Marvinka Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Dzwoni dziś konsultant z plusa, czy ery - Marvinka z racji wykonywanego zawodu często zmienia karty zamiast doładowywać i nie pamięta co ostatnio używa. W każdym razie, dzwoni kolo. Konsultant: Blablabla, oferta, balablabla... Marvinka: Ok, mam chwilkę, pan pozwoli, że się wygodnie rozłożę zanim porozmawiamy. Tak w ogóle, wysoki pan? Szatyn? Lubię wysokich szatynów o silnych dłoniach i męskim, wibrującym głosie. Jak pański. K: hahahahihihi, ale ja tu z ofertą... Abonamenty... M: Mmmmmmmmmoże i byłabym zainteresowana, ale głównie chodzi mi o telefony. Co macie na stanie? K: Blablablala... Szajsung, HejtTiSi... M: Ok, a czy macie coś z Sziaomi? K: ??? M: Sziaomi, pisze się przez X, chiński gigant, Hjugo Barra, te sprawy? K: ??? A czy można coś bliżej? M: No pewnie. Stylowe machiny, wyglądające elegancko jak Japkofony, dopracowana wersja Androida (...długie wyliczanie pełne achów i ochów...) silna konfiguracja włącznie z procesorem Snapdragona o poczwórnym rdzeniu... Wie pan, jak tak mówię to aż mi się ciepło robi. Na sercu, rzecz jasna. K: ...a gdzie można coś takiego dostać? M: A wejdzie pan na forum miupolska, porozgląda się, popyta. ...i tu jeszcze trochę rozmowy było, ale najważniejsze jest to, że Marvinka pozdrawia pana z infolinii jeśli tu zawitał. Natomiast jeśli ten wątek czyta jakiś reprezentant Xiaomi, który szuka przedstawiciela do działa, tfu, działu Pablik Relejszynszyp, to możemy się dogadać, oferty - tylko poważne - proszę składać na majla. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 I wychodzi tu smutna prawda że osoby sprzedające telefony nie maja zielonego pojęcia o rynku... Absolutnie totalnie nic. Siedzą przy komputerze i cytują to co mają napisane w reklamówkach. Ja rozumiem że nie każdy zna na blache specyfikacje większości Xiaomów jak połowa tego forum ;P ale o tej firmie było mówione chyba wszędzie... I naprawdę trzeba się postarać aby nic o niej nie wiedzieć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 I wychodzi tu smutna prawda że osoby sprzedające telefony nie maja zielonego pojęcia o rynku... Absolutnie totalnie nic. Siedzą przy komputerze i cytują to co mają napisane w reklamówkach. Ja rozumiem że nie każdy zna na blache specyfikacje większości Xiaomów jak połowa tego forum ;P ale o tej firmie było mówione chyba wszędzie... I naprawdę trzeba się postarać aby nic o niej nie wiedzieć. Posiadać Chińsko-fon? No przecież to nie do pomyślenia! Chiny są złe i w ogóle szajs produkują!!! --- Wysłano z flagowca o podzespołach wykonanych w Chinach, kosztującego 3 razy tyle ile faktycznie jest wart 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Z drugiej storny to może inne firmy jak Samsung skutecznie blokują wejście i rozpowszechnianie Xiaomi. Bo to przecież dostali by tak po czterch literach ,że aż strach. Więc lepiej podawać ludziom chłam i zbierać miliony. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 Z drugiej storny to może inne firmy jak Samsung skutecznie blokują wejście i rozpowszechnianie Xiaomi. Bo to przecież dostali by tak po czterch literach ,że aż strach. Więc lepiej podawać ludziom chłam i zbierać miliony. Ciekawe jak to wygląda w kuluarach. Siedzi sobie taki przedstawiciel Samunga czy innego HejtiSi i mówi do reprezentantów telefonii "no, ten nasz flagowiec kosztuje 100 dolarów w produkcji, my go sprzedajemy za pińcet, to powiedzmy, że damy wam za 350, o ile nie będziecie proponować nic innego. Zysk dla was. Spiskowa teoria, ale możliwa! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Ja się często spotykałem z tekstami: "leee, a gwarancja?" "co? Nie stać Cię na markowy sprzęt?" "wgl to brzydkie jest, tylko chinole coś takiego potrafią zrobić" A kiedy, niczym klan nakamura, wyskakuje im z argumentami o tym iż ich ogryzki produkowane są w tym samym mieście ale parę ulic dalej to uważają mnie za wariata i idiote który się nie zna. Odziwo w większości to posiadacze ajfonow tak mają. Albo mówią że to próby podrobienia ajfonow... I tak naprawdę nie ma szacunku do tej marki żadnego...i dobrze że xiaomi śmieje się z Apple w Chinach 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Fanboye ogolnie uwarzaja ze wszystko ze znaczkiem jablka i majace w nazwie i... jest najlepsze na swiecie i wszyscy wszystko od nich sciagaja. Z nimi sie nie dyskutuje bo to nie ma sensu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Ja się często spotykałem z tekstami: "leee, a gwarancja?" "co? Nie stać Cię na markowy sprzęt?" "wgl to brzydkie jest, tylko chinole coś takiego potrafią zrobić" A kiedy, niczym klan nakamura, wyskakuje im z argumentami o tym iż ich ogryzki produkowane są w tym samym mieście ale parę ulic dalej to uważają mnie za wariata i idiote który się nie zna. Odziwo w większości to posiadacze ajfonow tak mają. Albo mówią że to próby podrobienia ajfonow... I tak naprawdę nie ma szacunku do tej marki żadnego...i dobrze że xiaomi śmieje się z Apple w Chinach Siedzimy kiedyś w knajpie. Kumpel coś tam zachwala swojego japkofona, coś tam bredzi o różnych rzeczach popadając w coraz większe skrajności i kończy znamienitym "Myśl Inaczej". Drugi kumpel na to: "...jak każdy inny na Ziemi". Ekipa: "łeehehehhehe". Japkochłop: "HMPH!" Ale tak swoją drogą, to Marvince się szalenie podoba taka odrobinę kanciata stylistyka jaka pojawia się w Chińskich produktach. Poprzedni telefonek - Samsung S3, chociaż był bardzo w porządku, ale, psiakość wyglądem to cały czas przywodził na myśl mydelniczkę. Ble. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 A ja z drugiej strony zauważam wśród znajomych wielkie zainteresowanie moim xioa-fonikiem. I to dużo na plus. Ludzie dostrzegają jakość , a jak już pomacają i do tego usłyszą cene tego cacuszka to mają taki dziwny wyraz twarzy. Z jednej strony podjarani sprzętem a z drugiej patrzac na swoje fony ,że zostali niesamowicie i soczyście wydymani. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 A ja z drugiej strony zauważam wśród znajomych wielkie zainteresowanie moim xioa-fonikiem. I to dużo na plus. Ludzie dostrzegają jakość , a jak już pomacają i do tego usłyszą cene tego cacuszka to mają taki dziwny wyraz twarzy. Z jednej strony podjarani sprzętem a z drugiej patrzac na swoje fony ,że zostali niesamowicie i soczyście wydymani. Ha! Pomiędzy moimi znajomkami jest tak (kolejno, w miarę podawania argumentów): - Ha! Ale wielki! Uuu, telewizor nosisz, hłe, hłe, hłe! - Taaaak? 2 Gb? - Hmmm, no, ciekawe, ciekawe. - Mhm, a... aha, też działa. - A gwarancja? No popatrz... - ILE?! Hehehe, Marvinka lubi ten moment. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpeu89 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) U mnie znowu pojawia się pytanie, 'xiaomi? samsung xiaomi? co to xiaomi?' i 'jak te chinofony promieniują i jaki mają wpływ na nasze łby', ale szukając różne info, to SAR mieści się w normie EU. Edited April 2, 2015 by xpeu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 U mnie znowu pojawia się pytanie, 'xiaomi? samsung xiaomi? co to xiaomi?' i 'jak te chinofony promieniują i jaki mają wpływ na nasze łby', ale szukając różne info, to SAR mieści się w normie EU. Marvinka lubi przypominać, że nosi telefon w torebce i gada nie więcej niż kilka minut na raz, a często w ogóle nie gada, tylko gra w Talisman Prologue, albo robi zakupy, przez co wpływ jego promieniowania na jej kiepałkę nie jest wcale taki duży... ...natomiast panowie eksperci przeważnie noszą telefon niebezpiecznie blisko nabiału prawie cały czas. I potem będą mieli dzieci z autyzmem, o ile coś wartościowego im w ogóle z parówek wystrzeli. Przeważnie to jest moment wystąpienia tak zwanej "pełnej zadumy ciszy". Hieheiheihie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) Ha! Pomiędzy moimi znajomkami jest tak (kolejno, w miarę podawania argumentów): - Ha! Ale wielki! Uuu, telewizor nosisz, hłe, hłe, hłe! - Taaaak? 2 Gb? - Hmmm, no, ciekawe, ciekawe. - Mhm, a... aha, też działa. - A gwarancja? No popatrz... - ILE?! Hehehe, Marvinka lubi ten moment. Dokładnie im więcej pytań tym mina gorsza. A ciekawe ,że jak nie ma napisu na fonie Samsung, HTC badź Jabkobot to każdy na dzień dobry skreśla fona. I tak jak piszesz potem jest takie wielkie rozczarowanie gdy porównują xiaomi ze swoimi "super wypasonowatymi " zaje...cie drogimi fonami. A tak po zatym to fanie mieć inny fon niź wszyscy i to do tego dobry fon w dobrej cenie. Edited April 2, 2015 by MD13 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 A tak po zatym to fanie mieć inny fon niź wszyscy i to do tego dobry fon w dobrej cenie. Ha, nic dodać, nic ująć! Na zdrowie, panie Wiedźmin, Marvinka przypija wybornym porterkiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Ha, nic dodać, nic ująć! Na zdrowie, panie Wiedźmin, Marvinka przypija wybornym porterkiem. to do dna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 to do dna Hiehie, nie da rady. Porter to poważny zawodnik, Marvinka chlapnie na raz to padnie twarzą na glebę, a mawiają stare babcie, że Wiedźminy chutliwe i nie lza się do nich odwracać tyłem, bo kto to wie co z tego wyniknie i dla kogo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (edited) Hiehie, nie da rady. Porter to poważny zawodnik, Marvinka chlapnie na raz to padnie twarzą na glebę, a mawiają stare babcie, że Wiedźminy chutliwe i nie lza się do nich odwracać tyłem, bo kto to wie co z tego wyniknie i dla kogo. Ano powiadają tak i trochę w tym prawdy jest ( jak to zawsze bywa ) porterek zacny trunek też nie odmówią. Ale łyczek za xiaonika zawsze można chlapnąć. Na pohybel jabłofonom Edited April 2, 2015 by MD13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Ano powiadają tak i trochę w tym prawdy jest ( jak to zawsze bywa ) porterek zacny trunek też nie odmówią. Ale łyczek za xiaonika zawsze można chlapnąć. Na pohybel jabłofonom Takich toastów to odmówić nie da rady! Na zdrowie, siuuuuuup! Naczy się, chluuuuup! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 (...),że zostali niesamowicie i soczyście wydymani. Polubił @fred No to takie moje dziecinne skojarzenie... ---- Wiecie.. Ja również spotykam ludzi którzy z podziwem patrzą na telefonik i też wrzucę pewne schematy: -No a jak to w środku wygląda? -Snap 801, 3 GB RAMu, 13MP z tyłu i 8 z przodu -Taaaa... (pokazuje CPU-Z) Łapią się za głowę. -No i kupiłem za niecałe 1400.. Oczy ledwo co w oczodolach się trzymają -No i filmy w 4k robi z tyłu a z przodu w FullHD. Daje do zabawy mijaczka4 -Woow, aluminiowa... To naklejka? -Nie, prawdziwe drewno (mam drewniane plecki) Podczas użytkowania "polecają" mi: -Zainstaluj sobie ccleanera on ładnie Ci będzie czyścił system...a jak zrootujesz to masz więcej opcji fajniejszych. W tym momencie wyciąga swojego samsunga i chce pokazywać mi swoje apki z rootem...jedna do edycji uprawnień aplikacji, druga do zaawansowanego zarządzania baterią, trzecia to antywirus itp.. Ja natomiast w tym czasie wchodzę w panel sterowania i mu pokazuje mówiąc: -To Twój ccleaner, a to Twój avast, a to permission manager, to battery doctor i masz jeszcze firewall oraz menedżera zużycia danych.. To wszystko to w zrootowanym fabrycznie telefoniku. Ot tak... Wychodząc z panelu sterowania: -O a tu masz apke motywy... Mogę sobie zrobić z mojego telefonu iPhone i Twojego samsunga, nieźle co?...ej a tak wgl to kiedy miałeś ostatnią aktualizacje systemu? -Wiesz co..wyszła jakiś tydzień temu..poprawia jakieś bugi, ale nie zainstalowałem jeszcze..5.0 niedługo dostanę. -Ja mam 4.4 i chodzi lepiej niż nie jeden 5.0 dzięki cotygodniowym aktualizacją. Gościu po takiej rozmowie spędza cały wieczór na czytaniu o xiaomi. Pozdrawiam każdego kto po rozmowie ze mną trafił bądź trafi na to forum i na tego posta 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Widzisz, trafić jeszcze na świadomego użytkownika i w miarę zorientowanego w androidzie to jedno ale ja zazwyczaj widuje ludzi którzy ograniczają się do zainstalowania jakiegoś "angry birds" i skypa z marketu oraz zmienieniu dzwonka i tapety. I co z takim zrobisz? ;p -mam ekran full hd i... -a po co taki duży? -mam 13mp z tylu... -mój też robi fajne zdjęcia -mogę przeglądać tysiące motywów... -o zobacz, a ja mam ruchomą tapetę! takiemu nie pochwalisz się ze np na symbianie uruchomiłeś win 95 bo jedyne co usłyszysz to że bez sensu i po co Ci to ;P No ale na studiach już widuje jakieś rooty, custom romy a nawet świadomość istnienia takiego czegoś jak xiaomi ;D MI4 oczywiście nie zawodzi i uzyskuje całkiem pozytywne opinie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 (edited) Marvinka to uwielbia: guzik wiem o twoim telefonie, ale tu masz apkę, której potrzebujesz, bo przecież każdy fon, każdy Android, każda nakładka podlega dokładnie tym samym zasadom. Pozdrawiam każdego kto po rozmowie ze mną trafił bądź trafi na to forum i na tego posta Musimy założyć taki sekto-klub. Będziemy się pozdrawiać tajnymi gestami i mówić w dziwnym języku pełnym "X". Aha, i koniecznie będziemy się wyśmiewać z innych smartfonów... ...bo tak kurcze... jakby tak pomyśleć... To w zasadzie to my myślimy inaczej. na symbianie uruchomiłeś win 95 ŻE JAK??? FAKEN SZYT, NA JAKIM FONIE? I czy to była zwykła 95ka, czy z OSR2? Jaką to grafikę obsługuje? Jest dźwięk? Edited April 2, 2015 by Marvinka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 A będziemy mieli jakieś MI-tingi? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Fakt jest taki ,że większość ludzi patrzy stereotypowo i patrzą tylko na napis na fonie. Coś w stylu " Ja widzieć logo Samsung, to być dobry fon" i nie zagłębiają się dalej. Tak kiedyś było z poczciwą Nokią. Nokia była dobra a reszta to badziewie. Dla niektórych to wystarczy. Producenci za to trzepią na tym kasę , bo klient który mniej wie jest dla nich lepszy. Można mu wszystko wcisnąć w wysokiej cenie. I tu Marvinka absolutnie się zgadzam z tobą "To w zasadzie to my myślimy inaczej." co w gruncie rzeczy jest zjawiskiem pozytywnym. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Hehe tak czytam patrząc jak śnieg pada i jakbym wiedział ludzi z pracy od początku było: pewnie Chińczyk nie przysle, jak była paczka to zdziwieni że działa, potem pytali czy ma ce i zasięg łapie... A po chwili o fajnie wykonany i lte jak smiga i nie trzeszczy a na koniec ta mina jak mówię o cenie i patrzysz jak mina posiadacza topowego samsunga ... Ace zmienia się i widać zęby ze zdziwienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 A będziemy mieli jakieś MI-tingi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 ŻE JAK??? FAKEN SZYT, NA JAKIM FONIE? I czy to była zwykła 95ka, czy z OSR2? Jaką to grafikę obsługuje? Jest dźwięk? Najpierw walczyłem na N73 z win 3.11 ale pomimo zmiany bootowania, wyłączeniu systemowej nakładki i różnymi innymi cudami... (+ oczywiście masa postów że nie da rady bo ramu brakuje ale i tak kombinowałem xD) noo się nie udało. Ale udało się po wymianie tel na N79 z 4x więcej ramu "niestety" to był nowy symbian FP 2 i masa różnych ciekawych bajerów nie działała... ale miałem genialny nadajnik FM i normalną latarkę! + oczywiście prestiż posiadania jedynej takiej nokii w... chyba sporej okolicy bo zdaje mi się że nigdy nie był dostępny u żadnego operatora. A będziemy mieli jakieś MI-tingi? Jak najbardziej, zapraszam na pomorze ;D Fakt jest taki ,że większość ludzi patrzy stereotypowo i patrzą tylko na napis na fonie. Coś w stylu " Ja widzieć logo Samsung, to być dobry fon" i nie zagłębiają się dalej. Tak kiedyś było z poczciwą Nokią. Nokia była dobra a reszta to badziewie. Dla niektórych to wystarczy. Producenci za to trzepią na tym kasę , bo klient który mniej wie jest dla nich lepszy. Można mu wszystko wcisnąć w wysokiej cenie. I tu Marvinka absolutnie się zgadzam z tobą "To w zasadzie to my myślimy inaczej." co w gruncie rzeczy jest zjawiskiem pozytywnym. No jak sobie przypomnę te pierwsze chińskie podróbki... toż to chyba nie miało ani jednego plusa ;P noo poza tym że jakoś działało... te podróbki pierwszego iphone były genialne xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Pomorze? Mi pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 A będziemy mieli jakieś MI-tingi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Sekta jest już stworzona, tylko MI-tingów nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) A bedziemy pokazowo palić jabłofonyna MI-tingu ?? Edited April 3, 2015 by MD13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Jak kogoś stać chociaż lepiej byłoby wymienić u Xiaomi na Mi3 czy lepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Na pierwszym Mi-tingu najpierw pozawodzimy sekciarsko do olbrzymiej maskotki Mitusiątka, a potem zasiądziemy przy dzbanach jakiegoś dobrego trunku... ...i w zasadzie dalej to się samo potoczy, hieheihie. Plan jest bezbłędny! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Marvinko... Czy 25cm długości wystarczy? ;>http://www.xiaomiforsale.com/pl/ Edited April 3, 2015 by avish 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Marvinko... Czy 25cm długości wystarczy? ;>http://www.xiaomiforsale.com/pl/ O_O Tak, oczywiście, że starczy! Bardzo starczy, a nawet za bardzo. Tzn tego... ... Tfu, spiakrew, dopiero teraz Marvinka zobaczyła o jaki link chodzi. Hehehe (nerwowy śmiech, bardzo nerwowy). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 I bedziemy Xioamić do siebie jeśli chodzi o trunek to może na początek CYDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts