simcold Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 A co z xpoosed, ktoś mi odpowie ?Na pie działa na Q pisza ze nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 To to ja wiem Chodzi mi o Q Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Też na to czekam. Bez xposed..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Właściwie tylko to mnie trzyma przed przejsciem na Q Chociaż co W ma czego nie ma Pie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Właściwie tylko to mnie trzyma przed przejsciem na Q Chociaż co W ma czego nie ma Pie.... Nie ma aktualizacji.... Stoimy w miejscu na P Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Ja mam wersję z 15go sierpnia Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTeż na to czekam. Bez xposed.....Czego tam takiego używasz? Zdradzisz? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Skąd masz na Mi9 wersję Pie z 15 sierpnia ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Czego tam takiego używasz? Zdradzisz? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTohttps://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fforum%2Exda-developers%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D3910732&share_tid=3910732&share_fid=3793&share_type=t Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 U mnie to zawieszało launchera przy uruchamianiu tel. Na 10x, 3x startował, a że mam włączony codziennie o 6 rano reboot to słabo to wypadało.Mam wersję Q z 15go sierpnia. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 W jakim sklepie polecacie kupić 9 aby nie było problemu z GW itp. oprócz autoryzowanych sklepów gdzie cena jest 1899zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jaki jest sens restartowania codziennie? @Up - Proline, tylko u nich musisz polować, bo jak ostatnio rzucili Polską dystrybucję po bodajże 1589 to poszły na pniu. Teraz po 1639 zł mają, to może trochę dłużej postoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Proline ma dziwne zapisy np. polska dystrybucja a w opisie importer/dystrybutor Proline... domyślam się ze ta nie ma wsparcia serwisowego CCS tylko wskazany przez nich serwis. A chce kupić z oficjalnej polskiej dystrybucji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Generalnie jak jest "Gwarancja Sprzedawcy" to robią u siebie. Jak jest po prostu "Gwarancja" i jest dopisek, że polska dystrybucja to w CCS robią. Mają i takie i takie dystrybucję więc trzeba dokładnie czytać co przy danej partii napisali. Nic pewniejszego w tych pieniądzach nie znajdziesz, ci przynajmniej mają normalne stacjonarne sklepy gdzie można przyjść i w razie czego zareklamować sprzęt. Jak chcesz mieć 100% pewności to kup za 1900 w X-kom i tyle.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 U nas też https://miuipolska.pl/twrp-3-3-1-37-dla-mi-9/Czy ktoś kto korzysta z xiaomi.eu i androida pie aktualizował twrp? Czytałem, że ktoś jakoby po aktualizacji uceglil telefon. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Tak, ja zaktualizowałem TWRP i działa bez problemu na P. Xiaomi.eu 9.8.1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Tak, ja zaktualizowałem TWRP i działa bez problemu na P. Xiaomi.eu 9.8.1. Ok. Dziękuję. Ja już też po aktualizacji twrp. Oczywiście na pie działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaU mnie to zawieszało launchera przy uruchamianiu tel. Na 10x, 3x startował, a że mam włączony codziennie o 6 rano reboot to słabo to wypadało.Mam wersję Q z 15go sierpnia. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWarto instalować rom oparty na Q? Coś Tobie nie działa? Zadowolony jesteś? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Z tym Q to ja się wstrzymałem jeszcze ma różne bugi i cześć aplikacji firm trzecich jest nie przystosowana więc nie działają. Mi najbardziej zależy na aplikacjach bankowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Ogólnie działa wszystko. Wersja mocno testowa. Bateria na minus na pewno. Działa jakby szybciej niż 9 android. Root bez problemu. Titanium backup nie działa, iko nie działa, ewlink nie działa, olx nie działa ale to wina apek nie systemu. Gpay działa ale PKO BP nie działa z gpay Czasami launcher nie startuje. Aod ma więcej ustawień. Sieć i WiFi działa bez zmian.Dziś np nie używałem yt a mam w statystykach max użycie. Restartów brak. Instalowałem z czyszczeniem wszystkiego.Na xiaomi.eu jest cały temat o bugach Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Czy można wyłączyć odcisk palca by nie pojawiał się na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Czy można wyłączyć odcisk palca by nie pojawiał się na ekranie?W sensie? U mnie widać ikonkę tylko jak odblokowuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Trochę bez sensu z tym Q , bo nie działa sporo a na Pie juz nam softu .eu nikt nie zrobi i nie będzie choćby nowych łatek bezpieczeństwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Nowości są fajne ale tak się przyzwyczaiłam do płatności tel, że chyba wrócę do 9 albo poczekam jeszcze z 2tyg. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Płatności akurat podobno działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Właśnie, jak to jest z tym google pay? można dodać każdą kartę? Bo mi wyskakuje że nie mogę użyć swojej karty do płacenia. Inteligo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Czy jest szansa ze w globalu w koncu powiadomienia na pasku nie beda znikac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Czy jest szansa ze w globalu w koncu powiadomienia na pasku nie beda znikac?Zapewne kiedyś to dodadzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Trochę bez sensu z tym Q , bo nie działa sporo a na Pie juz nam softu .eu nikt nie zrobi i nie będzie choćby nowych łatek bezpieczeństwa Tak już Xiaomi.eu działa. Dlatego ja je porzuciłem na rzecz globala, aż tak mi nie zależy na pościgu za nowościami. Nic mi się nie stanie jak jeszcze poczekam ten miesiąc czy dwa na oficjalne Q, a przynajmniej kluczowy funkcję działają jak trzeba .Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Powinno być i na Pie i na Q ( marzenia... ) w Globalu znowu brakuje kilku rzeczy do wersji .eu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Wiadomo, mogli by te ikony powiadomień ogarnąć. No ale ten jeden brak za cenę tylu problemów? Nie wiem czy to gra warta świeczki. Już kiedyś o tym pisałem. - Xiaomi.eu było by fajnym systemem, gdyby go wydawali np. co drugi tydzień ale skupili się w tym czasie na samodzielnym łataniu bugów zamiast tylko czekać na poprawki w oficjalnej becie.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Panowie, spróbowałem z innego konta na innym nr i mailu odblokować bootloader w swoim Mi 9, wcześniej miałem 720h oczekiwania (kuuur... miesiąc ). Dobrze rozumiem, teraz mam 168h (tydzień)? Da się po tym czasie odblokować już bez problemu i nie będzie niespodzianek?Dziwne to bo wygląda na to, jakby ten czas oczekiwania był przyznawany losowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Raczej nie losowo a jak widać ilość czasu proporcjonalna do ilości telefonów i do konta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Raczej nie losowo a jak widać ilość czasu proporcjonalna do ilości telefonów i do konta Sugerujesz, że skoro miałem przypisane dwa urządzenia do konta siajomi to stąd się wziął czas oczekiwania 720h? Niedobre siajomi, prawie znielubiłem ich za to a Redmi Note 7 odblokowałem od razu za pierwszym razem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbert_p Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Panowie (i Panie). Jak się "do chol...ry" wyłącza mi 9? Lewy przycisk - włącza się asystent gogle, prawy przycisk - również, a głośności to głośności... Co za banał... Wkurza mnie ten asystent... Na razie w ustawieniach znalazłem jak go wyłączyć z lewego przycisku. No, ale teraz jest nie aktywny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Prawy przycisk to jest power, nie asystent. Jak masz inaczej to namieszałeś coś w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Prawy przycisk to jest power, nie asystent. Jak masz inaczej to namieszałeś coś w ustawieniach.w ustawieniach można włączyć akcję na przycisku zasilania: Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts