Jump to content

MiFit dla CyanogenMod

fredek

Recommended Posts

Nadają się.

Natomiast trzeba pamiętać o tym, że te wersje są podpisywane kluczem testowym google. Czyli jak masz wersję podpisaną innym kluczem (czyli np. z google play lub romu miui) to trzeba odinstalować jeden program by zainstalować drugi. Jak klucz się zgadza i wersja programu jest nowsza to można zrobić upgrade.

Zainstalowałem żonie, niby wszystko działa na Xperia M2, ale jednak coś przekłamuje, wątpię by w ciągu dnia jak rano była z dzieckiem u lekarza, później do przedszkola + 12h w pracy (kuchnia w restauracji) nabiło jej około 33000 kroków i 22km ?

Ano ma na lewej jest praworęczna. Teraz zakupy za prawie 400zł głównie produkty świąteczne itd w Careffor od 9:30 do 12:45, ~5000 kroków ciężko stwierdzić czy wskazuje dobrze. Na pewno jadąc autem nie zliczało nic.

Edit: Sprawdzaliśmy teraz w domu licząc kroki, pierwsza próba naliczonych kroków 100 na MiFit naliczyło ... 100 :)

Druga próba odpowiednio 100 - 101 więc różnica jednego kroku względem tego co MiFit więc idealnie.

Trzecia próba 100 naliczone, 100 od MiFit wskazuje i 100 na pożyczonym krokomierzu ProMedix: http://www.ceneo.pl/24212830

:)

Edited by Axles

• 2 weeks later...

To jest błąd występujący w Android 6.0.1, dotyczy wielu modeli telefonów i wielu urządzeń BT 4.0 LE. Czekaj na poprawkę od Samsunga lub wróć do starszej wersji systemu operacyjnego na telefonie.

1 godzinę temu, mihaszek napisał:

Jest możliwość spolszczenia aplikacji z google play? W wersji ze sklepu jest google fit ;)

Tak, można spolszczyć ale po tej operacji google fit nie będą działać. Sprawdzałem to kiedyś, kombinowałem z prostymi modami, dopytywałem też Acid-a dlaczego tak się dzieje bo też mnie temat ciekawił... tak w dużym skrócie to jest troszkę skomplikowane i ma związek z zabezpieczeniami i podpisami. Chcesz to kombinuj, może coś wywalczysz.

Kurcze nie mogę włączyć powiadomień, na Motoroli działało bez problemu, na sofcie dev też działało a jak zainstalowałem MIUI PL to przełącznik "włącz powiadomienia aplikacji" sam się wyłącza w ustawieniach mam mi fit ustawione dostęp do powiadomień.

Kurcze nie mogę włączyć powiadomień, na Motoroli działało bez problemu, na sofcie dev też działało a jak zainstalowałem MIUI PL to przełącznik "włącz powiadomienia aplikacji" sam się wyłącza w ustawieniach mi fit ma dostęp do powiadomień.

Edited by isaak

W mojej opasce MiBand 1S przestały dziś działać wibracje zarówno z poziomu MiFit jak i Mi Band Tools.

Sytuację naprawiło wgranie nowej nieoficjalnej wersji MiFit aktualizującej firmware opaski i pulsometru.

Jest to dokładnie wersja MiFit 1.8.511 w wersji angielskiej z dodanym polskim tłumaczeniem Acid-a od wersji 1.8.111.

signed_Mi_Fit_1.8.511_pl_2.jpgsigned_Mi_Fit_1.8.511_pl_1.jpg

Kto chce, może sobie potestować: signed_Mi_Fit_1.8.511_pl.apk - reszta grzecznie czeka na wersję oficjalną, która pewnie niebawem się pojawi ;-)

• 2 weeks later...

Mam najnowszy mi fit, niestety nie mogę zmienić bo jest z romu MIUI PL mam problem jak dodałem brata do znajomych, aplikacja wysypuje mi się po wejściu w "znajomi" niestety nie mam teraz dostępu do nikogo, u brata tak samo, wcześniej tego problemu nie było

@AxlesWidzi się statystyki znajomych i można przesyłać wiadomości. Taki bajerek który czasami działa a czasami nie, przynajmniej u nas.

@isaak Jak to apka wbudowana w miui to pytaj  TU   większe szanse, że ktoś pomoże. Ja tą opcją pobawiłem się kilka minut dawno temu i obecnie nie zwracam na nią uwagi.

@AxlesWidzi się statystyki znajomych i można przesyłać wiadomości. Taki bajerek który czasami działa a czasami nie, przynajmniej u nas.

@isaak Jak to apka wbudowana w miui to pytaj  TU   większe szanse, że ktoś pomoże. Ja tą opcją pobawiłem się kilka minut dawno temu i obecnie nie zwracam na nią uwagi.

Ok dzięki, mam wielu znajomych z ktorymi rywalizuje mu dlatego szukam rozwiązania.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...