Jump to content

Na 5 Lat, 5 Nowinek

Mymi

Recommended Posts

Jeszcze nikt nie wspomnial czy mi umknelo?

Z okazji 5iolatki, Xiaomi wypuscilo newsa o nowych/zapgrejdownych produktach. Sa to:

- 55'' telewizor za 4999rmb

- rozowy Xiaomi Note (uhm)

- waga za 99rmb (pamietacie newsa o konkurencje, co wypuscil wage za 199rmb? No to Xiaomi dogonilo)

- "zaktualizowany" Redmi 2 - Redmi 2A za 599rmb (inny procesor, dual sim, 4g)

- przedluzacz :) - za 50rmb 3x gniazdko, 3 x usb. Nie widzialem niestety nigdzie, czyli chyba nie jest smart, tzn podpiety do wifi (cena te to sugeruje)

Z powyzszych, TV zawsze fajny, waga super cena, Redmi 2A jezeli nie gramy to pewnie super, taniej, a przedluzacz za taka cene tez spoko, te przejscowki USB zawsze zajmowaly miejsce :)

Rozowy Xiaomi Note - http://hd.mi.com/z/03291k/app/index.html

Redmi2A - http://www.mi.com/hongmi2a/

Waga - http://www.mi.com/scale/

Przedluzacz - http://www.mi.com/powerstrip/#init

TV - http://www.mi.com/mitv55/

Edited by Mymi

Na Redmi 2A, to chyba musieliby zrobić MIUI w wersji "lajt''. Bo patrząc jak większość telefonów przy 1GB RAMu lekko kuleje przy MIUI... To obawiam się tutaj lekkości działania.

Mi2s powered by sMIUI

To nie ten. Ferrari ma inna specyfikacje.

Teoretycznie tak, ale to różnie już bywało - (na nędznych portalach kopiuj/wklej info z phonearena czy gizchina) zapowiadano wszem i wobec  Xiaomi Mi-5 a tu 15 stycznia bang - Redmi2, jakież było ich zdziwienie :D

Patrząc po "sugerowanych" podzespołach ten Ferrari to taki trochę bliski Mi-4, może wersja Mi-4A? 

Xiaomi już powoli się gubi, w 3 miesiące wydali 3-4 wersje jednego Redmi 2, w tym 2A ;0

Teoretycznie tak, ale to różnie już bywało - (na nędznych portalach kopiuj/wklej info z phonearena czy gizchina) zapowiadano wszem i wobec Xiaomi Mi-5 a tu 15 stycznia bang - Redmi2, jakież było ich zdziwienie :D

Patrząc po "sugerowanych" podzespołach ten Ferrari to taki trochę bliski Mi-4, może wersja Mi-4A?

Xiaomi już powoli się gubi, w 3 miesiące wydali 3-4 wersje jednego Redmi 2, w tym 2A ;0

Duzo tych spekulacji sie potwierdzilo np mi4, redmi note, redmi 1s. Nawet specyfikacja redmi 2 sie potwierdzila bo w grudniu wyciekla wiec specyfikacja nowego xiaomi o nazwie kodowej ferrari tez moze sie potwierdzi. Nawet sa juz przecieki mipada 2. Zobaczymy. Moze bedzie tak jak mowisz Mi4A. Edited by tosshi2

Do czego? Tego na leadcore? Nie. To świeżynka...

Ale tak przy okazji. Napisała do nas Wuna (Nanana z forum) i pisze, że dostała budżet na MI-5 dla wszystkich fansite jak tylko się pojawi. Choć data jest nieznana ale ja stawiam po raz kolejny na sierpień-wrzesień. Także MI-5 jeśli mnie Wuna nie wkręca może będę miał... przed świętami ... Bożego Narodzenia ;p

może ferrari to jakies prace nad średnia półka cenowa na razie mamy tylko flagowce mi i niskobudżetowe redmi :P

Też tak mi się wydaje.

Był flagowiec Mi-2, był budżetowy Redmi (Hongmi) a średniak pomiędzy nimi to Mi-2a.

Przy Mi-3 pominęli średnią półkę, może teraz właśnie do niej wrócą - taki słabszy od Mi-4 ale mocniejszy od Redmi 2 = Mi-4a jak znalazł :D

Ja zawsze sobie mówiłem, że nowy telewizor musi być większy od aktualnego.

Dlatego dopiero ten MITV 55 mi pasuje ;p

Tylko kto mi przywiezie takiego kloca? ;p

Acid powiedz mi jak tu zmienic menu w TV1 na PL (wiem, grafiki >.< ) to znajde sposob aby wyslac TV do pl. Jezeli da sie 47'' to da sie 55'' :D

Proste: nie da się.

Znaczy da ale bez wiedzy nie zrobisz tego. Możesz ewentualnie zrobić tak jak ja z MiBoxem czyli zainstalować apke more locale, potem wg instrukcji w tej apce wydać polecenie w adb shell i powinno się dać wymusić angielski język. Oczywiście do adb trzeba włączyć debugowanie ale jest tam taka opcja w menu. Zresztą jesteś w Chinach to chyba przejdziesz przez to menu.

Wysłane z MI Note

• 1 month later...

Dostalem wage. Hm. Szczerze to sie rozczarowalem ale to glownie moja wina poniewaz nie doczytalem co waga oferuje. Z wygladu i uzywania super, za 99rmb warto. Z drugiej strony myslalem ze z opcji bedzie podobne do Ryfit (konkurent od Meizu), a tu pupa. 

Waga daje Ci wage oraz BMI - gdzie bmi to po prostu zwykla matma. Nie masz bmi bez podania wzrostu.

Ryfit z drugiej strony, jest w stanie (wg. materialow reklamowych) zmierzyc fat mass, muscle mass i pare innych. Gdybym doczytal o Xiaomi, to pewnie nie kupilbym tylko dorwal RyFita za 199rmb.

Trzeba czytac dokladnie (albo miec lepszego translatora ;) )

• Like 1

Dostalem wage. Hm. Szczerze to sie rozczarowalem ale to glownie moja wina poniewaz nie doczytalem co waga oferuje. Z wygladu i uzywania super, za 99rmb warto. Z drugiej strony myslalem ze z opcji bedzie podobne do Ryfit (konkurent od Meizu), a tu pupa. 

Waga daje Ci wage oraz BMI - gdzie bmi to po prostu zwykla matma. Nie masz bmi bez podania wzrostu.

Ryfit z drugiej strony, jest w stanie (wg. materialow reklamowych) zmierzyc fat mass, muscle mass i pare innych. Gdybym doczytal o Xiaomi, to pewnie nie kupilbym tylko dorwal RyFita za 199rmb.

Trzeba czytac dokladnie (albo miec lepszego translatora ;) )

Ja też kupiłem tą wagę. Czekam na dostarczenie. Hmm, może w przyszłości zaktualizują oprogramowanie w wadze i dodadzą więcej opcji w Mifit? Waga działa na takiej samej zasadzie jak opaska. Czyli da się ją aktualizować itd. Jak myślisz ?

Niestety, to bardziej zalezy od sprzetu. Aby zmierzyc warstwe tluszczu, waga musi miec odpowiednia technike  - Wethings i inni uzywaja BIA, czyli w skrocie wysylaja maly prad przez stopy a nastepnie mierza opor. Z tego w przyblizeniu oceniaja ile w ciele jest wody a z tego tluszczu. Nie jest to idealne, ale dla fun wystarcza.

W kazdym razie, trzeba by rozebrac wage, lecz sadze ze gdyby mieli taka opcje to by od razu o tym mowili :(

• Like 1

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...