latet Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Jakby ktoś chciał obejrzeć analogiczną trójkę z Mi8: https://we.tl/t-HMi6ZHtauI (GCam rządzi nocą!) Edited April 3, 2019 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazdzioch564 Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Tutaj ładnie widać jaki kontakt z wodą zniesie Mi 9. O ile ktoś z nim nie będzie pływać to chyba nie ma o co się bać :p 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Kozacki filmik przynajmniej widać jak go rozebrać Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 13 godzin temu, sp4ubw napisał: A kto powiedział, że ma być telefonem? Kolega wspomniał o "każdym aparacie" To zwykła fota nocna, reportaż, z ręki bez specjalnego starania się. ISO 25600, F1.4, stąd taka niska głębia i czas naświetlania 1/100s. W miejscu robienia było lekko ciemno. Chodziło mi o to, że mogą być normalne szczegóły przy dużym ISO i nie ma granicy. Wszystko zależy od matrycy. Osobiście staram się ograniczać do 25600, żeby to dało się jeszcze pokazać. Kolega napisał dokładnie "W żadnym aparacie, z żadnym softem", stąd ja osobiście wnioskuję, że jego zamysłem było przekazanie że w żadnym aparacie w sensie smartfona. Nie porównuj proszę zdjęć ze smartfona, nawet najlepszego do lustrzanki - bo strzelam, że wstawiłeś zdjęcie z lustra. Soft to jedno. Drugie to optyka i matryca tego nie przeskoczysz żadnym smartfonem ani softem. Obiektyw, szkło, fizyczna wielkość matrycy w lustrze czy nawet jakiejś hybrydzie - to wszystko robi różnicę. Takie porównanie to jest w ogóle jak porównywanie prędkości w Kawasaki i w rowerze górskim - w końcu oba to jednoślady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 27 minut temu, raven66 napisał: Takie porównanie to jest w ogóle jak porównywanie prędkości w Kawasaki i w rowerze górskim - w końcu oba to jednoślady. Lustra też mają softy... Poza tym nie miał racji, bo uważa że nie da się zrobić ostrego zdjęcia telefonem w nocy. Bzdura, bo swoim telefonem tak zrobię i nie ma problemu. Problem jest w Mi 9 póki co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Najnowszy xiaomi.eu, czyli 9.4.1 wprowadza poprawkę dynamicznych ujęć. Działają prawidłowo i można zapisywać krótką sekwencję lub wybrać jedno z ujęć i zapisać jako zdjęcie. Testuję od rana. Dalej nie działa obiektyw Google przy pierwszym uruchomieniu z menu aparatu stockowego. Kolejne uruchomienia nie dają już błędu. Uruchomienie ze skrótu w launcherze działa poprawnie. Więcej widocznych zmian nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 (edited) 29 minut temu, galakty napisał: Lustra też mają softy... Poza tym nie miał racji, bo uważa że nie da się zrobić ostrego zdjęcia telefonem w nocy. Bzdura, bo swoim telefonem tak zrobię i nie ma problemu. Problem jest w Mi 9 póki co. Wejdź na gsmarena w zdjęcia np takiego mate 20 pro i zobacz jakie szczegóły widać w zdjęciach nocnych przy ISO 2000, w sgs 10+ już przy 1000 jest papka Nie mylmy braku ostrości związanego z poruszeniem aparatu, a rozmyciem spowodowanym niedostatkami optyki i matrycy łapcie fajny test Mi9, można porównać w nim z innymi fonami https://www.notebookcheck.com/Test-Xiaomi-Mi-9-Smartphone.414682.0.html Edited April 4, 2019 by losmarte Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 6 minut temu, losmarte napisał: Wejdź na gsmarena w zdjęcia np takiego mate 20 pro i zobacz jakie szczegóły widać w zdjęciach nocnych przy ISO 2000, w sgs 10+ już przy 1000 jest papka Nie mylmy braku ostrości związanego z poruszeniem aparatu, a rozmyciem spowodowanym niedostatkami optyki i matrycy Na gsmarena są próbki w zwykłym trybie foto, a ja w ogóle o nim nie rozmawiam od samego początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 1 minutę temu, galakty napisał: Na gsmarena są próbki w zwykłym trybie foto, a ja w ogóle o nim nie rozmawiam od samego początku. Jak zwykłym? Są też night mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 (edited) 1 godzinę temu, raven66 napisał: Kolega napisał dokładnie "W żadnym aparacie, z żadnym softem", stąd ja osobiście wnioskuję, że jego zamysłem było przekazanie że w żadnym aparacie w sensie smartfona. Nie porównuj proszę zdjęć ze smartfona, nawet najlepszego do lustrzanki - bo strzelam, że wstawiłeś zdjęcie z lustra. S Nie musisz strzelać, przecież napisałem to. Dwa, softy w lustrzankach też się wrzuca i aktualizuje. Napisał co napisał i dostał odpowiedź zdjęciową. Każdy aparat to każdy, a nie każdy aparat w telefonie (smartfonie). Trzy. wrzuciłem zdjęcie z MI9 z ISO 3200 później, na którym widać idealnie każdy szczegół i nie ma papki żadnej. Niech ktoś założy temat o jakości zdjęć. Przenieśmy się tam Sam założyłem: Edited April 4, 2019 by sp4ubw Dodatek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Czekam na pozwolenie odblokowania bootloadera i nie mam jak sprawdzić dlatego mam prośbę do osób korzystających już softu xiaomi.eu na Mi9 aby sprawdzili czy gdzieś w opcjach jest ustawienie Odblokuj telefon z aktywnym pokrowcem. Na globalu niestety nie ma tej opcji. Na xiaomi.eu w Mi6 jest to w Ustawienia - Ekran blokady i odcisk palca - Pozostałe ustawienia ekranu blokady.Z góry dziękuję, pozdrawiam.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Wiadomo już jaki ma Sar xiaomi mi9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 @R11 a to ma jakiekolwiek znaczenie? Jakby nie mieścił się w normie EU to by nie sprzedawali tego modelu. Chyba, że masz na myśli skuteczność anten to wtedy rozumiem pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Witam, czy po instalacji miui polska czy tam eu działają płatności zbliżeniowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 13 godzin temu, R11 napisał: Wiadomo już jaki ma Sar xiaomi mi9? 1.389W/kg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alvia Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Czekam na pozwolenie odblokowania bootloadera i nie mam jak sprawdzić dlatego mam prośbę do osób korzystających już softu xiaomi.eu na Mi9 aby sprawdzili czy gdzieś w opcjach jest ustawienie Odblokuj telefon z aktywnym pokrowcem. Na globalu niestety nie ma tej opcji. Na xiaomi.eu w Mi6 jest to w Ustawienia - Ekran blokady i odcisk palca - Pozostałe ustawienia ekranu blokady.Z góry dziękuję, pozdrawiam.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaSprawdziłam, nie ma tej opcji na Mi9 na xiaomi.eu Wysłane z Mi9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Ale muszę przyznać, że mimo pojedynczego głośnika bardzo mi się podoba dźwięk w mi9. Lepszy jak na moje ucho niż z mi5 i mi8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Mi9 ma jedną imo wadę. Dla mnie mógłby być jaśniejszy jeszcze ekran jak w mate 20 i p20. Jeszcze 100 nitów więcej chodź 620 nie jest złym wynikiem. Poza tym nie ma wad. Ale to moja ocena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 1 godzinę temu, rakers napisał: Mi9 ma jedną imo wadę. Dla mnie mógłby być jaśniejszy jeszcze ekran jak w mate 20 i p20. Jeszcze 100 nitów więcej chodź 620 nie jest złym wynikiem. Poza tym nie ma wad. Ale to moja ocena. wadą jest brak OIS, dlatego go nie kupiłem w tej cenie choćby się świat walił, OIS powinien być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marteo Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 6 godzin temu, Voltron napisał: wadą jest brak OIS, dlatego go nie kupiłem w tej cenie choćby się świat walił, OIS powinien być. Huawei P30 w cenie 2999 też nie ma OIS więc Xiaomi w cenie 1899 aż takiej zbrodni nie popełniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 4 minuty temu, Marteo napisał: Huawei P30 w cenie 2999 też nie ma OIS Na pewno nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fudiasz Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 2 minuty temu, mariusz.ur napisał: Na pewno nie ma? Na pewno. Tylko wersja PRO ma OIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 (edited) Brak ois chyba dla drugiego aparatu ale główny ma. Edited April 6, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Brak ois chyba dla drugiego aparatu ale główny ma. Co z tego że p30 pro ma ois skoro wszyscy podkreślają, że video nagrywa kiepskie, oczywiście w porównaniu do xsmax, S10+, a nawet Mi9. Pomijając jakość dźwięku, bo ten ostatni ma dramatycznie kiepskiWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej5161 Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Ktoś mi powie jaki jest kod do menu serwisowego? Nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 Ktoś mi powie jaki jest kod do menu serwisowego? Nie mogę znaleźć.Kliknij parę razy w wersje jądra w informacjach o tel. Chyba o to Tobie chodziWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej5161 Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 44 minuty temu, simcold napisał: Kliknij parę razy w wersje jądra w informacjach o tel. Chyba o to Tobie chodzi Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka To są opcje programistyczne, mi potrzebne serwisowe w stylu *#xxx*xxx*# Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 1 godzinę temu, Maciej5161 napisał: To są opcje programistyczne, mi potrzebne serwisowe w stylu *#xxx*xxx*# No to właśnie tak jak napisał @simcold ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 2 godziny temu, Maciej5161 napisał: Ktoś mi powie jaki jest kod do menu serwisowego? Nie mogę znaleźć. *#*#64663#*#* Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Jak oceniacie czytnik palców? Działa za każdym razem jak powinien? Osobiście mam z nim problemy, ale to może być wina grubego szkła, które nakleilem Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Zdecydowanie jest mniej czuły jak w Mi6. Też mam z nim niestety problemy i też mam szkło. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Takie pytanko mam - czy EIS w Mi9 działa równie dobrze w 4K 60 fps jak w 4K 30 fps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Włosy jasne to rozmazana plama, czarne częściowo są widoczne. Generalnie papka. Haha, ok Niech będzie, że papka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Miał ktoś taki problem? Global EU. Wszystkie uprawnienia nadane. Doinstalowany kalendarz Google. Czyszczone dane aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averocker Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Kupiłem wczoraj w Mi Store katowice jak na razie wrażenia mega, chciałbym zapytać kto korzysta z sterowania gestami nie wiem ale wyłączyłem je i korzystam z zwykłej belki, mam często jak chciałem przełączyć strony lub aplikacje pzresuwałem ikony mam wrazenie ze ten próg sterowania jest jakoś nisko osadzony hmm, macie jakieś wskazówki odnośnie sterowania gestami? taka belka na takim ekranie nie daje zbytnio uroku :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts