galakty Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Co do baterii na MIUI11. Nawigacja, jasny ekran, dużo neta, szukania – 5-6h SoT. To jest kiepska bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Nie, tak ten telefon trzyma standard. Jak dla mnie na MIUI 11 jest tak samo, jeśli nie lepiej jak na 10. Zawsze jakaś statystyka, jakoś to musi być obliczane.Tylko, że producenci oszukują w benchmarked, telefony wykrywają je i wchodzą w specjalne tryby nie mające nic wspólnego z normalnym użytkowaniem. Dlatego telefon, który wypadł gorzej, może chodzić o niebo lepiej i szybciej od konkurenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 @Karls tak z ciekawości, może ktoś sprawdzał, niektórzy na innym ROMie uzyskiwali większe liczby, nawet jeśli by to była tylko liczba, klatki na sekundę mówią tak naprawdę jak telefon jest wydajny. Może ktoś testował jak gry działają na ROMie xiaomi.eu a jak na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Ja używałem globala przez 14 dni w marcu. P O R A Ż KA Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 To w marcu był już Global? Przecież wtedy była premiera w Azji dopiero. Może jakaś beta albo pseudo-global?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 No 25.03 chyba z tego co kojarzę była premiera w pl. Ja kupiłem w pierwszej dostępnej przedsprzedaży. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 No cóż całe Xiaomi - widać nie dokończyli systemu przed premierą a i tak puścili. Ale teraz jest już spoko, to MIUI 11 fajnie chodzi, powiadomienia naprawione itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 To według was opłaca sie przejsc na ten rom od xiaomi.eu? Nie wiem czy sie w to bawić jeśli nie ma jakiejś super różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Opłaca. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Po przejściu na ROM xiaomi.eu mam takie coś Na ROM-ie Global nie było aż takiego wyboru. Jak można się pozbyć tych nie potrzebnych ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 @grzegorz1982 Nie można, nie rozumień w czym Ci przeszkadzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 zoltan78 Za duży wybór po prostu, dlatego chciałem ukryć to co w PL nie działa TD-SCDMA. PS. czy u Ciebie to samo jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Tak, jest tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Ma ktoś problem z BT i Redmi AirDots po aktualizacji do Miui11? Wcześniej na Miui10 wystarczyło, że schowałem słuchawki do pudełka, a te rozłączały się automatycznie. Teraz pomimo schowania łączą się cały czas z telefonem. Rozłączenie z poziomu urządzenia nic nie daje - słuchawki po chwili ponownie się łączą.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Zawiń w folię aluminiową. Szkoda, że w miui11 nie pozwolili na ukrywanie bt przez inne urządzenia. Już parę razy mi się zdarzyło, że ktoś próbował mi coś wysłać po bt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrzonas Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 3 godziny temu, Adamerio napisał: Ma ktoś problem z BT i Redmi AirDots po aktualizacji do Miui11? Wcześniej na Miui10 wystarczyło, że schowałem słuchawki do pudełka, a te rozłączały się automatycznie. Teraz pomimo schowania łączą się cały czas z telefonem. Rozłączenie z poziomu urządzenia nic nie daje - słuchawki po chwili ponownie się łączą.... Mam wersję pro tych słuchawek i normalnie rozłączają się na MIUI11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Używałem dziś przez około 20min telefonu na zewnątrz (-3°c), pojawił się komunikat o 10% baterii i w tej samej chwili telefon samoczynnie się wyłączył... Coraz więcej problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Jak używasz rozładowany telefon na mrozie to nie ma się czemu dziwić. Coraz cieńsze te telefony robią, izolacja cieplna baterii żadna, to ma prawo się szybciej rozładować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Jak używasz rozładowany telefon na mrozie to nie ma się czemu dziwić. Coraz cieńsze te telefony robią, izolacja cieplna baterii żadna, to ma prawo się szybciej rozładować.Kiedyś na desce z kijem jechałem mi6 z 10 minut. Od 100 spadła bateria do 15 jakoś. Po wyłączeniu i ogrzaniu wróciła do 90Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 No tak, to często są fałszywe wskazania. Elektronika wariuje bo z temperaturą się zmienia przewodnictwo, fizyka po prostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Czyli Panowie instrukcja na tym forum odnośnie instalacji ROMu od xiaomi.eu nie zawiera roota i jest w pełni bezpieczna tzn nie grozi utrata gwarancji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Odblokowanie bootloadera + wgranie miui polska nie jest jednoznaczne z utratą gwarancji a zawsze jakby co możesz przed oddaniem.tel na gwarancje wrócić do stanu poprzedniego. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Wgranie roota też nie jest równoznaczne z utrata gwarancji. Powiedziałbym, że zrootowanie oficjalnego romu to nawet mniejsza ingerencja w telefon niż wgrywanie całego xiaomi.eu. Natomiast w obu przypadkach - root lub wgranie xiaomi.eu - jakaś tam mała szansa na kłopoty z gwarancją jest, szczególnie jeśli telefon uwali się tak, że nie będzie się dało czystego romu wgrać, żeby przywrócić stan fabryczny. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 WItam mam pytanie da sie jakos zbalokowac wyskakujace powiadomienia w pasku tel? Wyskakuje mi od cholery powiadomien od chrom, jakies reklamy czasem xxx, Zaczelo mnie to irytowac teraz mocniej bo kupilem mi banda 4 i co troche mi wibruje, wyskakua mi reklamy, a np nie przychodza sms lub messenger na mi banda, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 W ustawieniach powiadomień chrome usuń strony z których nie chcesz powiadomień. Musiałeś zezwolić na powiadomienia i teraz lecą, jedna po drugiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 A ktoś wie jak wyłączyć powiadomienia od googla? To znaczy pilnuje się jak nie wiem z tymi powiadomieniami i jak były losowania grup na euro to ma dwa urządzenia przyszło mi o tym powiadomienie xd nie chciałbym się ich całkiem pozbyć, ale takich właśnie o jakichś wydarzeniach. To był jakiś jednorazowy strzał, ale profilaktycznie gdzie to szukać bo tam w ustawieniach google od groma tego jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 A ktoś wie jak wyłączyć powiadomienia od googla? To znaczy pilnuje się jak nie wiem z tymi powiadomieniami i jak były losowania grup na euro to ma dwa urządzenia przyszło mi o tym powiadomienie xd nie chciałbym się ich całkiem pozbyć, ale takich właśnie o jakichś wydarzeniach. To był jakiś jednorazowy strzał, ale profilaktycznie gdzie to szukać bo tam w ustawieniach google od groma tego jestChyba w Discovery masz twoje zainteresowania. Poszukaj. Gdzieś tam to jest.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Dnia 3.12.2019 o 12:25, Adamerio napisał: Ma ktoś problem z BT i Redmi AirDots po aktualizacji do Miui11? Wcześniej na Miui10 wystarczyło, że schowałem słuchawki do pudełka, a te rozłączały się automatycznie. Teraz pomimo schowania łączą się cały czas z telefonem. Rozłączenie z poziomu urządzenia nic nie daje - słuchawki po chwili ponownie się łączą.... Naładuj boża. To nie telefon rozłącza siatki przy chowaniu sam box. Słuchawki po schowaniu powinne się wyłączyć i sygnalizować czerwona dioda ładowanie (chyba, że naładowane to nie). Jeśli nie wykryją napięcia z boxa to będą cały czas uruchomione. Ew. Styki nie łączą. Bo po poprawnym włożeniu ich do boxa nie ma możliwości połączenia z nimi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 3 godziny temu, zoltan78 napisał: W ustawieniach powiadomień chrome usuń strony z których nie chcesz powiadomień. Musiałeś zezwolić na powiadomienia i teraz lecą, jedna po drugiej. wielkie dzieki pomoglo Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Ok ostatniej aktualizacji mam problem z belką u góry raz na tłusto raz normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Karte platnicza lepiej dodac do aplikacji mbanku czy do google pay? Mam najnowsze xiaomi.eu, Mi9. Kiedys byly jakies problemy ze znikajaca karta/odrzucaniem transakcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 W mbank masz pewne, że się nie wysypie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 (edited) Do kasacji. Edited December 14, 2019 by tepek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Karte platnicza lepiej dodac do aplikacji mbanku czy do google pay? Mam najnowsze xiaomi.eu, Mi9. Kiedys byly jakies problemy ze znikajaca karta/odrzucaniem transakcji.to mBank ma swoją apke?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
artulappi Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Mbank korzysta z gpayWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts