Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.

• Like 1
Posted

Polecam ten wątek przeczytać. Dokładnie. Dowiesz się, że to już jest naprawione w softach sierpniowych z 2018r. Co więcej, jak wczytasz się w 2 temat dot. utraty gps na mapach googla, to także się dowiesz, że problem był w mapach, a nie telefonie... 2 linka nawet nie komentuje... Poczytaj sobie nt GPS ogólnie i dlaczego GPS w telefonach nie schodzi praktycznie nigdy poniżej 4m dokładności... 

36 minut temu, Skywalker11 napisał:

Wyjaśniła się ostatecznie sprawa agregacji LTE ?

Nie.

Posted
3 minuty temu, stereo0 napisał:

WOW :D Ceny kozak. Ciekawe czy x-kom mi zmieni cenę bo póki co mam zamówiony za 2259 wersje 6/128 xD janusznosacz.png

Zmienią, tamta cena nie obowiązuje już.

Posted (edited)

Napisałem im humorystycznie by mi zmienili w razie czego xD jak nie to anuluje i zamówię jeszcze raz;p Miły prezent od Xiaomi bo pierwszy raz sobie postanowiłem, że zamówię w Polsce:)

@Orjon przedsprzedaz czyli, że wyślą wcześniej czy ze mozna sie zapisac do kolejki i wysla po 25?

Edited by stereo0
Posted
2 godziny temu, zenadas napisał:

Kojarzycie może czy nie ma takich samym problemów z GPS jak w Mi8?

Nie ma. Sprawdzone. 

Posted

Cena rewelacja.... Aż poczekam na ten lavender-purple 6/128 dla Kobiełki... Bo inne kolory niż czarny mają być za parę tygodni, czyli pewnie po dostawie ;-)

Posted

@sp4ubw No na przykład teraz na MI 8, w ogóle nie oglądałem, bo według mnie wyglądało to zbyt ohydnie, nie wiem zobaczymy (wiadomo, że nie dlatego kupię telefon :D)

Myślę, że 720p będzie przyjemniejsze dla oka

Posted
24 minuty temu, Steller napisał:

No na przykład teraz na MI 8, w ogóle nie oglądałem, bo według mnie wyglądało to zbyt ohydnie

Bez przesady. Na 6" różnica między 720p, a 540p będzie znikoma i bliższa "placebo" niż rzeczywistej poprawie jakości. Tutaj bardziej chodzi o to, że dają w Mi8 AMOLED z HDR, a potem wrzucają Ci L3 i weź teraz korzystaj z tych "nowoczesnych technologii"...

• Like 1
Posted

Na Mi 8 to dopiero przy 1080p widzę faktyczną jakość obrazu. Wszystko poniżej jest rozmyte, mniej lub bardziej. I to też zależy od jakości wzroku człowieka, jeden z odległości czytania widzi 300 ppi, a inny 700 ppi. Tutaj właśnie chodzi o HDR10, niby mamy, ale jednak nie mamy bo poza pięcioma filammi na  YT i tymi wgranymi na telefon to nie działa.

• Like 1
Posted

Czy ktoś z Państwa posiadających Mi9 global jest w stanie stwierdzić czy działają lub nie działają aplikacje takie jak nc+go, netflix, massenger, facebook? jak sprawa z powiadomieniami na obecną chwilę?

Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się odnośnie chińskiej wersji Mi9. Znalazłem artykuł mówiący o tym, że Mi9 CN podobno ma B20. Czy to prawda?

https://www.chinamobilemag.de/news/xiaomi-mi-9-china-band-20-lte.html?fbclid=IwAR0BVNu_OyNMsNecMI2LRwdQIQlQQmhvKSwwEXOomj09v6M894i07ZW1lHA

Posted

Tak myślę o zakupie Mi9...

Ale znów czekania 30 dni na odblokowanie bootloadera... ?

I co z root itd ?

Posted (edited)

@ziomeczek a skąd w ogóle podejrzenia, że  te aplikacje mogłyby nie działać?

Powiadomienia są, tak jak w MI8 według nowej ulepszonej procedury. Zamiast zaśmiecać pasek powiadomień na górze, widoczne są na chwilę i potem spokój. Wg. mnie to idealne rozwiązanie i oby tak zostało. Od MI8 mi się to podoba.

Co do B20 - nie wiem. Może ktoś tam kiedyś to potwierdzi. Ponieważ korzystam z plusa to mi to B20 do szczęścia niepotrzebne :) no i mimo tego je mam w wersji global.

@onken nie 30 dni tylko 15 w tym modelu.

Edited by sp4ubw
Aktualizacja
Posted (edited)
4 minuty temu, sp4ubw napisał:

@ziomeczek a skąd w ogóle podejrzenia, że  te aplikacje mogłyby nie działać?

Jestem użytkownikiem Mi5, korzystałem z wielu softów miuipl, oficjalnych, rozwojowych i często był problem z aplikacjami i było to oczywiście kwestią softu, dlatego pytam zanim zakupię Mi9.

Edited by ziomeczek
Posted

A to super, juz myslałem ze jak cała reszta nowych wycieli nawet diodę...

Ale to nie ma opcji by działał always on led przy powiadomieniach ??

Ps.

Jak zobaczyłem co planują w nowym OnePlus to im podziękuję...

Posted

Jest wybudzanie ekranu dwuklikiem?

32 minuty temu, onken napisał:

Jak zobaczyłem co planują w nowym OnePlus to im podziękuję...

Co masz na myśli?

Posted

Lepszy wysuwany aparat niż pryszcz :D Do tego duża bateria (przy Mi 9 wręcz ogromna). Dioda faktycznie słabo, ale tam jest lepszy AoD.