Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam problem z TWRP.

Aktualnie na swoim MI MIx 2 posiadami MIUI 10 by Xiaomi.eu 10.4.2 wersja stabilna.

Instalowałem go jakieś pół roku temu, telefon z chin, więc musiałem odblokowywać bootlader, wgrywać twrp itd.

Przyszło mi dziś do głowy, że może czas zaktualizować soft do nowszej wersji.

Pobrałem wersje stabilną z marca tego roku (xiaomi.eu) i chciałem przejść to TWRP, żeby wyczyścić telefon, zaktualizować soft itp. 

Zamiast TWRP pojawia mi się szary ekran i nie widać, żadnych przycisków, niczego. Tylko szary ekran. Mogę tylko wyłączyć telefon i włączyć ponownie.

Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? 

Nie wiem czy mam próbować wgrywać ponownie twrp przez fastbood? 

Nie chciałbym uwęglić telefonu, ale jednocześnie troche ten telefon jeszcze będę miał więc aktualizacje wskazane.

Posted
21 godzin temu, kumpel_ napisał:

Nie wiem czy mam próbować wgrywać ponownie twrp przez fastbood?

Uruchom TWRP z wiersza poleceń w trybie fastboot bez instalacji i zobacz co się będzie działo.

fastboot boot xxx.img

• mrosi changed the title to TWRP nie uruchamia się
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 1.05.2020 o 10:48, kamillm napisał:

Uruchom TWRP z wiersza poleceń w trybie fastboot bez instalacji i zobacz co się będzie działo.

fastboot boot xxx.img

Dzięki za podpowiedź, ale po wywołaniu komendą fastboot boot xxx.img dzieje się to samo.

Jak wgram nieco starsze TWRP 3.2.2.0 to już je widzę normalnie, ale nie mogę nic zrobić, bo dotyk nie działa. Znalazłem Orange Fox recovery, oraz wersje TWRP pod inny ekran ebbg, ale dotyk też nie działa.