Karls Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Mi9 jest za duży na kratkę, przerabiałem i nie polecam. Zastawia cały nawiew i zamiast się powietrze dobrze rozchodzić to albo wieje po łapach na kierownicy albo po nogach. Akurat uchwyt niemagnetyczny, także co do indukcji to nie wiem, choć zakładam że problemy mogą być - jedno i drugiej magnetyzm.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 30 minut temu, pompka500 napisał: teraz popularne są uchwyty magnetyczne zaczepiane na kratce wentylacyjnej Jak płytkę nakleisz w miejscu cewki to w ładowaniu bezprzewodowym będzie przeszkadzać. Są takie z płytką w kształcie litery U i z funkcją ładowania bezprzewodowego. Ale osobiście na kratkę polecam grawitacyjny, bo nie trzeba niczego do tel. przyklejać i pasuje praktycznie do każdego, np. taki: https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Baseus-Mini-Uchwyt-grawitacyjny-na-kratke-SUYL-G0S/2646 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 1 godzinę temu, Karls napisał: Mi9 jest za duży na kratkę, przerabiałem i nie polecam. A co Ty gadasz. Albo nie umiesz ustawić albo masz jakieś dziwne kratki U mnie jak odpalam nawigacje to zawsze jedzie w kratce i nie czuć żadnego dziwnego rozbijania się powietrza ani nic o czym piszesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 (edited) Może zależy od auta. Najbardziej to czuć na lato, jak się klimę podkręci. No i co do kratek to jeszcze jedna uwaga - to jest rozwiązanie tylko na lato. Dogrzewanie telefonu na zimę, to szybka droga do zajechania baterii. Edited October 6, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Ja używam uchwytu magnetycznego w kratce. Po prostu zamknąłem w niej nawiew i tyle. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 33 minuty temu, Karls napisał: Może zależy od auta. Najbardziej to czuć na lato, jak się klimę podkręci. No i co do kratek to jeszcze jedna uwaga - to jest rozwiązanie tylko na lato. Dogrzewanie telefonu na zimę, to szybka droga do zajechania baterii. Ale wiesz że można zamykać kratkę w którą jest zamontowany uchwyt z telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Ale wiesz że można zamykać kratkę w którą jest zamontowany uchwyt z telefonem? Nie zawsze. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 No właśnie - to znowu zależy od auta - w niektórych np. wyłączony nawiew = zamknięta kratka i wtedy nie ma jak zaczepić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 (edited) Moja ma w swoim badziewiu automagiczną klimę i można odciąć kratkę na której wisi smarkfon... https://www.lightinthebox.com/pl/p/cwxuan-szybka-ladowarka-ladowarka-bezprzewodowa-bezprzewodowe-ladowarki-samochodowe-ladowarka-usb-usb-ladowarka-bezprzewodowa-qi-1-a-dc-12v-dc-5v-na_p7339254.html - takie coś ma... Ładuje bezprzewodowo i nie jest magnetyczne... I MiMax3 też w to wchodzi i nie chce z nim dopaść od nawiewu... Tylko dla maksa odłączam ładowanie. Będę miał okazję na dniach to zrobię zdjątko... Edited October 6, 2019 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Witam, jestem nowym posiadaczem mi9, o co chodzi z tym 'starym softem"? Poprawki zabezpieczen z czerwca? W mi mix 2s miałem dużo nowszy soft, podobno większość urządzeń ma już powiadomienia a na mi9 mi znikają.... Czy tylko u mnie nie wyszukuje nic nowszego jak 10.2.13.0?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Witam, jestem nowym posiadaczem mi9, o co chodzi z tym 'starym softem"? Poprawki zabezpieczen z czerwca? W mi mix 2s miałem dużo nowszy soft, podobno większość urządzeń ma już powiadomienia a na mi9 mi znikają.... Czy tylko u mnie nie wyszukuje nic nowszego jak 10.2.13.0??Instaluj Xiaomi.euWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 1 minutę temu, simcold napisał: Instaluj Xiaomi.eu Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Chciałbym zostać jednak przy globalu... Tylko skąd te opóźnienia z softami na flagowy telefon... Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Ja do kopiowania zdjęć podłączam pendrive 64gb usb 3.0 przez przejściówkę usb-c na usb3.0 i leci bardzo dobrze. Na dysk sieciowy po WiFi leci mi tak około 18 mega, też spoko. Po kablu nie kopiuję Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 1 godzinę temu, Wako1986 napisał: Chciałbym zostać jednak przy globalu... Tylko skąd te opóźnienia z softami na flagowy telefon... Xiaomi już tak ma. Nie oczekuj za 1/3 ceny flagowca wsparcia jak na topowych modelach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Xiaomi już tak ma. Nie oczekuj za 1/3 ceny flagowca wsparcia jak na topowych modelach.Na szczęście wsparcie xiaomi.eu jest lepsze od topowych Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Niestety tylko pod względem cyferek mogę przyznać Ci rację.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Co jakiś czas włącza mi się "skanowanie Wi-Fi" jak mogę sprawdzić jaka aplikacja włącza mi te skanowanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Zobacz jakie aplikacje mają uprawnienia do zmiany ustawień systemowych. Raczej nie powinno zbyt dużo takich być u mnie na cały telefon 7 sztuk raptem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Jeśli miałeś na myśli panel sterowania > zdarzanie aplikacjami > uprawnienia > inne uprawnienia > uprawnienia to mam tam 9 aplikacji ale wszystkie maja nadane "odmów" Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Jeśli miałeś na myśli panel sterowania > zdarzanie aplikacjami > uprawnienia > inne uprawnienia > uprawnienia to mam tam 9 aplikacji ale wszystkie maja nadane "odmów"U mnie właśnie pomogło. 2 apki miały uprawienieaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Nowa aktualizacja przez ota się pojawiłaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 Od wersji 9.9.27 po odblokowaniu telefonu ekran powoli zwiększa jasność. Z najniższej jasności do tej, która mam aktualnie ustawioną. Ma ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 Sądząc po numerku to 9.9.27 to jakaś beta? Tam różne krzaczki mogą być, poczekaj do kolejnego tygodnia to pewnie poprawią a coś nowego zepsują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Tel wyciągnięty z pudełka, zainstalowane kilka aplikacji, czemu takie zużycie przez system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Nie patrz na to. Jeśli telefon dużo leży, to udział systemu będzie większy, jak przez 90% czasu masz włączony ekran i używasz aplikacji to system ma mały udział. Wniosek jest prosty - nie oznacza to nic konkretnego.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Wciągnięty z pudełka - masz odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuCh007 Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Witam, pytanie do posiadaczy o diodę LED - czy działają powiadomienia LED z aplikacji innych niż systemowe? Dokładnie chodzi mi o np. outloook... Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Tak, z tego co widzę to działa z wszystkim czemu nadasz uprawnienia do LED. Akurat z Outlook nie korzystam, ale powinno być tak samo. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
artulappi Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Działa ze wszystkim, tylko jak powiedział mój poprzednik musisz przyznać aplikacji dostęp do diodyWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
giaccoli Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Witam mam taki problem podczas rozmów nie wygasza mi się ekran . Grzebałem w telefonie czy tms jakaś opcja ale nie znalazłem nic oddać telefon na gwarancję z góry dziękuję i przepraszam jeśli nie w tym.temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 (edited) @giaccoli w ustawieniach wpisz w wyszukiwarce "wygaś przy twarzy" Edited October 15, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Zanim oddasz na gwarancję to jeszcze zdejmij szkło/folię ochronną. Często potrafią zmylić czujnik, szczególnie jak są grube, lub z nieprzezroczystą obwódką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Zdaje się mi9 ma czujnik światła trochę niżej pod ekranem niż inne telefony więc jak się go nie przyklei bardziej do mordki to nie zgaśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Najlepiej sprawdź w diagnostyce czy ci działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Które wydanie MIUI jest ostatnim na Andku P dla Mi9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts