Piotr Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Dnia 9.12.2015 at 13:21, RunnerFromReda napisał: Po czym to stwierdzasz? Zobacz ten temat, wyjaśnia wszystko: http://en.miui.com/thread-186977-1-1.html W ostatnich wersjach, wystarczyło że poszedłem w nocy do toalety, to już kończył liczyć czas snu. Porażka. Dlatego zacząłem szukać. Po zmianie na starszą wersje liczy poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Dziwne, bo ja wstaję kilka razy w nocy do dziecka i zawsze kontynuuje sen Za to ma lekkie problemy z wyczuciem kiedy idę spać i potrafi czas zaśniecia przesunąć nawet o 2-3h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Witam. Czy te MiFity z pierwszego postu nadają się na Sony Xperia ze zwykłym Androidem czy jedynie pozostaje wersja z Google Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 10, 2015 Author Share Posted December 10, 2015 Nadają się. Natomiast trzeba pamiętać o tym, że te wersje są podpisywane kluczem testowym google. Czyli jak masz wersję podpisaną innym kluczem (czyli np. z google play lub romu miui) to trzeba odinstalować jeden program by zainstalować drugi. Jak klucz się zgadza i wersja programu jest nowsza to można zrobić upgrade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Zainstalowałem żonie, niby wszystko działa na Xperia M2, ale jednak coś przekłamuje, wątpię by w ciągu dnia jak rano była z dzieckiem u lekarza, później do przedszkola + 12h w pracy (kuchnia w restauracji) nabiło jej około 33000 kroków i 22km ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Jak pracuje w kuchni to pewnie przy krojeniu/siekaniu zalicza kroki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Niech przełoży opaskę na rękę, która nie kroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) Ano ma na lewej jest praworęczna. Teraz zakupy za prawie 400zł głównie produkty świąteczne itd w Careffor od 9:30 do 12:45, ~5000 kroków ciężko stwierdzić czy wskazuje dobrze. Na pewno jadąc autem nie zliczało nic. Edit: Sprawdzaliśmy teraz w domu licząc kroki, pierwsza próba naliczonych kroków 100 na MiFit naliczyło ... 100 Druga próba odpowiednio 100 - 101 więc różnica jednego kroku względem tego co MiFit więc idealnie. Trzecia próba 100 naliczone, 100 od MiFit wskazuje i 100 na pożyczonym krokomierzu ProMedix: http://www.ceneo.pl/24212830 Edited December 12, 2015 by Axles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Same kroki liczy idealnie, jednak zlicza też ruchy ręką nie związane z chodzeniem, czym więcej takich ruchów tym pomiar bardziej się rozjeżdza. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Dziwna sprawa moj mi band 1s co rano bada mi sam puls, ale nie ma nigdzie wynikow... Ktos tez zauwazyl...? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 Aktualizacja, w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.8.111 z romu miui 5.12.17. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Cześć wszystkim w Nowym Roku. Zainstalowałem apk z pierwszego postu na oneplus one, ale niestety nie mogę się zarejestrować - wywala błąd (96013). Pocztę mam na gmail. Mogę Was prosić o pomoc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukszczurek Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Spróbuj przez nr telefonu. Miałem tak i poszło. Najlepszego! Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Spróbuj przez nr telefonu. Miałem tak i poszło. Najlepszego! Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Wielkie dzięki! Zadziałało 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Kiedy nowa wersja? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 A jest jakaś nowsza wersja, że pytasz kiedy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Sory myslalem ze aktualizacja jest co tydzien jak MIUI pozdrawiam Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bako79 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 hej , czy ktoś miał problem z wejściem w historię biegania ? w przypadku wejścia w historię rozłącza aplikację mam wersję 1.8.111 z MI1S może ktoś zna rozwiązanie problemu =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Mi historia biegania nie działa na każdej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Mi na MIUI najnowszym też wywala aplikację po wejściu w bieganie więc to nie wina wersji na Cyanogenmod, a samego MiFita. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalka Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Mam problem, po aktualizacji Samsunga do android 6.0.1 wykrywa opaskę (na liście znajdujących się w pobliżu) ale nie udaje się jej sparować. Zainstalowałam Mi_Fit_1.8.111_PL.apk Proszę o info jak sparować Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 To jest błąd występujący w Android 6.0.1, dotyczy wielu modeli telefonów i wielu urządzeń BT 4.0 LE. Czekaj na poprawkę od Samsunga lub wróć do starszej wersji systemu operacyjnego na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Czy jest szansa żeby ta wersja synchronizowała się z google fit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Z tego co wiem, to nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Z tego co wiem, to nie. Czy jest szansa żeby ta wersja synchronizowała się z google fit? Jest możliwość spolszczenia aplikacji z google play? W wersji ze sklepu jest google fit Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 19, 2016 Author Share Posted January 19, 2016 1 godzinę temu, mihaszek napisał: Jest możliwość spolszczenia aplikacji z google play? W wersji ze sklepu jest google fit Tak, można spolszczyć ale po tej operacji google fit nie będą działać. Sprawdzałem to kiedyś, kombinowałem z prostymi modami, dopytywałem też Acid-a dlaczego tak się dzieje bo też mnie temat ciekawił... tak w dużym skrócie to jest troszkę skomplikowane i ma związek z zabezpieczeniami i podpisami. Chcesz to kombinuj, może coś wywalczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) Kurcze nie mogę włączyć powiadomień, na Motoroli działało bez problemu, na sofcie dev też działało a jak zainstalowałem MIUI PL to przełącznik "włącz powiadomienia aplikacji" sam się wyłącza w ustawieniach mam mi fit ustawione dostęp do powiadomień. Kurcze nie mogę włączyć powiadomień, na Motoroli działało bez problemu, na sofcie dev też działało a jak zainstalowałem MIUI PL to przełącznik "włącz powiadomienia aplikacji" sam się wyłącza w ustawieniach mi fit ma dostęp do powiadomień. Edited January 20, 2016 by isaak Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 W mojej opasce MiBand 1S przestały dziś działać wibracje zarówno z poziomu MiFit jak i Mi Band Tools. Sytuację naprawiło wgranie nowej nieoficjalnej wersji MiFit aktualizującej firmware opaski i pulsometru. Jest to dokładnie wersja MiFit 1.8.511 w wersji angielskiej z dodanym polskim tłumaczeniem Acid-a od wersji 1.8.111. Kto chce, może sobie potestować: signed_Mi_Fit_1.8.511_pl.apk - reszta grzecznie czeka na wersję oficjalną, która pewnie niebawem się pojawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Aktualizacja, w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.8.511 z romu miui 6.1.21. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Mam najnowszy mi fit, niestety nie mogę zmienić bo jest z romu MIUI PL mam problem jak dodałem brata do znajomych, aplikacja wysypuje mi się po wejściu w "znajomi" niestety nie mam teraz dostępu do nikogo, u brata tak samo, wcześniej tego problemu nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axles Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Co powoduje właściwie dodanie kogoś do znajomych w MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 @AxlesWidzi się statystyki znajomych i można przesyłać wiadomości. Taki bajerek który czasami działa a czasami nie, przynajmniej u nas. @isaak Jak to apka wbudowana w miui to pytaj TU większe szanse, że ktoś pomoże. Ja tą opcją pobawiłem się kilka minut dawno temu i obecnie nie zwracam na nią uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 @AxlesWidzi się statystyki znajomych i można przesyłać wiadomości. Taki bajerek który czasami działa a czasami nie, przynajmniej u nas. @isaak Jak to apka wbudowana w miui to pytaj TU większe szanse, że ktoś pomoże. Ja tą opcją pobawiłem się kilka minut dawno temu i obecnie nie zwracam na nią uwagi. Ok dzięki, mam wielu znajomych z ktorymi rywalizuje mu dlatego szukam rozwiązania. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Aktualizacja, w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.8.711 z romu miui 6.2.4. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartolinio Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 W którym modelu jest ta wersja? Bo ścisnąłem dla MI4 i tam nadal jest 1.8.511 Nexus 5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts