Jump to content

MI 9 pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Mi9 jest za duży na kratkę, przerabiałem i nie polecam. Zastawia cały nawiew i zamiast się powietrze dobrze rozchodzić to albo wieje po łapach na kierownicy albo po nogach. Akurat uchwyt niemagnetyczny, także co do indukcji to nie wiem, choć zakładam że problemy mogą być - jedno i drugiej magnetyzm.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

30 minut temu, pompka500 napisał:

teraz popularne są uchwyty magnetyczne zaczepiane na kratce wentylacyjnej

Jak płytkę nakleisz w miejscu cewki to w ładowaniu bezprzewodowym będzie przeszkadzać. Są takie z płytką w kształcie litery U i z funkcją ładowania bezprzewodowego. Ale osobiście na kratkę polecam grawitacyjny, bo nie trzeba niczego do tel. przyklejać i pasuje praktycznie do każdego, np. taki: https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Baseus-Mini-Uchwyt-grawitacyjny-na-kratke-SUYL-G0S/2646

1 godzinę temu, Karls napisał:

Mi9 jest za duży na kratkę, przerabiałem i nie polecam. 

A co Ty gadasz. Albo nie umiesz ustawić albo masz jakieś dziwne kratki :P 
U mnie jak odpalam nawigacje to zawsze jedzie w kratce i nie czuć żadnego dziwnego rozbijania się powietrza ani nic o czym piszesz. 

Może zależy od auta. Najbardziej to czuć na lato, jak się klimę podkręci. No i co do kratek to jeszcze jedna uwaga - to jest rozwiązanie tylko na lato. Dogrzewanie telefonu na zimę, to szybka droga do zajechania baterii.

Edited by Karls

33 minuty temu, Karls napisał:

Może zależy od auta. Najbardziej to czuć na lato, jak się klimę podkręci. No i co do kratek to jeszcze jedna uwaga - to jest rozwiązanie tylko na lato. Dogrzewanie telefonu na zimę, to szybka droga do zajechania baterii.

Ale wiesz że można zamykać kratkę w którą jest zamontowany uchwyt z telefonem? ;-)

Moja ma w swoim badziewiu automagiczną klimę i można odciąć kratkę na której wisi smarkfon... 

https://www.lightinthebox.com/pl/p/cwxuan-szybka-ladowarka-ladowarka-bezprzewodowa-bezprzewodowe-ladowarki-samochodowe-ladowarka-usb-usb-ladowarka-bezprzewodowa-qi-1-a-dc-12v-dc-5v-na_p7339254.html - takie coś ma... Ładuje bezprzewodowo i nie jest magnetyczne... I MiMax3 też w to wchodzi i nie chce z nim dopaść od nawiewu... Tylko dla maksa odłączam ładowanie. Będę miał okazję na dniach to zrobię zdjątko... 

Edited by JamCiTo

Witam, jestem nowym posiadaczem mi9, o co chodzi z tym 'starym softem"? Poprawki zabezpieczen z czerwca? W mi mix 2s miałem dużo nowszy soft, podobno większość urządzeń ma już powiadomienia a na mi9 mi znikają.... Czy tylko u mnie nie wyszukuje nic nowszego jak 10.2.13.0??

Witam, jestem nowym posiadaczem mi9, o co chodzi z tym 'starym softem"? Poprawki zabezpieczen z czerwca? W mi mix 2s miałem dużo nowszy soft, podobno większość urządzeń ma już powiadomienia a na mi9 mi znikają.... Czy tylko u mnie nie wyszukuje nic nowszego jak 10.2.13.0??
Instaluj Xiaomi.eu

1 godzinę temu, Wako1986 napisał:

Chciałbym zostać jednak przy globalu... Tylko skąd te opóźnienia z softami na flagowy telefon... 

Xiaomi już tak ma. Nie oczekuj za 1/3 ceny flagowca wsparcia jak na topowych modelach.

Jeśli miałeś na myśli panel sterowania > zdarzanie aplikacjami > uprawnienia > inne uprawnienia > uprawnienia to mam tam 9 aplikacji ale wszystkie maja nadane "odmów"
U mnie właśnie pomogło. 2 apki miały uprawieniea

Nie patrz na to. Jeśli telefon dużo leży, to udział systemu będzie większy, jak przez 90% czasu masz włączony ekran i używasz aplikacji to system ma mały udział. Wniosek jest prosty - nie oznacza to nic konkretnego.