXM/lavender_global_images_V11.0.5.0.PFGMIXM_20200115.0000.00_9.0_global_c45ed905f1.tgz

50 minut temu, lucas7911 napisał:

Jesli plik jest na telefonie to w twrp wybierasz instal i wskazujesz mu plik .zip pobrany najleoiej tu ze strony miui polska ( miałeś wczesniej xiaomi.eu)

Zrobiłem w ten sposób i póki co wszystko działa, WIELKIE DZIĘKI, NIE WIEM CO BYM BEZ WAS ZROBIŁ!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...