Adamerio Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Da się jakoś ukryć daną aplikację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Da na pie. Modułem z xposed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Czy działa wam przewodnik programowy w Mi Remote? Pamiętam, że na Mi 5 dało się wybrać dostawcę telewizji, była lista kanałów wraz z programem. Na Mi 9 nie widzę tej opcji. Peel niby jest zainstalowany domyślnie, nie ma ikony, jest tylko ikona Mi Remote ale w nim brak jakiejkolwiek funkcjonalności związanej z przewodnikiem programowym.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Dzisiaj kolega pokazał mi jak u niego op6 poprzez słuchawkę BT mówi kto dzwoni. Używamy takich samych słuchawek Xiaomi pojedynczych do rozmów telefonicznych. Czy można tak ustawić nasze mi9? Jest to naprawdę przydatna funkcja. Aha wydaje mi się ze mówi głosem asystenta Google. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMis Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 (edited) Zainstalowałem sobie dziś androida q i czy to normalne ,że nie działa asystent googla? Edited September 9, 2019 by KaMis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Panowie, jakiś czas temu zauważyłem chyba jakiś problem z ikonami w różnych motywach i w zależności od różnych tapet, mianowicie poszarpane krawędzie ikon. Spotkaliście się z czymś takim czy to tylko u mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 Szybkie pytanie, w huaweiu mate 10 lite miałem możliwość wyszukania aplikacji po przejechaniu palcem od góry w dol, brakuje mi tego bardzo w xiaomi, jest taka opcja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 Jak przejedziesz palcem od dołu do góry (będąc na pulpicie) to masz wyszukiwarkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 Tylko, że to jest wyszukiwarka google, mi chodzi o systemowa, żeby znaleźć np. szybko jakaś apke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 To też znajduje. Sprawdź. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joachim Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Hejka, po przejściu na Androida Q co jakiś czas ekran przygasa delikatnie i za sekundę wraca. Miał ktoś z Was cuś takiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Beta, tu wszystkiego możesz się spodziewać. Ewentualnie zrób bug raport na forum MIUI, lub sprawdź czy już takiego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
21nikooo21 Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Czy jak siedzę na 9.8.1 mogę się spodziewać następnych aktualizacji OTA czy muszę teraz wgrać soft sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 11, 2019 Share Posted September 11, 2019 Samemu bo serwer OTA na tej wersji nie działa, ewentualnie wgraj fix który jest na pierwszej stronie watku o 9.8.29.Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Czy ktoś ma IKO na androidzie Q? Zrobili aktualizację ale nie wyświetla karty przy płatnościach zbliżeniowych jak chcę aktywować. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Mi przy aktywacji płatności zbliżeniowych karta sama się wyświetliła. Jeszcze nie płaciłem zbliżeniowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 A masz roota? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Mam, z tym że IKO ukryty w Magisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 U mnie działa od wczoraj normalnie, była aktualizacja IKO i dopiero zaczęło działać. Roota mam i odblokowany bootloader, wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Jak ustawiłem na nowo IKO to w magisk nie miałem zaznaczonego ukrywania. Po ustawieniu IKO włączyłem w magisk i niestety nie widział karty.Teraz zrobiłem on nowa ustawienia IKO ale już z zaznaczonym ukrywaniem i poszło bez problemu Ponad miesiąc bez płatności telefonem... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 No to gratuluję samozaparcia . Ja na drugi dzień bym downgrade zrobił. Siedzenie na wadliwym romie, tylko po to by powiedzieć "mam Q" mija się z celem, zwłaszcza na MIUI gdzie wersja bazy nie daje prawie żadnych różnic w tym wypadku. Nowe funkcje w większości odblokuje dopiero MIUI11.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Czym się rożni ROM Global od EEA ? Z oficjalnej polskiej dystrybucji jaki ROM jest wgrany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 EEA jest wydany na Europę a Global na wszystkie kraje. W EEA jest mniej reklam i spersonalizowany jest pod unijne RODO itp. W sklepach możesz kupić telefon z romem EEA i Global. Wszystko zależy od dostawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Czy między EEA a Global można instalować ROMy bez odblokowania BL?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 No to gratuluję samozaparcia . Ja na drugi dzień bym downgrade zrobił. Siedzenie na wadliwym romie, tylko po to by powiedzieć "mam Q" mija się z celem, zwłaszcza na MIUI gdzie wersja bazy nie daje prawie żadnych różnic w tym wypadku. Nowe funkcje w większości odblokuje dopiero MIUI11.Wysłane z mojego MI 9 -> TapatalkNie wiem jak u Ciebie ale u mnie Q działa całkiem fajnie.Co do "mam Q" to chyba mnie z kimś pomyliłeś Dawno już z tego wyrosłem. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Nie mam pojęcia, informacji nie mogę znaleźć - po co jest teleobiektyw? Do czego on może się przydać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Do uzyskania lepszej jakości zdjęć podczas zoomu x2? Z dym, że tele obiektyw nie zawsze się załącza gdy są gorsze warunki np. w pomieszczeniach czy po zmroku. Wymusić jego działanie możemy w trybie manualnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waniocha Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Cześć Wam, Szukam na forum i nie mogę znaleźć. Chodzi mi o zmianę układu siatki ikon na taką z 5 kolumnami. Mam wersję Global. Czy jest jakiś normalny sposób by to zmienić czy też trzeba czekać na kolejną aktualizację systemu? Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 13, 2019 Share Posted September 13, 2019 Jest, w ustawieniach launchera sobie zmieniasz siatkę. Przytrzymaj długo palcem na ekranie głównym i wybierz ustawienia.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
waniocha Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Nie dotyczy to właśnie wersji Global, tak jak opisujesz. Jestem pewien, że na początku mogłem zmienić to na 5 kolumn, później musiałem zresetować telefon i znikła ta możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Dotyczy, mam Global i jest taka opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Na EEA jest ta opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Tak, ten właśnie miałem na myśli. Global international jest tak olewany z aktualizacjami, że tam różne kwiatki mogą być.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Co oznacza wyrażenie w nawiasie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 30 razy. W tym wypadku domyślam się, że chodzi o to ile razy zostanie zmniejszona płynność. Domyślny klatkarz masz 30/s, więc przy 30x będzie jedna klata na sekundę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts