emarcin Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 15 marca z samego rana Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafael93 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Pojawił się w sferisie, wersja piano Black, kwota 2499 zł :o. Jak to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Mihome właśnie mi wysłał 2 godziny temu mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @Rafael93 Sferis nie jest oficjalnym sprzedawca więc ceny sobie dają jakie chcą @simcold wersje czarna prawda? 64 czy 128? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 [mention=59081]Rafael93[/mention] Sferis nie jest oficjalnym sprzedawca więc ceny sobie dają jakie chcą [mention=1895]simcold[/mention] wersje czarna prawda? 64 czy 128?Czarna 128 tylko była dostępna na mihome Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Przecież ja kupiłem czarną 6/128 na x-kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafael93 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Czyli mi home, x kom i kto jeszcze będzie miał normalne ceny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Witam Zamówiłem Mi9 w RTV Euro AGD Wersja czarna 6/128 Dziś dostałem powiadomienie o dostępności telefon do odbioru we wtorek Czy tak samo jak w przypadku poprzednich modeli trzeba wysłać prośbę o odblokowanie bootloadera i dalej standardowo TWRP i xiaomi.eu beta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Powoli zaczynam żałować, że kupiłem przez x-kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @Rafael93 media expert, euro rtv, m store(stacjonarne mihome) @Grzesiek1010 tak. Czekasz potem dwa tygodnie chyba, że teraz jest dłużej na zgodę na odblokowanie i wgrywasz twrp i miui eu jeśli chcesz, a jak nie to siedzisz na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Witam Zamówiłem Mi9 w RTV Euro AGD Wersja czarna 6/128 Dziś dostałem powiadomienie o dostępności telefon do odbioru we wtorek Czy tak samo jak w przypadku poprzednich modeli trzeba wysłać prośbę o odblokowanie bootloadera i dalej standardowo TWRP i xiaomi.eu beta ?Jeśli masz już zgodę to nie musisz prosić znów. Ona jest przypisana do konta, nie do konkretnego telefonu.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @Antyhaker Ooo dzięki wielkie oczywiście, że wgrywam odrazu Miui.eu Pozostaje jeszcze kwestia sprzedania Mi6 :0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 [mention=10517]Antyhaker[/mention] Ooo dzięki wielkie oczywiście, że wgrywam odrazu Miui.eu Pozostaje jeszcze kwestia sprzedania Mi6 :0 Jeśli nie używasz Google Pay to śmiało Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Problemy z gpay już minęły. Normalnie działa na tym modelu. Wystarczy zmienić portfel na HCE i wszystko zaczyna poprawnie działać. Testowane dziś kilka razy na 9.3.21 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @Antyhaker Możesz wyjaśnić ? Nic nie słyszałem na ten temat Na Mi6 działa Google Pay podpięte 2 karty płatności działają normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Czy ekrany AMOLED z wcześniejszych modeli Mi były podatne na wypalanie? Czekam na Mi 9 SE Global, którego bym używał na pewno min 2 lata. Zastanawiam się, czy ekran przeżyje taki okres czasu bez szwanku. Nie gram na telefonie, głównie czytam treści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 (edited) @Antyhaker to coś się musiało zmienić. Na koncie miałem zgodę po odblokowaniu mi5, a po kupnie mi8 na tym samym koncie musiałem czekać 2 tygodnie na odblokowanie Już rozumiem:) pomyliłem dwie kwestie. Dzięki @sp4ubw Edited March 22, 2019 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 @stereo0 zgodę masz na koncie na odblokowanie, a licznik i czekanie to zupełnie inna historia Jakbyś nie miał zgody to w ogóle nie miałbyś licznika i opcji czekania. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 20 minut temu, radier napisał: Czy ekrany AMOLED z wcześniejszych modeli Mi były podatne na wypalanie? Czekam na Mi 9 SE Global, którego bym używał na pewno min 2 lata. Zastanawiam się, czy ekran przeżyje taki okres czasu bez szwanku. Nie gram na telefonie, głównie czytam treści. Dopóki nie będziesz po kilka godzin wyświetlał statycznego obrazu na max jasności dopóty nic się nie stanie. Mam Mi 8 z 6 miesięcy i nic się nie dzieje, a jeździłem na nawigacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 (edited) 42 minuty temu, radier napisał: Czekam na Mi 9 SE Global, którego bym używał na pewno min 2 lata. Wytrzymasz 2 lata bez diody powiadomień? Edited March 22, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Problemy z gpay już minęły. Normalnie działa na tym modelu. Wystarczy zmienić portfel na HCE i wszystko zaczyna poprawnie działać. Testowane dziś kilka razy na 9.3.21 xiaomi.euTakie problemy nie mijają, a jedynie znikają na chwilę. Za jakiś czas wrócić - co jak co, ale to akurat cykliczny problem Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka [mention=10517]Antyhaker[/mention] Możesz wyjaśnić ? Nic nie słyszałem na ten temat Na Mi6 działa Google Pay podpięte 2 karty płatności działają normalnie To się ciesz. Wystarczy przeglądać tematy dotyczące najnowszych wydań. Niektórzy mają mniej szczęścia, ale to loteria.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 U mnie zdarzył się raz i to z mojej winy bo miałem portfel ustawiony na SIM. Więc można założyć, że nigdy się nie zdarzył, a jedynie byłem niedoinformowany co ustawić. Jak wróci to napiszę, ale nie spodziewam się tego. Nie zamierzam stosować magiska, który robi takie problemy b o uważam, że nie jest mi do niczego potrzebny. Jak się - odpukać - zdarzy, że Gpay przestanie działać, to 5 sekund w sklepie i będę mógł zapłacić aplikacją banku. Tak czy siak problem nie zaistnieje i zawsze można płacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Pojawiła się nowa aktualizacja. Zauważyłem zmiany w apce aparatu, obok wyboru rodzaju zdjęć pojawiło się 48mp oraz na aod pokazuję się poziom bateriiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 1 godzinę temu, Worrior napisał: Pojawiła się nowa aktualizacja. Zauważyłem zmiany w apce aparatu, obok wyboru rodzaju zdjęć pojawiło się 48mp oraz na aod pokazuję się poziom baterii Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Integracja z Google Lens już jest? Czy dopiero będzie? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Integracja z Google Lens już jest? Czy dopiero będzie? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaTzn?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaIntegracja z Google Lens już jest? Czy dopiero będzie? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaChyba jestWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Tzn?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW sensie co mam tłumaczyć? Czy jest integracja aplikacji aparatu i Google Lens.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 W sensie co mam tłumaczyć? Czy jest integracja aplikacji aparatu i Google Lens.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaRozpoznaje mi 8 jako iPhona x heheheWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 1 godzinę temu, Worrior napisał: Rozpoznaje mi 8 jako iPhona x hehehe Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka I to jest skrót w aplikacji aparatu, czy odpalasz oddzielną aplikację? Co do mi8 - nic dziwnego, jak to klon iPhone X Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 I to jest skrót w aplikacji aparatu, czy odpalasz oddzielną aplikację? Co do mi8 - nic dziwnego, jak to klon iPhone X Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaSkrót w aplikacji aparatuWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 (edited) 3 godziny temu, Worrior napisał: Zauważyłem zmiany w apce aparatu, obok wyboru rodzaju zdjęć pojawiło się 48mp W kwestii tego pseudo 48mpix to interesująco wygląda to zestawienie: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idCamera1=300572&idCamera2=300585&idCamera3=300580 oraz analogiczne, ale w mocnym świetle: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idCamera1=300572&idCamera2=300585&idCamera3=300580 Edited March 23, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 W kwestii tego pseudo 48mpix to interesująco wygląda to zestawienie:https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idCamera1=300572&idCamera2=300585&idCamera3=300580 oraz analogiczne, ale w mocnym świetle:https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idCamera1=300572&idCamera2=300585&idCamera3=300580Wygląda że redmi robi lepszeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 40 minut temu, latet napisał: W kwestii tego pseudo 48mpix to interesująco wygląda to zestawienie: Chciałbym powiedzieć że jestem zdziwiony, ale bym skłamał Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 (edited) przecież to już było wrzucane ze dwa razy w wątku w aktualnościach. Zresztą co da porównanie skoro na każdym zdjęciu są zupełnie inne parametry, iso w mi9 wyrypane w kosmos to i szczegółów nie będzie. I nawet z tego obrazka można sobie pod tezę chodź co wybrać. Nie mówię bo honor robi widzę dobre forki, ale widać też dużo odszumiania, ale wciąż są dobre i szczegółowe Dobre światło i poniżej z małym światłem. Edited March 23, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 32 minuty temu, stereo0 napisał: Zresztą co da porównanie skoro na każdym zdjęciu są zupełnie inne parametry, iso w mi9 wyrypane w kosmos to i szczegółów nie będzie. No, właśnie o to chodzi. Przeciętny użytkownik nie będzie korzystał z trybu manualnego (gdzie masz wpływ na ISO) tylko z automatycznego. W tych testach parametrem stałym jest oświetlenie planszy i pokazanie, jak różne urządzenia zrobią różne zdjęcia w identycznych warunkach. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 35 minut temu, latet napisał: No, właśnie o to chodzi. Przeciętny użytkownik nie będzie korzystał Trafiłeś w punkt. Przeciętny użytkownik nie będzie robil aż takich cropow jak na gsmarena i w większości nikt poza ekranem telefonu nie będzie ich oglądał na większych. Choć wciąż jestem pod wrażeniem huaweia jak dalej przegania konkurencję swoimi aparatami czy to w mate 20 pro czy tym honorze. Nawet chyba S10 nie jest lepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts