witek_77 Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 za czasów mi6, ale nie pamiętam na którym sofcie to było, ale w opcjach programistycznych szło to załączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 34 minutes ago, witek_77 said: za czasów mi6, ale nie pamiętam na którym sofcie to było, ale w opcjach programistycznych szło to załączyć Ha! Dzięki za wskazówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Ktoś ma pomysł, jak skutecznie pozbyć się asystenta z systemu? Mam go niby wyłączonego, ale jak powiem "OK Google", to pojawia się propozycja jego włączenia, czyli jakby cały czas był na nasłuchu. Mam usunięte urządzenie w opcjach google, usunięte voice match i tak dalej. Dodatkowo asystent uruchamia się w okreslonych miejscach (chociaż nie mam włączonej lokalizacji). Serio tylko jakiś Google Debloater? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Czy Wam też czasem ekarn główny łapie zwieche i nie wyświetla ikon z tego paska na dole? Używam globalna wersję i szuflady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 1 godzinę temu, krzychol38 napisał: Czy Wam też czasem ekarn główny łapie zwieche i nie wyświetla ikon z tego paska na dole? Używam globalna wersję i szuflady. Tak, pojawia się to od czasu do czasu. A raczej znika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Nie spotkałem się z czymś takim, ale nie używam szuflady.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banita8 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Plik JPG i PDF czy da się skopiować na pulpit lub utworzyć skrót ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 @Banita8 zainstaluj Total Commander. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Dnia 5.03.2020 o 14:30, peseq napisał: Zgubiłem moje Mi9. Okazuje się, że, Żadna opcja typu "znajdz moje urządzenie" jest o kant D, kiedy tel został wyłączony. Lipa. Szkoda, że nie robią tej opcji na sztywno. Wysłane z mojego S10+ przy użyciu Tapatalka Jak chcesz zlokalizować telefon skoro jest odcięty od świata? W domu potrafisz włączyć TV bez prądu? Próbuj go zlokalizować, zablokować. Jak się uruchomi i podłączy do sieci to "znalazca" dostanie informację i u ciebie powinna zaskoczyć ostatnia lokalizacja. Jeśli telefon był zalogowany na konto Xiaomi i miałaś zablokowany bootloader to ciężko będzie z niego korzystać. Nawet jak zrobi pełny reflash to po podłączeniu do neta będzie prosił o hasło. Chyba, że ktoś już znalazł sposób na obejście tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Jak chcesz zlokalizować telefon skoro jest odcięty od świata? W domu potrafisz włączyć TV bez prądu? Próbuj go zlokalizować, zablokować. Jak się uruchomi i podłączy do sieci to "znalazca" dostanie informację i u ciebie powinna zaskoczyć ostatnia lokalizacja. Jeśli telefon był zalogowany na konto Xiaomi i miałaś zablokowany bootloader to ciężko będzie z niego korzystać. Nawet jak zrobi pełny reflash to po podłączeniu do neta będzie prosił o hasło. Chyba, że ktoś już znalazł sposób na obejście tego?Miałem zablokowany bootloader. Próbowałem już wszystko, żeby go namierzyć szkoda że musi byc połączenie z internetem, żeby go namierzyć. Wysłane z mojego S10+ przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 7 minut temu, peseq napisał: Miałem zablokowany bootloader. Próbowałem już wszystko, żeby go namierzyć Ale zablokowałeś go i dodałeś tekst (nr telefonu do kontaktu) który ma się wyświetlić? Znajomy odzyskał po roku od kradzieży. Niestety nie zgłosił kradzieży, a bez tego policja nie chciała podjąć działań. Zadzwonił do niego klient (który kupił zablokowany telefon w lombardzie) z prośbą o podanie hasła odblokowania. Niestety zdalna lokalizacja nie działała, bo nie dodał żadnego komputera jako zaufanego urządzenia dla lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Dwa szybkie pytania. 1. Motywy. Ustawiłem Ekran blokady z customowego motywu i co jakiś czas ustawia mi się wszystko z motywu klasycznego. Ktoś coś? 2. Wideo. Często w pomieszczeniu podczas nagrywania aparat szaleje i miga jakby szukał balansu bieli, albo go zmieniał. W rezultacie nagranie ciężko się ogląda "mruga". Rozjaśnia się i ściemnia. Dzieje się tak głównie w pomieszczeniu przy naturalnym świetle. Da się jakoś manuala włączyć w kamerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Ale zablokowałeś go i dodałeś tekst (nr telefonu do kontaktu) który ma się wyświetlić? Znajomy odzyskał po roku od kradzieży. Niestety nie zgłosił kradzieży, a bez tego policja nie chciała podjąć działań. Zadzwonił do niego klient (który kupił zablokowany telefon w lombardzie) z prośbą o podanie hasła odblokowania. Niestety zdalna lokalizacja nie działała, bo nie dodał żadnego komputera jako zaufanego urządzenia dla lokalizacji.Tak. Zrobiłem to.Wysłane z mojego S10+ przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 12 godzin temu, krzychol38 napisał: Dwa szybkie pytania. 1. Motywy. Ustawiłem Ekran blokady z customowego motywu i co jakiś czas ustawia mi się wszystko z motywu klasycznego. Ktoś coś? 2. Wideo. Często w pomieszczeniu podczas nagrywania aparat szaleje i miga jakby szukał balansu bieli, albo go zmieniał. W rezultacie nagranie ciężko się ogląda "mruga". Rozjaśnia się i ściemnia. Dzieje się tak głównie w pomieszczeniu przy naturalnym świetle. Da się jakoś manuala włączyć w kamerze? Jeszcze jedno pytanie. 3. Mi 9 - Amazfit BIP. Po przełączeniu na oszczędzanie baterii oraz po powrocie do trybu normalnego przestają mi przychodzić powiadomienia na zegarek. Sprawdziłem w ustawieniach mi fit trochę jest dziwnie. Aplikacja mowi, że nie mam ustawionego zezwolenia, a jak już wchodzę w ustawienia to uprawnienia są przyznane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 @krzychol38 na czy dla aplikacji, od których chcesz powiadomienia masz ustawiony dostęp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 36 minut temu, stereo0 napisał: @krzychol38 na czy dla aplikacji, od których chcesz powiadomienia masz ustawiony dostęp? Tak. Wydaje mi się, że problem jest mocno powiązany z trybem oszczędzania energii. Tylko, że w ustawieniach też zaznaczyłem żeby nic nie robił z Mi fitem jak będzie tryb oszczędzania energii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Warto kupować mi9, jak niedługo europejską premiera mi10? Obecnie mam Samsunga a80, ale prędzej miałem mi8, zmieniłem z powodu notcha, ale w a80 brakuje mi odblokowywania twarzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Czy warto kupić Mi9. Pewnie warto. Faktycznie Mi10 tuż tuż, ale weź pod uwagę jego cenę. Zależy ile możesz/chcesz wydać na nowy telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 22 minuty temu, ArieloPL napisał: Warto kupować mi9, jak niedługo europejską premiera mi10? Moim zdaniem warto, w Mi 10 będziesz miał porąbany dialer, kontakty i wiadomości od Googla. Dodatkowo cena zaporowa i idiotycznie zakrzywiony ekran do niczego niepotrzebny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 (edited) 23 minuty temu, FromWP napisał: Czyli na mi9 mogę dalej nagrywać rozmowy :-)? szczerze.mowiac, zależy mi na odblokowywania twarzą, NFC, ładowaniu bezprzewodowym i wyświetlaczu oled troche zastanawiałem się nad mi note 10, ale dużo opinie jest , że nie jest super dopracowany. Edited March 30, 2020 by ArieloPL Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Tak na mi9 spokojnie działa nagrywanie rozmów Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojo Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 27 minut temu, ArieloPL napisał: Czyli na mi9 mogę dalej nagrywać rozmowy :-)? szczerze.mowiac, zależy mi na odblokowywania twarzą, NFC, ładowaniu bezprzewodowym i wyświetlaczu oled troche zastanawiałem się nad mi note 10, ale dużo opinie jest , że nie jest super dopracowany. Osobiście zmieniłem LGv30 ma Mi9 i taki jestem trochę w rozkroku. O ile na Androidzie 9 na LG było miodzio to 10 zje...ała dosłownie sens jego istnienia, przestały działać inne dialery, nagrywanie rozmów, export logów na kalendarz google i kilka innych rzeczy i to są ewidentnie chamskie zagrywki google więc się wkr. i kupiłem X i teraz... ...kilka rzeczy które mi nie działały działają z pudełka (tak nagrywanie też!) to dla odmiany brakuje np. "trybu kieszeni" (ale do połatania modami) czy normalnego zachowania czujnika światła. Ogólnie technicznie słuchawka jest bez zarzutu, ostatnia słuchawka w cenie która usprawiedliwia jej byt bo 4k za Mi10 czy nawet s10- koń mi się rozerwał że śmiechu jeśli tylko nie jesteś uparty jak ja że chcę mieć jak chcę to będziesz zasowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 41 minut temu, ArieloPL napisał: Czyli na mi9 mogę dalej nagrywać rozmowy Tak, Mi 9 to ostatni "normalny" telefon Xiaomi (obok Mi 9 SE i Mi 9T) i ma wszystko co opisałeś. 11 minut temu, mojo napisał: brakuje np. "trybu kieszeni" Nie masz trybu kieszonkowego? W Mi 9 Lite z 10 nadal jest. Może masz coś innego na myśli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 A powiedzcie mi, jak kupię wersję global i będę chciał wgrać eu, to będzie działo mi NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Tak, będzie działać, poradnik jest w dziale Toturiale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 15 minut temu, ArieloPL napisał: będzie działo mi NFC? Na razie tak, czy zawsze? Nie wiadomo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 1 godzinę temu, ArieloPL napisał: A powiedzcie mi, jak kupię wersję global i będę chciał wgrać eu, to będzie działo mi NFC? global nie jest zły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Może kolega nie miał na myśli xiaomi.eu, tylko po prostu global EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Miałem.na myśli Xiaomi.eu, ale to najmniejszy problem dodatkowe mam pytanie, czy da.sie ustawić tak telefon, aby z Darka mode zrobił się Black mode? Bo trochę mnie irytuje w Samsungu siwy zamiast czarnego - dialer, smsy, menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 16 minut temu, ArieloPL napisał: trochę mnie irytuje w Samsungu siwy zamiast czarnego - dialer, smsy, menu Przecież tu masz motywy, zawsze znajdziesz jakiś najczarniejszy z czarnych, jakby cos było zbyt szare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 11 godzin temu, FromWP napisał: Przecież tu masz motywy, zawsze znajdziesz jakiś najczarniejszy z czarnych, jakby cos było zbyt szare. Tylko, że np w Samsungu wybierając inny motyw to tracę tryb ciemny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Ogólnie to tryb ciemny w Xiaomi jest czarny a nie szary także najpierw sam oceń zanim zaczniesz szukać alternatywy, bo może niepotrzebnie zaprzątasz sobie tym głowę ;). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Ok, ok to plus tego, zacząłem zastanawiać się i czy nie kupić jednak s10 .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Potężna różnica w cenie, spory rozrzut pomysłów masz .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArieloPL Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Cena jakby nie gra roli, do 2tys mogę przeznaczyć , a s10 znalazłem za 1800zl o używkach mówię oczywiscie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts