Rysiekqu Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 (edited) Telefon jest zrootowany. Chciałem wgrać najnowszą aktualizacje i kiedy uruchamiał się ponownie ciągle włączał się fastboot. Telefon się nie uruchmia ciągle widać tylko logo redmi w twrp zaznaczyłem wszystko i wyczyściłem i teraz jak chce zrobić reboot napisane jest "Brak zainstalowanego systemu!" POMOCY!!! Edited April 30, 2020 by Rysiekqu Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Od mi 3 nie miałem przypadku musisz wgrywać od nowa system Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Błąd że zaznaczyłeś wszystko do wyczyszczenia w twrp, zaznacza się albo Wipe albo Format data, nie system, czy telefon jest widoczny w komputerze po podpięciu kablem USB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 Jest widoczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 przekopiuj plik z systemem jeszcze raz na telefon i spróbuj z poziomu twrp funkcją install Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 (edited) Tylko że na komputerze jak wchodzę w pliki telefonu to nic nie ma, są tylko pliki od twrp Edited May 1, 2020 by Rysiekqu Edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Tak bo usunąłeś wszystko, po prostu wrzuć tam w wolne miejsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 No dobra,a skąd mógłbym pobrać system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 31 minut temu, Rysiekqu napisał: No dobra,a skąd mógłbym pobrać system? Samego systemu nie pobierzesz. Pobierasz całą paczkę romu, wgrywasz do pamięci i instalujesz z poziomu twrp. Co chciałeś wgrać i co pobrałeś? W żadnym z poradników nie ma żeby robić wipe system! To robi się samo w momencie instalacji aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 4 minuty temu, FromWP napisał: Samego systemu nie pobierzesz. Pobierasz całą paczkę romu, wgrywasz do pamięci i instalujesz z poziomu twrp. Co chciałeś wgrać i co pobrałeś? W żadnym z poradników nie ma żeby robić wipe system! To robi się samo w momencie instalacji aktualizacji. Pobrałem paczkę z mi community, z poradnika do instalacji systemu. Wiem, że nigdzie nie ma o robieniu full wipe ale trochę spanikowałem i próbowałem cokolwiek zrobić. Teraz właśnie zgodnie z poradą skopiowałem tą paczkę do telefonu i staram się dojść, który plik instalować do której partycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 12 minut temu, Rysiekqu napisał: Teraz właśnie zgodnie z poradą skopiowałem tą paczkę do telefonu i staram się dojść, który plik instalować do której partycji. Najlepszą opcją jest pobranie romu fastboot i instalacja MiFlashem w trybie fastboot. Nie będziesz musiał się zastanawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 Próbowałem MiFlashem i jakiś błąd wyskakiwał, chyba że nie znaleziono jakiegoś pliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Jesli plik jest na telefonie to w twrp wybierasz instal i wskazujesz mu plik .zip pobrany najleoiej tu ze strony miui polska ( miałeś wczesniej xiaomi.eu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 9 minut temu, Rysiekqu napisał: Próbowałem MiFlashem i jakiś błąd wyskakiwał, chyba że nie znaleziono jakiegoś pliku Bo prawdopodobnie zły rom pobrałeś. Trzeba znaleźć rom fastboot. Rozpakować najlepiej w katalogu głównym dysku i wskazać w MiFlasz ten katalog. Rom masz np tu: http://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PFGMIXM/lavender_global_images_V11.0.5.0.PFGMIXM_20200115.0000.00_9.0_global_c45ed905f1.tgz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rysiekqu Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 50 minut temu, lucas7911 napisał: Jesli plik jest na telefonie to w twrp wybierasz instal i wskazujesz mu plik .zip pobrany najleoiej tu ze strony miui polska ( miałeś wczesniej xiaomi.eu) Zrobiłem w ten sposób i póki co wszystko działa, WIELKIE DZIĘKI, NIE WIEM CO BYM BEZ WAS ZROBIŁ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 No i super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts