Jump to content

Telefon z x-kom a dystrybucja

Czajo

Recommended Posts

Cześć. Czy nie jest może tak, że x-kom to jeden ze sklepów, który bierze telefony od polskiego dystrybutora ABCData? Wpisałem IMEI na stronie xiaomi i wyskoczyło mi, że telefon jest adresowany na "United arab". Czy mogę w takim razie reklamować? Po to kupuje w x-kom by mieć polska dystrybucje3d75ab52d3776f1025200a165507c35f.jpg

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

A w ofercie x kom bylo napisane cos czy gwarancja jest producenta? Czy moze jednak sprzedawcy?

X kom ma teraz mi mix 3 5G w tym momencie z gwarancją sprzedającego wiec sprowadzil je sam i sprzedaje.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Na stronie widnieje gwarancja producenta

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Najprawdopodobniej dostałeś wersję międzynarodową z softem Global EU.

Wersja międzynarodowa , jak sam nazwa wskazuje jest wersją na różne kraje w tym i Polskę więc nie martw się o gwarancję.
To, że telefon kupiony w autoryzowanym sklepie nie musi oznaczać, że IMEI będzie wskazywać Delivery Address: Poland.

Dodam jeszcze tylko, że nawet z Delivery Address na Kambodżę itp. może być telefonem międzynarodowym przeznaczonym na rynek europejski a w tym polski. Akcesoria na pewno dostałeś zgodne z polskimi. Telefon na pewno był oryginalnie zapakowany i bootloader zablokowany.

Ja bym się tym nie przejmował

• Like 1

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Dodam jeszcze tylko, że nawet z Delivery Address na Kambodżę itp. może być telefonem międzynarodowym przeznaczonym na rynek europejski a w tym polski.

Delivery Address: CB nie oznacza, że telefon został wyprodukowany z przeznaczeniem na Kambodżę ;) CB to skrót od słowa "Cross Border" (transgraniczna), czyli telefon przeznaczony został do międzynarodowej sprzedaży w różnych krajach świata, a nie konkretnie dla danego kraju, np. Chin, Polski czy UK :)
  • Like 1

W kwietniu kupiony RN8 PRO miał dystrybucję PL, w miniony wtorek kupiony kolejny (oba z RTV AGD) ma już internacjonal, kwietniowy wyprodukowany w grudniu, ten z lipca produkcja w kwietniu.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, Netoper napisał:

W kwietniu kupiony RN8 PRO miał dystrybucję PL, w miniony wtorek kupiony kolejny (oba z RTV AGD) ma już internacjonal, kwietniowy wyprodukowany w grudniu, ten z lipca produkcja w kwietniu.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Sprawdź sobie teraz jeszcze raz tego RN8 PRO kupionego w kwietniu.