MatexN Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Zamówiłem nową baterie z ali (nohon) ale niestety idzie prawie 2 miesiące, a jadę na urlop niedługo. Który sprzedawca z allegro ma normalną baterie, bez oszukanej pojemności (albo przynajmniej zbliżoną do rzeczywistości)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 @MatexN ja zanim oddałem telefon tacie to wysłałem do serwisu na wymianę baterii. Cały proces trwał 3 dni i telefon miałem u siebie. Bez żadnych kosztów na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatexN Posted July 25, 2021 Share Posted July 25, 2021 22 godziny temu, stereo0 napisał: @MatexN ja zanim oddałem telefon tacie to wysłałem do serwisu na wymianę baterii. Cały proces trwał 3 dni i telefon miałem u siebie. Bez żadnych kosztów na gwarancji. To był błąd bo tego nie zrobiłem podczas trwania gwarancji, gdzie raz zrobiłem format i było przez chwile lepiej. Teraz już niestety na swoją rękę muszę to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Czy na Mi9 ta wersja to jest ostatnią jaka wyszła?xiaomi.eu_multi_MI9_V12.5.4.0.RFACNXM_v12-11Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Jeśli chodzi o wersje stabilne xiaomi.eu, to tak. Na przyszłość: zalecam sprawdzanie działu Modyfikacje systemowe w dziale Mi 9 i niezadawanie takich pytań w wątkach dla innych telefonów. Przeniosłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Chciałem skorzystać z "Launcher Atywności" aby się dostać do ustawień modemu ale zniknęła mi ta opcja, a nie wiem co jest przyczyną? Ogólnie to nie działa mi VoLTE/WIFI w Plusie i nie wiem gdzie szukać przyczyny, bo w/w usługi działały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 58 minut temu, grzegorz1982 napisał: Chciałem skorzystać z "Launcher Atywności" aby się dostać do ustawień modemu ale zniknęła mi ta opcja, a nie wiem co jest przyczyną? Przyczyna jest taka, że opcja ta została zablokowana już jakiś czas temu. Można do niej wejść tylko, mając zrootowany telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 W dniu 9.12.2021 o 14:28, zoltan78 napisał: Przyczyna jest taka, że opcja ta została zablokowana już jakiś czas temu. Można do niej wejść tylko, mając zrootowany telefon. Dzięki za info, a wiesz czy cos się zmieniło ze na nowym ROMie EEA nie działają usługi VoLTE/VoWIFI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 @grzegorz1982 na moje to nie jest wina aktualizacji systemu, a raczej do operatora bym się odezwał na Twoim miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 16, 2022 Share Posted January 16, 2022 (edited) Czy przechodząc z ROMu xiaomi.eu na global EEA stracę VoLTE/WIFI ? Ze by odblokować VoLTE/WiFI musiałem mieć ROOTa wiec wróciłem na ROM xiaomi.eu, czy teraz jak będę chciał wrócić na ROM EEA (aby zablokować bootloader) czy stracę te ustawienia? PS. Czy można mieć ROM EEA i mieć roota? PS2. Czy jest opcja zablokowania bootloadera na ROM-ie xiaomi.eu Edited January 19, 2022 by grzegorz1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 @grzegorz1982 odpowiem po kolei: 1. Global i EEA to dwa różne romy. 2. Tak, bo musisz zrobić wipe. Inaczej niemal na pewno system nie wstanie. 3. Tak, można mieć root na EEA. 4. Jest, zawsze możesz puścić komendę przez ADB. Ale czy to nie spowoduje jakiś problemów na xiaomi.eu, to już ciężko powiedzieć, z doświadczenia wiem, że to dosyć kapryśny rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 W dniu 16.01.2022 o 19:36, grzegorz1982 napisał: Czy przechodząc z ROMu xiaomi.eu na global EEA stracę VoLTE/WIFI ? Raczej tak. W dniu 16.01.2022 o 19:36, grzegorz1982 napisał: Ze by odblokować VoLTE/WiFI musiałem mieć ROOTa wiec wróciłem na ROM xiaomi.eu, czy teraz jak będę chciał wrócić na ROM EEA (aby zablokować bootloader) czy stracę te ustawienia? Tak. W dniu 16.01.2022 o 19:36, grzegorz1982 napisał: PS. Czy można mieć ROM EEA i mieć roota? Tak 18 minut temu, Karls napisał: Jest, zawsze możesz puścić komendę przez ADB. Ale czy to nie spowoduje jakiś problemów na xiaomi.eu, to już ciężko powiedzieć, z doświadczenia wiem, że to dosyć kapryśny rom. Nawet nie próbuj i nie myśl o tym bo uceglisz sobie telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 (edited) W dniu 25.01.2022 o 18:05, Karls napisał: 3. Tak, można mieć root na EEA. Czy możesz podesłać namiar jak tego dokonać? @zoltan78 Dzięki za podpowiedzi. Na szczęście udało mi się przejść na ROM EEA nie tracąc VoLTE/WIFI. Nie pamiętam jak to było wcześniej gdyż nie zwróciłem od razu na to uwagi, ale przechadzać z ROMu xiaomi.eu na Mi, a później na EEA straciłem dostęp do w/w usług, teraz się na szczęście udało. Czy ktoś wie jak ustawia się dźwięk dzwonka dla SMS-ów i dla każdej karty SIM oddzielnie w MIUI 12.5.2.0 EEA? Edited January 27, 2022 by grzegorz1982 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 W dniu 25.01.2022 o 22:23, grzegorz1982 napisał: Czy możesz podesłać namiar jak tego dokonać? Swojego czasu napisałem tutorial ale chyba już poszedł do kosza bo nie mogę znaleźć. Generalnie na EEA możesz zwyczajnie wgrać Magiska jak na każdy inny rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 W dniu 25.01.2022 o 22:23, grzegorz1982 napisał: Czy ktoś wie jak ustawia się dźwięk dzwonka dla SMS-ów i dla każdej karty SIM oddzielnie w MIUI 12.5.2.0 EEA? W ustawieniach dzwonków masz dwie zakładki na górze. Dla jednej wybierasz interesujący Cię dzwonek, natomiast dla drugiej inny. Co do SMS to zależy jakiej aplikacji używasz do ich wysyłania. Jeśli używasz aplikacji od Google to otwórz konwersacje, następnie trzy kropki / szczegóły / powiadomienia i tam zmień na wybrany przez Ciebie dźwięk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 (edited) W dniu 27.01.2022 o 19:57, zoltan78 napisał: W ustawieniach dzwonków masz dwie zakładki na górze. Dla jednej wybierasz interesujący Cię dzwonek, natomiast dla drugiej inny. Co do SMS to zależy jakiej aplikacji używasz do ich wysyłania. Jeśli używasz aplikacji od Google to otwórz konwersacje, następnie trzy kropki / szczegóły / powiadomienia i tam zmień na wybrany przez Ciebie dźwięk. Aplikacja SMS jest od xiaomi (11.0.7.9) w poprzedniej wersji było to ustawiane w ustawieniach dźwięku A gdzie szukać ustawień dla kart SIM to nie wiem, to co napisałeś to tak chyba było w poprzedniej wersji miui 12.5.1.0 Edited January 28, 2022 by grzegorz1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 2 godziny temu, grzegorz1982 napisał: A gdzie szukać ustawień dla kart SIM W ustawieniach dźwięków / dzwonek. Zerknij na film. Screenrecorder-2022-01-28-23-48-23-237.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Nie mam tak jak na Twoim filmie, w poprzednim moim poście mam tylko to co na scenach. Na screenie 1 główne ustawienia, na 2 po wciśnięciu dzwonek, 3 jak kliknę fabryczne zainstalowane dzwonki, 4 dzwonek ustawienia==>dźwięk i wibracje==>dzwonek==>fabrycznie zainstalowane dzwonki==>dzwonek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Wykrywa Ci normalnie obie karty SIM? Dziwna sprawa, na każdym ROMie miałem te opcje. Nie zależnie czy to był Global, EEA, Indonezja czy też xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 (edited) Wszystko działa jak należy. Wykrywa obie karty SIM, tak jak na screenach widać. Doszedłem jak zmienić dzwonki dla kart sim, wystarczy na 2 screenie wcisnąć na dole "ludka", później dzwonki i jak się wybiera dzwonek to pyta dla której karty sim wybrać. Teraz walczę jak zmienić dźwięk dla SMS-ów. PS. dobrze by było ze by ktoś się wypowiedział kto ma ROM 12.5.2.0, czy tak samo wygląda zakładka dźwięki Edited January 30, 2022 by grzegorz1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 31, 2022 Share Posted January 31, 2022 W dniu 30.01.2022 o 00:25, zoltan78 napisał: Wykrywa Ci normalnie obie karty SIM? Dziwna sprawa, na każdym ROMie miałem te opcje. Nie zależnie czy to był Global, EEA, Indonezja czy też xiaomi.eu. Miałeś racje, przyczyną było ustawienie innego regionu (miałem Szwajcarie), jak zmieniłem na Polskę i mam tak jak na Twoim filmie. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted January 31, 2022 Share Posted January 31, 2022 @grzegorz1982 Dla SMS zobacz ta drogą.Wiadomości -> 3 kropki -> ustawienia -> powiadomienia -> wiadomości przychodzące -> dźwięk.U mnie jest ta droga dla aplikacji od Googla.Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 Koledzy trochę wypadłem z obiegu - mam ostatnią wersję dev z xiaomi.eu, co teraz mogę zainstalować aby mieć świeższy system? Pewnie jakiegoś globala? tylko czy na nim będę miał roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 (edited) Ktoś pytał o VoLTE / VoWiFi na stocku bez roota. Chociaż przyznaję, trzeba było na BOK do operator napisać, bo inaczej tych opcji nie było mimo użycia kodów. Edited February 3, 2022 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 No to cie oszukali, bo nie masz tu VoLTE, ani WoWiFi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 mi 9 Global siec Play VoLTE i WoWiFi działa bez problemu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 No właśnie ja mam problem bo po VoWiFi dzwoni a po VoLTE i tak mnie na HSDPA przełącza. Chyba trzeba będzie jeszcze raz do operatora się odezwać? Czy jest coś co mogę zrobić sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajafra Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 W dniu 4.02.2022 o 08:50, ozzbi napisał: mi 9 Global siec Play VoLTE i WoWiFi działa bez problemu . Ja mam mi9 global (kupioną w Polsce - RTVEuroAGD) i mam 2 karty - orange i play. Na karcie orange mi działa VoWiFi a na play nie. Dodam że byłem w salonie play i aktywowałem usługę VoWiFi. Pytając na infolinii play jak i xiaomi nie potrafią rozwiązać problemu i albo mówią że usługa nie jest wspierana, albo że trzeba jakieś certyfikaty do niego a oni tego nie mają (play), albo że wsparcie do tej usługi jest systematycznie zwiększane i możliwe że do mi9 też się pojawi (też play) Może jeszcze dodam że w orange było coś kombinowane żeby VoWiFi działało, bo pierwotnie (na innym telefonie) niedziałąło Wie ktoś może jak to można rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 W dniu 9.04.2022 o 23:44, Bajafra napisał: Wie ktoś może jak to można rozwiązać? Może spróbuj zrobić jedną simką z play. Może będzie ograniczenie vowifi dla 1 sim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Ja mam też jakieś jajo w Play, niby wszystko działa, ale jak mam włączone Volte to wszystkie połączenia przychodzące mam jako numer nieznany Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 polecam użyć activity launcher i wszystko ładnie się odblokuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajafra Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 W dniu 20.04.2022 o 17:22, ozzbi napisał: polecam użyć activity launcher i wszystko ładnie się odblokuje. Chodzi Co o tą aplikację? https://play.google.com/store/apps/details?id=de.szalkowski.activitylauncher&gl=US Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 tak o tę Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Jaki jest obecnie najnowszy rom? Siedzę na ostatnim tygodniowym, co był chyba z rok temu. Jest nowszy? Warto przejść? Jak to zrobić najmniej boleśnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted June 8, 2022 Share Posted June 8, 2022 czy ta cisza z softami znaczy, że mi9 jest już EOL dla xiaomi ? Czy będzie jeszcze 13stka jak na 9pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts