sp4ubw Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 @JamCiTo najlepsze do czego? Nikt tak nie trzyma telefonu, żeby czytnik z tyłu był wygodny. Czytniki z tyłu to konieczność była, jak technologicznie nie dało się ogarnąć ich z przodu. Po czasach głupoty czytników z tyłu wszyscy wracają z nimi na przód, gdzie ich miejsce. Tylko tanie modele dostają z tyłu bo taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 A ja wolę czytnik z tyłu. Dopóki czytnik z przodu nie będzie pokrywał chociaż dolnej połowy tafli szkła to dla mnie jest beznadziejnym rozwiązaniem. Skan twarzy rozgramia to rozwiązanie póki co, a gdy telefon leży na biurku lub jest w uchwycie to powinno działać zaawansowane rozpoznawanie głosem, żadne fizyczne szukanie czytnika. Przecież ten z przodu też trzeba szukać, bo ciężko trafić, a jak trafisz to czasem i tak nie rozpozna - krok w tył względem czytnika z tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 3 godziny temu, sp4ubw napisał: @JamCiTo najlepsze do czego? Nikt tak nie trzyma telefonu, żeby czytnik z tyłu był wygodny. Czytniki z tyłu to konieczność była, jak technologicznie nie dało się ogarnąć ich z przodu. Po czasach głupoty czytników z tyłu wszyscy wracają z nimi na przód, gdzie ich miejsce. Tylko tanie modele dostają z tyłu bo taniej Ooooo... To zdradź tę nową technikę przyklejania sobie smarkfona ekranem do dłoni.... I nie twierdź, że nikt tak nie trzyma, żeby z tyłu było wygodnie, bo wszyscy których znam (a jest tego parę - no dobra z kilkadziesiąt, może kilkaset - osób) łapią smarka w ten sposób, że układają tak jakby w poprzek dłoni, ekranem skierowanym do twarzy i z automatu (jeżeli osoba jest praworęczna) kciuk z dołem dłoni unieruchamia go, a pozostałe 4 palce łapią z tył i drugi bok. Przy dobrze, jak w siołmi, umieszczonym czytniku z automatu jest w zasięgu, czy bezpośrednio pod 3ma palcami.... Leworęczni mają dokładnie lustrzane odbicie. Jest: I wygodniej - bo nie trzeba zmienić chwytu, i łapiąc, czytnik od razu jest pod palcami I estetycznej - bo nie wystaje nic z boku, pod ekranem, nie ma dziur w ekranie I bezpieczniej - bo którego palca ktoś użył? Z przodu, czy z boku praktycznie jak delikwent łapie smarka jedną ręką, w grę wchodzi kciuk... I proszę Cię, nie zaczynaj jak faplowcy - bo nasz kosztuje i jest za***isty, a biedota niech kupuje inny, chiński szajs.... Ergonomia - słowo - klucz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 (edited) Czytnik z tyłu to nie ergonomia, to oszczędność oraz przeszkoda technologiczna jakiś czas temu. Czytnik z przodu - wygoda obsługi, ale drożej. Edited March 29, 2019 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej5161 Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Zgodzę się z @JamCiTo po powrocie z LG G6 na Redmi PRO brakuje mi czytnika z tylu, który był naprawdę wygodny. W etui nie dało się nie trafić. W Redmi czytnik jaz z przodu i tutaj wchodzi jedynie kciuk. Mając kawał łapy, zdarzają się pomyłki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Zdecydowanie wolę czytnik z tyłu. To był zresztą jeden z argumentów (choć raczej tych czwartorzędnych) za wyborem Mi8. W Mi5 wkurza mnie czytnik z przodu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Wszystko kwestia przyzwyczajenia, ja mam Mi 5 i jak muszę obcować Mi mix 2s to mnie irytuje.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 (edited) Dnia 29.03.2019 o 11:47, sp4ubw napisał: @raven66 a ja brałbym MI9 Ze względu na zdjęcia właśnie. Brak OIS ale co z tego jak zdjęcia ostre? Nie bardzo Gcam w nocy bo nieostre, no to co? I tak w dzień działa i idealne Za to masz więcej trybów, trzy ogniskowe, portrety w szerokim trybie, dynamiczne zdjęcia, 48MP, makro, śledzenie obiektu, bardzo fajnei działające FHD 60fps w filmach, filmy 4k przednią kamerką. Takie tam pierdoły, ale są. Oczywiście to tylko mój wybór Pytasz o ładowanie indukcyjne, tez masz 20W vs 7.5W. Nie ma takiej opcji "filmy 4k przednią kamerką.' ( jeśli przez przednią kamerę rozumiesz tę do selfie ) Edited March 30, 2019 by ernet Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 @ernet w stockowej aplikacji nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 6 minut temu, sp4ubw napisał: @ernet w stockowej aplikacji nie ma. A można tę opcję uruchomić bez "roota" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 A można tę opcję uruchomić bez "roota" ?Można. Instalujesz google camera npWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 https://rootblog.pl/xiaomi-mi-6-vs-xiaomi-mi-9/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Może to nie ten wątek.. ale czy można się spodziewać aktualizacji " bez znikających powiadomień" na belce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Może to nie ten wątek.. ale czy można się spodziewać aktualizacji " bez znikających powiadomień" na belce ?Już dawno jest to wprowadzone w miui polskaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 1 minutę temu, simcold napisał: Już dawno jest to wprowadzone w miui polska Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Trochę się na tym nie znam.. trzeba by ten w/w soft wgrać jakoś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 2 minuty temu, ernet napisał: Trochę się na tym nie znam.. trzeba by ten w/w soft wgrać jakoś ? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 a ja sie bije z myślami czy brać mi9 czy mi8. Ten aparat w mi9 niby super a jednak nie super. Gdybym mial luzny tysiąc to bym se zamówił mix 3 5g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Jak Ci się nie spieszy to poczekaj, może coś ogarną z Mi 9 w ciągu najbliższych miesięcy. Poza tym będzie jeszcze nowy Mix, może on będzie posiadać OIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Aparat ziomka z wykopu. Upadł częściowo na trawę a częściowo na krawężnik. Efekty jak na zdjęciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Krawężnik nie pomógł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadi Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Czysty szafir Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Aparat ziomka z wykopu. Upadł częściowo na trawę a częściowo na krawężnik. Efekty jak na zdjęciu.Uuuu boli od samego patrzenia Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Całe szczęście w tym przypadku, że nie szafir, bo by się całkiem pokruszyłoWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret11 Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Nie wiem gdzie napisać, bo jakiś mod usuwa moje posty, a ja na prawdę chcę się dowiedzieć: Czy warto instalować xiaomi.eu MIUI na nowego Mi 9? Czym się różni od fabrycznego? Czy to nie powoduje utraty gwarancji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 @kret11 Wszystkie odpowiedzi masz na forum, temu nie dziwne, że kasują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret11 Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Ciężko przetrzepać całe forum, bo w FAQ ani podpiętych tematach nie ma odpowiedzi na to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3t Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 simcold Dnia 30.03.2019 o 18:20, simcold napisał: https://rootblog.pl/xiaomi-mi-6-vs-xiaomi-mi-9/ Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Hej czytałem, właśnie twoje porównanie. Jak to widzisz po kilku dniach? Pod kątem baterii mi9 jest lepiej niż w MI6(którą sam posiadam )? Czy brak OIS to duży problem? Mam tylko jedną ręke i to dosyć istotne dla mnie.... Z góry dziękuje za odpowiedź :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 simcold Hej czytałem, właśnie twoje porównanie. Jak to widzisz po kilku dniach? Pod kątem baterii mi9 jest lepiej niż w MI6(którą sam posiadam )? Czy brak OIS to duży problem? Mam tylko jedną ręke i to dosyć istotne dla mnie.... Z góry dziękuje za odpowiedź Bateria trochę może lepiej dla mi6 ale... Mi6 miałem już idealnie skonfigurowana a mi9 nic nawet nie robiłem bo czekam na odblokowanie BL i wtedy się będę bawił z optymalizacja. Ois nie wiem. Mało nagrywam filmików ale jakoś z tego co widzę to bardzo podobnie to wygląda a wielkościowe zaczynam się coraz bardziej przyzwyczajać.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3t Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 (edited) 5 minut temu, simcold napisał: Bateria trochę może lepiej dla mi6 ale... Mi6 miałem już idealnie skonfigurowana a mi9 nic nawet nie robiłem bo czekam na odblokowanie BL i wtedy się będę bawił z optymalizacja. Ois nie wiem. Mało nagrywam filmików ale jakoś z tego co widzę to bardzo podobnie to wygląda a wielkościowe zaczynam się coraz bardziej przyzwyczajać. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie ! Wiem, że miałeś długi staż z mi6 dlatego pytam: Czy Twoim warto przechodzić z rocznej MI6? Z OIS chodziło mi o nocne foty lub takie z dłuższym czasem naświetlania. Ile zazwyczaj masz SOTu na mi9 z wifi i na LTE? Edited April 1, 2019 by m3t Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Dzięki wielkie ! Wiem, że miałeś długi staż z mi6 dlatego pytam: Czy Twoim warto przechodzić z rocznej MI6? Z OIS chodziło mi o nocne foty lub takie z dłuższym czasem naświetlania. Ile zazwyczaj masz SOTu na mi9 z wifi i na LTE?Nocne foty.... Normalnie wszystko. Bardzo szybko cyka czy to stockowa czy gCam. Jest naprawdę dobrze. Co do SoT-u teraz mam jeszcze 61% baterii z czego 2:30 to sam SoT a odłączyłem tel jakoś o 9 od ładowarki. LTE nigdy nie używam na żadnym urządzeniu tylko HWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3t Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 5 minut temu, simcold napisał: Nocne foty.... Normalnie wszystko. Bardzo szybko cyka czy to stockowa czy gCam. Jest naprawdę dobrze. Co do SoT-u teraz mam jeszcze 61% baterii z czego 2:30 to sam SoT a odłączyłem tel jakoś o 9 od ładowarki. LTE nigdy nie używam na żadnym urządzeniu tylko H Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Tu masz próbkę z ręki na trybie noc na stockowej apce. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3t Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 5 minut temu, olutus napisał: Tu masz próbkę z ręki na trybie noc na stockowej apce. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Troche słabo to wygląda.... chyba że forum tak niszczy jakość Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 1, 2019 Share Posted April 1, 2019 Gdzie znajdę czas pracy od ostatniego uruchomienia / restartu? W pozycji O telefonie - - - > Stan telefonu nie widzę tego... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Troche słabo to wygląda.... chyba że forum tak niszczy jakośćNa telefonie ciut lepiej wygląda ale zdjęcia zaszumione wychodzą. Może coś poprawią w kolejnej aktualizacji... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernet Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 (edited) @olutus. jakość zdjęcia to tragedia ;-( Coś poszło nie tak. ja zrobiłem już kilkanaście nocnych i wyszły o wiele lepiej. Nie mam przykładu, bo kasuję zdjęcia na bierząco, ale jak będzie okazja to zrobię i tu wrzucę. Edited April 2, 2019 by ernet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts