Adam Błażejewski Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Zmień region w telefonie na któryś z poza EU i Ci się pojawią motywy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Hej, mam Mi 9 6/128 (zainstalowany Global EEA) i zastanawiam się czy nie zrobić na niej roota ponieważ chciałbym korzystać z Viper FX i pewnych modułów Magiska. Opłaca się to robić ? Boję się że gdy odblokuję bootloader, wgram TWRP i zrobię roota Magiskiem nie będę mógł płacić telefonem przez Google Pay a na dodatek stracę gwarancję z racji modyfikacji oprogramowania telefonu. Da się potem bezproblemowo zablokować bootloader, zainstalować czystego globala ? Płatności i gwarancja będzie wtedy działać ? Wcześniej miałem Xiaomi Redmi Note 4X ale tam nie bałem się robić takich rzeczy gdyż telefon nie kosztował dużo, a tutaj jednak 2k Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Hej, mam Mi 9 6/128 (zainstalowany Global EEA) i zastanawiam się czy nie zrobić na niej roota ponieważ chciałbym korzystać z Viper FX i pewnych modułów Magiska. Opłaca się to robić ? Boję się że gdy odblokuję bootloader, wgram TWRP i zrobię roota Magiskiem nie będę mógł płacić telefonem przez Google Pay a na dodatek stracę gwarancję z racji modyfikacji oprogramowania telefonu. Da się potem bezproblemowo zablokować bootloader, zainstalować czystego globala ? Płatności i gwarancja będzie wtedy działać ? Wcześniej miałem Xiaomi Redmi Note 4X ale tam nie bałem się robić takich rzeczy gdyż telefon nie kosztował dużo, a tutaj jednak 2k Gwarancji nie tracisz odblokowując BL a później możesz wszystko zablokować i wsio jakby co. Do do GPay to wątpię by ci działało ale zobacz czy nie możesz płacić poprzez apke banku bo to bez problemu działa. Viper FX działa i jeśli chcesz to spoko ale można zawsze wbudowanym equalizerem podrasować to i owo i Viper po aktualizacji systemu jeżeli go nie wyłączysz to nie zainstalujesz magiska bo będzie bootloop. Nie widzę sensu odblokowywania BL i siedzenia dalej na GlobaluWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 @simcold A jakie są plusy xiaomi.eu nad globalem, jakieś specjalne usprawnienia czy dodatki ? Co do banku to mam MBank i niestety tutaj nie ma chyba dedykowanej apki do płatności zbliżeniowych. Czytałem że jak zainstaluje sobie Xiaomi.eu i Magiska aby ukryć roota to powinno działać tylko co jakiś czas trzeba czyścić jakiś folder w TWRP. Ktoś tak używa i może potwierdzić czy to działa ? Z słuchawkami zaś taki problem że wbudowany equalizer nie obsługuje tych na bluetooth stąd nie mogę z niego korzystać. Brakuje mi trochę basu na słuchawkach, pobierałem jakieś apki z sklepu np Equalizer FX (kupiłem nawet wersję PRO) jednak nie dają one takich możliwości jakie dawał Viper FX - tam to od razu wszystko lepiej brzmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 [mention=1895]simcold[/mention] A jakie są plusy xiaomi.eu nad globalem, jakieś specjalne usprawnienia czy dodatki ? Co do banku to mam MBank i niestety tutaj nie ma chyba dedykowanej apki do płatności zbliżeniowych. Czytałem że jak zainstaluje sobie Xiaomi.eu i Magiska aby ukryć roota to powinno działać tylko co jakiś czas trzeba czyścić jakiś folder w TWRP. Ktoś tak używa i może potwierdzić czy to działa ? Z słuchawkami zaś taki problem że wbudowany equalizer nie obsługuje tych na bluetooth stąd nie mogę z niego korzystać. Brakuje mi trochę basu na słuchawkach, pobierałem jakieś apki z sklepu np Equalizer FX (kupiłem nawet wersję PRO) jednak nie dają one takich możliwości jakie dawał Viper FX - tam to od razu wszystko lepiej brzmiało.Na xiaomi.eu lepsze tłumaczenie i nawet na globalu nie masz blokady dwuklikiem.... A to podstawa. Ogólnie telefon lepiej działa co widać. Mniej lagow. można z płatnościami tak robić jak opisałeś. Co do wbudowanego equalizera oczywiście że działa z słuchawkami na BT. Wystarczy podłączyć słuchawki na kablu ustawić sobie wszystko po czym łączysz słuchawki na BT i zostają ustawienia ale nie ma opcji zmiany ustawień na nich. Ja mam też moduł magiska HiFi i nie widzę sensu używania Vipera. Sprawdzałem i niewiele więcej już dajeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 A czy ktoś z Was miał, lub ma problemy z rozmowami?Mianowicie, gdy dzwonię do kogoś, lub ktoś dzwoni do mnie, mój rozmówca słyszy co jakiś czas dziwne dźwięki, lub ma zanik rozmowy na sekundę, lub dłużej.Plus mam problem z 4G+, mimo częstego przebywania w centrum dużego miasta chyba nigdy nie zauważyłem ikony na telefonie.Global 10.2.24.0Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 @simcold Okej, załóżmy że zdecyduję się na odblokowanie bootloadera, przejście na Xiaomi.eu oraz zainstalowanie Magiska to w przypadku gdy coś jednak mi się nie spodoba zawsze mogę wgrać Globala zablokować bootloader i płatności będą bezproblemowo działać ? Drugie pytanie jakie mam to czy jak posiadam na swoim koncie Xiaomi zgodę na odblokowanie bootloadera (wysyłałem kiedyś jak miałem note 4x) to nie muszę teraz wysyłać kolejny raz prośby o jej przyznanie i w tym momencie odblokować go na Mi 9 ? Trzeba czekać ileś czasu żeby tego dokonać ? , bo z tego co pamiętam to wtedy czekałem 3 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 [mention=1895]simcold[/mention] Okej, załóżmy że zdecyduję się na odblokowanie bootloadera, przejście na Xiaomi.eu oraz zainstalowanie Magiska to w przypadku gdy coś jednak mi się nie spodoba zawsze mogę wgrać Globala zablokować bootloader i płatności będą bezproblemowo działać ? Drugie pytanie jakie mam to czy jak posiadam na swoim koncie Xiaomi zgodę na odblokowanie bootloadera (wysyłałem kiedyś jak miałem note 4x) to nie muszę teraz wysyłać kolejny raz prośby o jej przyznanie i w tym momencie odblokować go na Mi 9 ? Trzeba czekać ileś czasu żeby tego dokonać ? , bo z tego co pamiętam to wtedy czekałem 3 dni.Tak możesz później wszystko zablokować i wrócić bez śladu do stanu pierwotnego. Co do odblokowania to chyba musisz dodać konto pod mi9 w celu odblokowania w deweloperskich i czekać 14 dni. Po prostu sprawdź i będziesz wiedział. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Sytuacja z płatnościami Google Pay na xiaomi.eu to jest jakaś żenada... Dziś kilka razy płaciłem bez problemu po czym w kolejnym sklepie 10 minut później nie dało się zapłacić. Gotówki brak i świecenie oczami przed sprzedawcą... Dodatkowo usunięcie folderu w twrp nic nie daje i nie można na nowo dodać karty. O problemie z automatyczną jasnością ekranu albo działaniem czytnika wspominał nie będę.. chyba trochę za wcześnie dla developerów na ten telefon.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Sytuacja z płatnościami Google Pay na xiaomi.eu to jest jakaś żenada... Dziś kilka razy płaciłem bez problemu po czym w kolejnym sklepie 10 minut później nie dało się zapłacić. Gotówki brak i świecenie oczami przed sprzedawcą... Dodatkowo usunięcie folderu w twrp nic nie daje i nie można na nowo dodać karty. O problemie z automatyczną jasnością ekranu albo działaniem czytnika wspominał nie będę.. chyba trochę za wcześnie dla developerów na ten telefon..Od miesiąca jakoś mam xiaomi.eu i nigdy nie miałem problemow z płatnościami zblizeniowymi jak i jasnością i czytnikiem. Wszystko działa idealnie jak powinno. A jeżeli płatności zawodzą przecież zawsze można blikiemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 3 minutes ago, simcold said: Od miesiąca jakoś mam xiaomi.eu i nigdy nie miałem problemow z płatnościami zblizeniowymi jak i jasnością i czytnikiem. Wszystko działa idealnie jak powinno. A jeżeli płatności zawodzą przecież zawsze można blikiem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka No właśnie nie zawsze można Jaki masz rom w tym momencie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 No właśnie nie zawsze można Jaki masz rom w tym momencie?Eu 9.5.1Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 No to mam taki sam.. nie wiem od czego to zależy.. 12 minutes ago, simcold said: Eu 9.5.1 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 miui pro nadal nie ma dla tego modelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 1 godzinę temu, Szkodzik napisał: Sytuacja z płatnościami Google Pay na xiaomi.eu to jest jakaś żenada.. Od kilku tygodni jak nie dłużej wiadomo, że są problemy. Chcesz spokoju = Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Ciekawe skąd te problemy. Używam od początku xiaomi.eu, od pierwszej wersji w tym modelu i ani razu nie było żadnego problemu z Gpay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Tak się zastanawiam. Na mi9 w Orange powinno działać volte? Niby aktywowałem opcje w ustawieniach sieci, ale nie pojawił się znaczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 10 minutes ago, stereo0 said: Tak się zastanawiam. Na mi9 w Orange powinno działać volte? Niby aktywowałem opcje w ustawieniach sieci, ale nie pojawił się znaczek Wyłączyli to dla posiadaczy Xiaomi czytałem o tym artykuł z 2 lub 3 tygodnie temu na telepopis. Na Playu zawsze po wgraniu nowego romu wraca volte dopóki fioletowe papracze tego nie zauważa i nie wyłącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Hej czy mógłby ktoś pokazać jakie temperatury ma telefon po 5 minutach zwykłego używania ( internet itp) ? Np. przez program CPU z Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 (edited) @Bambucha1988 co im to przeszkadza?;/ @michlacz231 pierwsze lepsze temperatury. Dopiero co robiłem zdjęcia gcam Edited May 10, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Hej czy mógłby ktoś pokazać jakie temperatury ma telefon po 5 minutach zwykłego używania ( internet itp) ? Np. przez program CPU zTu masz wszystko https://www.notebookcheck.com/Test-Xiaomi-Mi-9-Smartphone.414682.0.htmlWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Dziękuję za podesłanie a dodatkowo mam pytanie czy jest w mi 9 always on display ? Bo za nic nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 37 minut temu, michlacz231 napisał: Dziękuję za podesłanie a dodatkowo mam pytanie czy jest w mi 9 always on display ? Bo za nic nie mogę znaleźć. Ekran zgodny z otoczeniem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Gdzie trzeba klikać 2x aby zablokować ekran? Czy może działa to z oryginalnym launcherem? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Ta opcja działa tylko ma xiaomi. euWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Jakiego trybu używacie do nagrywania filmów? I jakiej rozdzielczości? Uważam, że 4k uhd 30fps i stabilizacją działa kiepsko. Zauważalne są dziwne rozmazu obrazu jeśli ruszamy telefonem góra dół. Jak zmienię na 4k uhd 60fps i stabilizacją jest ok.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Ta opcja działa tylko ma xiaomi. euWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaPrzecież mam taki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Przecież mam taki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWróżką nie jestem nie napisałeś o jakim sofcie piszesz. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambucha1988 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 @palibrzuch na oryginalnym jest ta opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Ja wiem gdzie to się włącza tylko nie wiem gdzie mam kilka 2x aby ekran zgasł Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 9 godzin temu, Bambucha1988 napisał: @palibrzuch na oryginalnym jest ta opcja Przecież masz xiaomi.eu a nie globala.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Ja wiem gdzie to się włącza tylko nie wiem gdzie mam kilka 2x aby ekran zgasł Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNa głównym pulpicie między ikonkami lub w wolnym miejscu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Niestety u mnie ta opcja nie działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Niestety u mnie ta opcja nie działa. To jest opcja na ekranie blokady dwuklikiem. Nie działa ci na ekranie blokady?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 @palibrzuch masz xiaomi.eu czy dodali do globala ustawienia zmiany siatki aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts