sp4ubw Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 @user5624 to zapomnij o becie. Najpierw odblokuj, a potem szukaj aktualnej jak licznik unlocka minie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek2893 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Witam czy ktoś już rozwiązał problem z wyburzaniem się telefonu w kieszeni? Gdy jakieś powiadomienie albo poprostu samoczynnie wybudza się ekran i wybierają się numerki... Dodam że wyłączone wszystkie opcje czyli wybudza ekran po powiadomieniu, podniesieniu itd... nie mam już pomysłu co można jeszcze wyłączyć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gzubik Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Też mam z tym problem, a w Mi 9 nie znajdziesz 'Pocket mode' jak np w Mi 8 na MIUI 9.. Orientuje się ktoś czy dodali ten tryb na Xiaomi.eu? Bo jak tak to od razu odblokowuje BL i instaluję..Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Od dziś MI 9 jest znów dostępny tu: https://mi-home.pl/telefony-mi/mi-9-6-128gb-piano-black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 [mention=59988]user5624[/mention] to zapomnij o becie. Najpierw odblokuj, a potem szukaj aktualnej jak licznik unlocka minie.Unlock BL do Global Dev? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 @Morvi a masz global dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nan. Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 (edited) Witam, jakis czas temu nabyłam mi 9 i wszystko fajnie ale dioda powiadomień nie działa. Świeci tylko podczas ładowania. Sms, połączenie nieodebrane, messengera w ogóle nie świeci. Czy wy też tak macie? Jakiś problem z oprogramowaniem? Edited June 5, 2019 by nan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Tak na szybko, soft w wersji 9.6.5 działa poprawnie. Poprawiony kalkulator wygląda dużo lepiej. Klawiatura dalej błyska z animacją czytnika, ale da się to przeboleć, może kiedyś się to zmieni. Ogólnie wygląda, że wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 11 godzin temu, nan. napisał: Witam, jakis czas temu nabyłam mi 9 i wszystko fajnie ale dioda powiadomień nie działa. Świeci tylko podczas ładowania. Sms, połączenie nieodebrane, messengera w ogóle nie świeci. Czy wy też tak macie? Jakiś problem z oprogramowaniem? A włączyłeś diodę w powiadomieniach aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nan. Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 40 minut temu, abnegat napisał: A włączyłeś diodę w powiadomieniach aplikacji? Tak teraz jeszcze sprawdzalam w messengerze i mam wszędzie diodę włączona. Tak samo w ustawieniach telefonu mam zaznaczone "migajaca dioda" Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Stoje przed dylematem czy warto dopłacać do Mi9 względem Mi9SE, jedynie na czym mi zależy to jak najdłużej ma wytrzymać na baterii. Kwestia aparatu jest dla mnie wystarczająca w obydwu przypadkach. Czym jeszcze 9 jest lepsza od 9SE ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Stoje przed dylematem czy warto dopłacać do Mi9 względem Mi9SE, jedynie na czym mi zależy to jak najdłużej ma wytrzymać na baterii. Kwestia aparatu jest dla mnie wystarczająca w obydwu przypadkach. Czym jeszcze 9 jest lepsza od 9SE ? Chociażby tym że ma indukcję. Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Która działa miernie... Raz zadziała raz nie trzeba celować telefonem aby zatrybiło, raz gdy zostawiłem tel na noc na ładowarce rano był tak gorący, że ledwo można go było wziąć w dłonie, a bateria naładowana do 75%. Z innymi telefonami i z tą samą ładowarką nie było problemów. Tak więc jest średnio, w ogóle cały telefon jest średni, i cały czas sobie tłumaczę za tę kasę nie narzekaj ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Która działa miernie... Raz zadziała raz nie trzeba celować telefonem aby zatrybiło, raz gdy zostawiłem tel na noc na ładowarce rano był tak gorący, że ledwo można go było wziąć w dłonie, a bateria naładowana do 75%. Z innymi telefonami i z tą samą ładowarką nie było problemów. Tak więc jest średnio, w ogóle cały telefon jest średni, i cały czas sobie tłumaczę za tę kasę nie narzekaj ;pJa ładuje MI9 od kiedy ja mam tylko indukcyjnie kabel widziała chyba z 2 razy. Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90Też mam z tym problem, a w Mi 9 nie znajdziesz 'Pocket mode' jak np w Mi 8 na MIUI 9.. Orientuje się ktoś czy dodali ten tryb na Xiaomi.eu? Bo jak tak to od razu odblokowuje BL i instaluję..Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJest. Xposed trza miexMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 No ja swojego kablem też jeszcze nie ładowałem, ale serio nie masz w ogóle żadnych problemów? Na tej samej ładowarce ładowałem S8 i Mate 20 Pro i tam jak nie rzuciłem telefonu na ładowarkę tak było ok, a tutaj przesuń w prawo, potem w lewo, albo nie znowu w prawo, ale do góry nogami... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 No ja swojego kablem też jeszcze nie ładowałem, ale serio nie masz w ogóle żadnych problemów? Na tej samej ładowarce ładowałem S8 i Mate 20 Pro i tam jak nie rzuciłem telefonu na ładowarkę tak było ok, a tutaj przesuń w prawo, potem w lewo, albo nie znowu w prawo, ale do góry nogami... Ja mam ładowarkę oryginalna kabel też a sam paszki mam xiaomi też 10watowy. Poloze w sumie byle jak w pokrowcu i ładuje. Wiadomo że nie ładuje jak położę na skrajni a nie mam takich problemów jak tyMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 29 minut temu, Tomek_Pietras napisał: No ja swojego kablem też jeszcze nie ładowałem, ale serio nie masz w ogóle żadnych problemów? Na tej samej ładowarce ładowałem S8 i Mate 20 Pro i tam jak nie rzuciłem telefonu na ładowarkę tak było ok, a tutaj przesuń w prawo, potem w lewo, albo nie znowu w prawo, ale do góry nogami... Co masz za ładowarkę bo u mnie tez zero problemów, tyle, że wszystkie ładowarki mam oryginalne od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Czy na wesji ROM eu działa poprawnie google pay ? Moze byc root ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Czy na wesji ROM eu działa poprawnie google pay ? Moze byc root ?Działa i nie działa. Różnie pisza. Ja używam płatności zbliżeniowe CH bankiem i działa a gPay ... LosowoMi 9- xiaomi.eu 9.6.5, Magisk 19.3, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 5 godzin temu, simcold napisał: Chociażby tym że ma indukcję. Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Dla mnie ten bajer jest zbędny. Do tej pory używam Mi5 czy bateria w MI9SE duzo dłużej mi wytrzyma ? Bo cały czas sie zastanawiam czy warto dopłacać 500 do wersji MI9 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Dokładnie, albo jak u mnie 2 dni 6h i 7h SOT na RN7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Witam, po najnowszej aktualizacji telefon zwolnił. Ścinki animacji dłuższe otwieranie aplikacji i przełączanie stron w przeglądarce. Czy ktoś z was też zauważył różnice ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Nie zauważyłem. ROM stawiany na czysto. Wszystko idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
21nikooo21 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Też zauważyłem, że są delikatne ścinki animacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) System postawiony na nowo, wszystko działa tak jak należy. Edited June 6, 2019 by Benys Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Mi na nowym update zniknęła możliwość odblokowania odciskiem. Dopiero gdy włączę active on display to mogę odciskiem odblokować. Wystarczy, że to wyłączę to od razu ginie także odcisk mimo, że w zaawansowanych ustawieniach "pokaż ikonę odcisku" mam włączone.Tel przycina po odblokowaniu, z 6x mi się całkowicie zawiesił. Belka nie daje się bardzo często opuścić.Zaczyna mnie to drażnić. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Wejdź w ustawieniach w aktualizacje, kliknij 3 kropki i pobierz najnowszy pakiet. Może coś da. Ale faktycznie coś jest na rzeczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Nic nie jest na rzeczy, rom działa prawidłowo. Jak nie to wipe i będzie dobrze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Z wipe jak najbardziej się zgadzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 1 godzinę temu, palibrzuch napisał: Mi na nowym update zniknęła możliwość odblokowania odciskiem. Dopiero gdy włączę active on display to mogę odciskiem odblokować. Wystarczy, że to wyłączę to od razu ginie także odcisk mimo, że w zaawansowanych ustawieniach "pokaż ikonę odcisku" mam włączone. Tel przycina po odblokowaniu, z 6x mi się całkowicie zawiesił. Belka nie daje się bardzo często opuścić. Zaczyna mnie to drażnić. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Wyłącz oszczędzanie baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Nic nie jest na rzeczy, rom działa prawidłowo. Jak nie to wipe i będzie dobrze. Nie działa dobrze. Przecież nie będę robił za każdą aktualizacją czystki w telefonie.Żadnego oszczędzania nie mam włączonego. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Działa, to, że u Ciebie akurat coś nie zatrybiło nic nie znaczy. Nie trzeba niczego aktualizować, to są bety i robisz to licząc się z wipe, jeśli coś nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Spoko. Piszę tylko dla potomnych, że najnowszy soft po aktualizacji nie działa jak powinien.Wiem, że to beta i jeśli tak dalej będzie to wrócę do oryginału i dam sobie spokój z betowaniem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Jestem właśnie po wipe. nic to nie dałoWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts