grzegorz1982 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Mam pytanie, mam ustawione wibracje przy dotknięciu i za każdym razem jak telefon przechodzi w tryb oszczędzania energii to po powrocie do trybu standardowego wibracje mam wyłączone? Jest szansa aby to ustawić na stałe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 10 godzin temu, Karls napisał: Ustawienia -> Ekran główny -> Ekran główny -> Z szufladą aplikacji 10 godzin temu, FromWP napisał: Jak nie ma to jest tu https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-release-4-15-2-1444-02151830-release/miui-system-launcher-release-4-15-2-1444-02151830-android-apk-download/ , reszta w odpowiedzi kolegi @Karls powyżej. No właśnie nie ma. Pytanie dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 1 godzinę temu, krzychol38 napisał: No właśnie nie ma. Pytanie dlaczego. Masz jakiś błąd w romie, a dlaczego, nikt Ci nie odpowie. Jak zainstalowałeś tą najnowszą wersję launchera to opcja szuflady powinna być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 No niestety. U mnie jest jak było. Bez opcji Ekran Główny. Mam mi 9, a update wgrałem z tematu o oprogramowaniu Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Jaką masz teraz wersje systemowego menadżera pulpitu?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 @krzychol38 masz jakąś zabytkową wersję, nie udało Ci się zainstalować, dlaczego nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Sai albo podmień Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 (edited) 3 godziny temu, simcold napisał: Sai albo podmień Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Trochę się boje Na początku jak podmieniłem to mi się ekran główny wywalał EDIT: Zaryzykowałem i się udało Wcześniej instalowałem wersje Alpha i dlatego padało. To mam kolejne pytanie: W trybie ciemnym podoba mi się wszystko oprócz menu powiadomień. Da się żeby tak jak w trybie jasnym, tło było rozmazane? A nie tak jak jest, lity czarny? Edited February 24, 2020 by krzychol38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Właśnie nie widzę nigdzie takiej opcji a fajnie by to wyglądało. Jak ktoś zna sposób to chętnie poczytam ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Właśnie nie widzę nigdzie takiej opcji a fajnie by to wyglądało. Jak ktoś zna sposób to chętnie poczytam .Może Xposed ale pewny nie jestemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Bawić się w root i przestarzałe już Xposed to trochę przerost formy nad treścią dla ta prostej zmiany. Prędzej zastanawiam się, czy nie dało by się jakiegoś zmodyfikowanego motywu zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Czemu uważasz że xposed jest przestarzałe. Używam go właśnie na mi9 i daje radę. Moduły są aktualizowane wszystko stabilnie działa. Pozwala to na duże modyfikacje wyglądu i opcji systemu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Ostatnie oficjalne wydanie Xposed to jest 2018/01/29. To co teraz jest, to jeszcze leci siłą rozpędu, jakieś porty na wyższe wersje androida. Nawet sam twórca o ile wiem dał sobie spokój z projektem. Także jak dla mnie to jest pewna pamiątka po dawniejszych czasach, bardziej ciekawostka niż coś do używania na co dzień. Zwłaszcza, że coraz więcej aplikacji sprawdza SafetyNet a Xposed nie ukryjesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Z tego co widzę to same buildy alpha/beta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Sam używasz zapewne beta Alpha roku i aplikacji więc o co tyle halo? Wszystko działa super z edxposed a co do safetyNet jest na to sposób ale mi to do niczego niepotrzebne. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Od dawna już nie siedzę na romach beta, szkoda zachodu. Co jedno naprawią to drugie zepsują, taka cotygodniowa loteria była. Jasne, na stable też się bugi zdarzają, tylko w znaczącej większości przypadków to są jakieś zupełne drobiazgi w rodzaju tego aparatu co ma problemy pro na polskim języku. Za to na betach to już potrafiły być zupełnie różnej rangi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Jeszcze jedno drobne, estetyczne pytanie. Po pierwszym uruchomieniu Mi 9, jeszcze przed aktualizacjami, ekran blokady był przepiękny. Taki jak na obrazku. Teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Od dawna już nie siedzę na romach beta, szkoda zachodu. Co jedno naprawią to drugie zepsują, taka cotygodniowa loteria była. Jasne, na stable też się bugi zdarzają, tylko w znaczącej większości przypadków to są jakieś zupełne drobiazgi w rodzaju tego aparatu co ma problemy pro na polskim języku. Za to na betach to już potrafiły być zupełnie różnej rangi.Beta to betaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Jeszcze jedno drobne, estetyczne pytanie. Po pierwszym uruchomieniu Mi 9, jeszcze przed aktualizacjami, ekran blokady był przepiękny. Taki jak na obrazku. Teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć.A pamiętasz jaka to wersja miui była? Może dało by się z paczki z romem wyciągnąć. Skoro zniknęła po aktualizacji to wygląda na systemową.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 (edited) Na pewno 10. Ale co dalej... nie powiem. EDIT: to był motyw "Przestrzeń kosmiczna" i nie tylko ja zauważyłem jego zniknięcie. Szkoda. Ciekawe, że jest gdzieś jeszcze dostępny. Edited February 25, 2020 by krzychol38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 (edited) No to jak znasz nazwę motywu to jaki problem ;)? https://mega.nz/#!dkYhXKBK!IltmXL57S3cVSeoLM6ruYOeRUcfLPDz5zn4hKyKt3ag http://c.mi.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2200419&aid=4298064&from=album&page=1 Edited February 25, 2020 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 To jak to teraz zainstalować? Próbowałem przy użyciu Mi Thema editor , ale w motywach nie mam Offline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 W sumie dawno nie bawiłem się motywami, także mogę tylko link do opisu podrzucić:https://miui.blog/any-devices/4-methods-install-miui-theme-mtz-files/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Siemka, mam pytanie: mam obecnie jakies stare TWRP i jade na romach tygodniowych. Chciałbym zaaktualizować twrp i wgrać roma stable. Aktualizacje twrp robie tak samo jak podczas wgrywania go pierwszy raz przez fastboot? W jaki sposób wyczyścić pamięć aby romy sie nie pogryzły? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 1 godzinę temu, Szkodzik napisał: Siemka, mam pytanie: mam obecnie jakies stare TWRP i jade na romach tygodniowych. Chciałbym zaaktualizować twrp i wgrać roma stable. Aktualizacje twrp robie tak samo jak podczas wgrywania go pierwszy raz przez fastboot? W jaki sposób wyczyścić pamięć aby romy sie nie pogryzły? Dzięki! Przy instalacji każdego systemu masz instrukcję, według której należy postępować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celobelo Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Witam Mam pytanie odnośnie nowych ikon na pasku powiadomień chodzi o krople i te dwie kropeczki obok siebie wysyłam screena w załączniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Dnia 25.02.2020 o 11:25, krzychol38 napisał: Na pewno 10. Ale co dalej... nie powiem. EDIT: to był motyw "Przestrzeń kosmiczna" i nie tylko ja zauważyłem jego zniknięcie. Szkoda. Ciekawe, że jest gdzieś jeszcze dostępny. A nie masz tego w ustawieniach ekranu blokady? Klikasz na Zawsze włączony i wybierasz styl? Chyba, że stamtąd też zniknęło (ja akurat mam Xiaomi.eu stable i tam mam to ustawienie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Zgubiłem moje Mi9. Okazuje się, że, Żadna opcja typu "znajdz moje urządzenie" jest o kant D, kiedy tel został wyłączony. Lipa.Szkoda, że nie robią tej opcji na sztywno. Wysłane z mojego S10+ przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychol38 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Dnia 5.03.2020 o 13:14, don_kamillo napisał: A nie masz tego w ustawieniach ekranu blokady? Klikasz na Zawsze włączony i wybierasz styl? Chyba, że stamtąd też zniknęło (ja akurat mam Xiaomi.eu stable i tam mam to ustawienie). To jest allways on. A ja mówię o samym oknie blokady. W 10 tak można było zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Cześć, po aktualizacji systemu nie mam wyboru ponownego uruchomienia w trybie recovery albo fastboot a wcześniej to miałem. Można to jakoś włączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 48 minut temu, Szkodzik napisał: nie mam wyboru ponownego uruchomienia w trybie recovery albo fastboot a wcześniej to miałem Na pewno miałeś z poziomu menu wyłączenia uruchamianego przytrzymaniem power? Wątpię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 20 minutes ago, FromWP said: Na pewno miałeś z poziomu menu wyłączenia uruchamianego przytrzymaniem power? Wątpię. Hmm no miałem od dawna a teraz zniknęło :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 5 minut temu, Szkodzik napisał: Hmm no miałem od dawna a teraz zniknęło :p Coś takiego powinieneś mieć, ale recovery, czy fastboot to tu nie było. Kombinacją klawiszy w te tryby się wchodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 4 godziny temu, FromWP napisał: Coś takiego powinieneś mieć, ale recovery, czy fastboot to tu nie było. Kombinacją klawiszy w te tryby się wchodzi. No tak mam ale klikając w uruchom ponownie pojawiały się trzy opcje: normalnie, do recovery i do fastboot.. bardzo wygodne to bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts