Soplus Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Bądź tu mądry... jedna osoba powie że to normalne a druga że nie. A ja ciągle nie wiem czy mam wadliwy telefon czy nie. Co do filmiku o którym mówiłem to jest tutaj temu panu nagrzewa się nawet do 44 stopni.A co to jest 44 stopnie dla elektroniki? Nic, zupełnie nic. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 (edited) 1 godzinę temu, losmarte napisał: 18 minut temu, Soplus napisał: A co to jest 44 stopnie dla elektroniki? Nic, zupełnie nic. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Bardziej mnie martwi to że ktoś np. powie że ma niższa temperature podczas użytkowania telefonu np. 34 a ja od 15 min używania telefonu mam taką temperature procesora jak na zdjęciu. Możliwe że nie potrzebnie histeryzuje, lecz jako osoba przyzwyczajona do redmi note 4x który był wiecznie zimny chciałbym mieć pewność że takie grzanie jest czymś absolutnie prawidłowym i normalnym dla telefonu. Edited May 16, 2019 by michlacz231 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Bardziej mnie martwi to że ktoś np. powie że ma niższa temperature podczas użytkowania telefonu np. 34 a ja od 15 min używania telefonu mam taką temperature procesora jak na zdjęciu. Możliwe że nie potrzebnie histeryzuje, lecz jako osoba przyzwyczajona do redmi note 4x który był wiecznie zimny chciałbym mieć pewność że takie grzanie jest czymś absolutnie prawidłowym i normalnym dla telefonu.Ty chyba mi5 nie miałeś..... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 (edited) Temperatura temperaturą, a sprawdzaliście ile macie punktów w Antutu po podkręceniu GPU? U mnie średnio oscyluje wokół 408 tysięcy. I nie czuć, że specjalnie cieplejszy jest. Wyłączam przetaktowanie bo są problemy z czytnikiem palca, ale testowo można sobie podkręcać. Edited May 16, 2019 by sp4ubw Literówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 @michlacz231 daj spokój takie temperatury to jest naprawdę nic dla elektroniki, a tym bardziej dla telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Ale oni mierzą temperatury tylko na powierzchni. Takimi bzdurami jak temperatury na procku nie ma sensu się przejmować Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Ty chyba mi5 nie miałeś..... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaAlbo xperii z2 / z3Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Czyli tamte nawet temperatury 50 stopni CPU czy 42 na powierzchni jest ok? Jestem taki dociekliwy gdyż kiedyś kupiłem LG G3 który od samego używania nagrzewał się tak że parzył palce Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 @michlacz231 czym ty sobie w ogóle głowę psujesz? temperatury 100 stopni są niebezpieczne dla procesora i w przypadku telefonu dla ręki, a niższe są normalne. Na mi5 90 stopni to dla mnie nie problem zrobić w kilka minut. Telefon nie ma aktywnego chłodzenia plus trzymasz go w rekach o temperaturze 37 stopni. Nawet pisales cos, ze bateria ma u ciebie 37 stopni po graniu no wow ma bo trzymasz w rekach plus zużywa prad wiec trochę się nagrzewa. Jeżeli następuje przegrzanie procesora to spada jego taktowanie by go odciazyc, a ewentualnie jak w kompach nastepuje odcięcie zasilania i wylaczenie kompa przy 100 stopniach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Bardziej mnie martwi to że ktoś np. powie że ma niższa temperature podczas użytkowania telefonu np. 34 a ja od 15 min używania telefonu mam taką temperature procesora jak na zdjęciu. Możliwe że nie potrzebnie histeryzuje, lecz jako osoba przyzwyczajona do redmi note 4x który był wiecznie zimny chciałbym mieć pewność że takie grzanie jest czymś absolutnie prawidłowym i normalnym dla telefonu.Normalne, nic się nie stanie i nie jest to poziom powyżej przeciętnej. Są słuchawki, które się mocniej grzeją.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Update twrp wzsx150TWRP 3.3.0 Beta 10 Działa najlepiej z xiaomi.eu https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=79540057 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 (edited) Witam serdecznie, jak z wydajnością waszych mi9? Posiadam ten telefon od kilku dni i zauważyłem znaczne spowolnienie całego systemu. Również wczytywanie zdjęć w przeglądarce jest wolniejsze niż na starcie. Z zewnętrznych aplikacji tylko Instagram. Czyszczony cache oraz pamięć chrome. Edited May 17, 2019 by Benys Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 @Benys posiadam ten model od 10 tygodni i nie zauważyłem żadnego spowolnienia. Przy okazji, potem to napiszę w stosownym temacie. Czytnik w ekranie bardzo przyspieszył w sofcie 9.5.16. Wystarczy przyłożyć palec i ekran odblokowany. W końcu działa prawie jak klasyczny czytnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi458 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Cześć, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem mi9 i mam kilka pytań. Czy da się jakos wyłączyć wybudzanie ekranu przy każdej nowej wiadomości np na messenger? W zupełności wystarczy mi sama dioda lub wibracja. I 2 pytanie, co należy wybrać jako układ zabezpieczający Nfc, aby płatności IKO działały? Rozumiem, ze HCE, w takim razie do czego służą pozostałe opcje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 @robi458 Poczytaj sobie: https://www.najlepszekonto.pl/platnosci-mobilne Wybudzanie ekranu ustawiasz w opcjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi458 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 (edited) Płatności ogarnięte, zapomniałem o tych opcjach Tyle, ze w opcjach to ja wiem, ale która opcja za to konkretnie odpowiada? Edited May 17, 2019 by robi458 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 @robi458 ustawienia/ ekran blokady i tam wyłącz wybudzenie ekranu po powiadomieniu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Jest w oryginalnym sofcie apka która liczy kroki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 4 godziny temu, Zgk1 napisał: Jest w oryginalnym sofcie apka która liczy kroki? Niestety nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoQł Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 (edited) Jako że telefon (MI9 6/128 niebieski z ostatniej dostępności euro wersja podejrzewam global) dotarł do domu,a ja niestety w pracy do 22 więc opiszcie w którym momencie zwrócić uwagę przy pierwszym uruchomieniu aby przez przypadek nie zatwierdzić pozwolenia na reklamy? Chyba dobrze zrozumiałem we wcześniejszych postach że jeśli czegoś tam nie odhaczę to reklam nie będzie? W sumie możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy konfiguracji telefonu pod siebie. Nie jestem osobą która co chwilę zmienia softy itp. dlatego chciał bym raz a porządnie zestroić ze sobą telefon i mieć z głowy. JAk z aktualizacjami ma się też sprawa same się pojawią? Edited May 17, 2019 by SoQł Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 8 godzin temu, Zgk1 napisał: Jest w oryginalnym sofcie apka która liczy kroki? Telefon i tak źle nalicza kroki, bez opaski/zegarka nie ma to sensu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Jako że telefon (MI9 6/128 niebieski z ostatniej dostępności euro wersja podejrzewam global) dotarł do domu,a ja niestety w pracy do 22 więc opiszcie w którym momencie zwrócić uwagę przy pierwszym uruchomieniu aby przez przypadek nie zatwierdzić pozwolenia na reklamy? Chyba dobrze zrozumiałem we wcześniejszych postach że jeśli czegoś tam nie odhaczę to reklam nie będzie? W sumie możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy konfiguracji telefonu pod siebie. Nie jestem osobą która co chwilę zmienia softy itp. dlatego chciał bym raz a porządnie zestroić ze sobą telefon i mieć z głowy. JAk z aktualizacjami ma się też sprawa same się pojawią?Reklamy można w każdej chwili wyłączyćWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Reklamy można w każdej chwili wyłączyćWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaPrzypomnij gdzie można je wyłączyć? . Mam wyłączoną autoryzacje dla msa ale to chyba nie to? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo32 Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 5 godzin temu, olutus napisał: Przypomnij gdzie można je wyłączyć? . Mam wyłączoną autoryzacje dla msa ale to chyba nie to? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dobrze zrobiłeś wyłączając autoryzację dla msa, następnie wejdź w ustawienia każdej aplikacji która wyświetla reklamy i wyłącz "PROPOZYCJE". Jeśli używasz ADB to usuń te apki z systemu i nastanie cisza reklamowa ;) pm uninstall -k --user 0 com.miui.analytics pm uninstall -k --user 0 com.miui.msa.global Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Przypomnij gdzie można je wyłączyć? . Mam wyłączoną autoryzacje dla msa ale to chyba nie to? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWejdź w ustawienia i w wyszukiwarce wpisz frazę "reklam" i odznacz funkcję która wyskoczy. I to by było na tyle.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamik162 Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Witam wszystkich. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem mi9 i mam parę pytan. Po pierwsze czy da się jakoś zrobić by był na dole przycisk który otwiera menu wszystkich aplikacji czy muszą być na ekranach? Czy aplikacje da się posortować alfabetycznie? No i dodatkowo jak przesune aplikacje w inne miejsce to zostaje puste okienko po niej. Restart funkcji fill empty cells nie przynosi skutku. Reset danych managera pulpitu też jeszcze kiedyś wyczytałem że robi mega zdjęcia z aplikacją aparat google aczkolwiek w sklepie Play jest napisane że niezgodne z urządzeniem, po ściągnięciu z neta aplikacją nie startuje. Jakiś pomysł badz rozwiązanie na ten temat? dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Witam wszystkich. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem mi9 i mam parę pytan. Po pierwsze czy da się jakoś zrobić by był na dole przycisk który otwiera menu wszystkich aplikacji czy muszą być na ekranach? Da się z innym softem, spróbuj Nova Launcher czy Action. Miui nie ma szuflady aplikacji. Co do pustych miejsc nie pomogę.Aparat google owszem, jednak nie ten ze sklepu a mod GCam - znajdziesz cały wątek na forum XDA: https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Exda-developers%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D3910034&share_tid=3910034&share_fid=3793&share_type=t Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
z80161072 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Panowie, czy jest szansa na poprawę jakości dźwięku audio w nagraniach video? Czy raczej jest to zrobione z premedytacją że względu na cenę? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 11 minut temu, z80161072 napisał: Panowie, czy jest szansa na poprawę jakości dźwięku audio w nagraniach video? Czy raczej jest to zrobione z premedytacją że względu na cenę? A na czym polega problem? Możesz udostępnić próbkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 2 godziny temu, z80161072 napisał: Panowie, czy jest szansa na poprawę jakości dźwięku audio w nagraniach video? Czy raczej jest to zrobione z premedytacją że względu na cenę? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka A jak się problem prezentuje? Masz dobrze zamontowane etui, może "zapchałeś" wlot mikrofonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z80161072 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Bitrate podobno jest tragiczny (96kbs)a przynajmniej w recenzjach sprzed miesiąca dwóch było słychać znaczącą różnice w jakości nagrywanego dźwięku względem innych flagowców ( 15:29). Czy aktualizacje coś poprawiły w tej kwestii - pytam jako przyszły użytkownikWysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Bitrate podobno jest tragiczny (96kbs)a przynajmniej w recenzjach sprzed miesiąca dwóch było słychać znaczącą różnice Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Niski bitrate nie pomaga, ale to nie on jest główną przyczyną słabego dźwięku w nagraniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
set Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 w jaki sposób zmienić Galerię (od Xiaomi) na Zdjęcia (od googla) w (domyślnej) aplikacji Aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 @set nie ma takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts