Jump to content

Mi 10/Pro - dyskusja ogólna

Recommended Posts

8 godzin temu, supahfly napisał:

Co to znaczy wysylal kiedy chcial? Czyli, ze raz powiadomienia dostawales a innym razem nie?

OP8pro juz sa pierwsze przecieki o "zielonych ekranach", czesc uzytkownikow sie skarzy. Tez sie zastanawialem nad nim ale jednak wybralem Mi 10. Wiecej za niz przeciw.

Dokładnie tak, nie wiem dlaczego, śmialiśmy się potem z tego z żoną bo ktoś pisał na WhatsApp na grupie rodzinnej i jej przychodziło wszystko na ip7 a u mnie może połowa... Miałem rom od xiaomi.eu

Z tym Op8pro poczytałem i też mam zagwozdkę... Rozważam jeszcze wersję china mi10pro ale jest bez pasma b20 

Myślę tylko jak to się ma do zasięgu bo kiedyś pamiętam miałem telefon bez b20 i nie zauważyłem różnicy 

1 godzinę temu, lyru332 napisał:

Dokładnie tak, nie wiem dlaczego, śmialiśmy się potem z tego z żoną bo ktoś pisał na WhatsApp na grupie rodzinnej i jej przychodziło wszystko na ip7 a u mnie może połowa... Miałem rom od xiaomi.eu

Ten problem na MIUI jest od momentu kiedy powstał, aż do teraz. Mam Mi9 i taki Mate 20 Lite dostaje szybciej powiadomienia i 100%, a u mnie to raz są, raz nie ... ;) 

Zielone ekrany w OP8 pewnie z czasem ogarną, spokojnie. Kupujecie telefony zaraz po premierze i zdziwienie że są niedoróbki. Taki stan rzeczy trwa od kilku lat, żerują na jeleniach i tyle. Poczekalibyście z 3 miesiące i nagle zielonych ekranów nie będzie.

Witam, 

Wie ktoś może dlaczego cały czas jest widoczna ikona budzika skoro budzik mam wyłączony? W żaden sposób nie mogę tego wyłączyć... 

Edit. Już wyłączyłem 

IMG_20200425_094047.jpg

Edited by supahfly
Już znalazlem

Op8pro bym zaryzykował, i tak biorę na firmę więc ok 3000zl nie jest źle, akurat potrzebuje kosztów. Korci mnie mi10pro china ale bez b20 hmm, miałem kilka tel bez b20 i miałem zasięg ok a mieszkam w Wiśle, w górach. Jednak miui nie ma podejścia do oxygenos, gdyby był mi10pro ds z oxygenos i b20 to bym się nie zastanawiał ;)

Nie wiecie czasem ile mniej więcej żre baterie AOD? Nigdy tego nie włączałem w żadnym z telefonów a ponieważ seria 10 nie ma diody powiadomień więc się zastanawiam...

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

15 godzin temu, olutus napisał:

Nie wiecie czasem ile mniej więcej żre baterie AOD? Nigdy tego nie włączałem w żadnym z telefonów a ponieważ seria 10 nie ma diody powiadomień więc się zastanawiam...

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Na mi9 z załączonym AOD nie robiąc prawie nic, na koniec dnia mam połowę baterii. Bez AOD 75% zostaje przy lekkim użyciu.

• Like 1

1 godzinę temu, happy napisał:

Pytanie w sumie bo może to problem jednostkowy - komuś też Garmin Connect + Powiadomienia na zegarku nie działają na 10tce Pro? 

Mozesz miec spory problem, bo posiadaczy mi 10 pro w PL nie jest pewnie aktualnie zbyt duzo, doloz do tego uzytkownikow garmin connect i dostaniesz zbior prawie pusty.
Sprawdz czy przydzieliles aplikacji garmina i zegarkowi dostep do powiadomien, zezwoliles na wywiestlanie powiadomien na sparowanym urzadzeniu itd. 
Nie pamietam dokladnie, bo nie uzywam w zegarku powiadomien z telefonu, ale jak keidys sie tym bawilem, to bylo troche uprawnien do przydzielenia, zeby to dzialalo. 

8 minut temu, 2zerozero7 napisał:

A mi gościu z Mediamarkt na allegro odpisał że mają mi 10 z dualsimem. Jak to możliwe ? To screen aukcji i numer oferty dla podglądu 

9149451912

Screenshot_2020-04-27-07-43-52-204_pl.allegro.png

bo sprawa tyczy się tylko mi 10  P R O, mi 10 zwykłe są dual sim

8 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Mozesz miec spory problem, bo posiadaczy mi 10 pro w PL nie jest pewnie aktualnie zbyt duzo, doloz do tego uzytkownikow garmin connect i dostaniesz zbior prawie pusty.
Sprawdz czy przydzieliles aplikacji garmina i zegarkowi dostep do powiadomien, zezwoliles na wywiestlanie powiadomien na sparowanym urzadzeniu itd. 
Nie pamietam dokladnie, bo nie uzywam w zegarku powiadomien z telefonu, ale jak keidys sie tym bawilem, to bylo troche uprawnien do przydzielenia, zeby to dzialalo. 

Wszystko mam poprawnie, miałem mi 9 i tam było idealnie - wiem które uprawnienia są potrzebne + dostęp specjalny do powiadomień z poziomu ustawień - bez efektu.

22 minuty temu, Kaudii napisał:

dlatego zamówiłem wersję CN bo potrzebuję dual-sim, bo według wszelkich informacji jakie odszukałem w sieci na CN są sloty na 2 karty sim

Są bo sam mam i używam właśnie :) 

Lte+ śmiga bez problemu u mnie w górach, mieszkam w Wiśle i nie mam kłopotów z zasięgiem, przynajmniej u mnie w domu między dolinami ;) 

• Like 1

10 godzin temu, galakty napisał:

Strona mi-home wskazuje, że zwykła Mi 10 nie ma Dual Sim. 

Oni mi odpisali na meila że mają wersje mi 10 i mi 10 pro z dualsimem Zara wkleieje linki niżej 

10 godzin temu, galakty napisał:

Strona mi-home wskazuje, że zwykła Mi 10 nie ma Dual Sim. 

Oni mi odpisali na meila że mają wersje mi 10 i mi 10 pro z dualsimem Zara wkleieje linki niżej 

https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-mi-10-8-256gb-szary-9149451912?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-mi-10-pro-8-256gb-szary-9201421525?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

16 godzin temu, lyru332 napisał:

Mają też  wersje pro z dualsim ., Szkoda że nie wysyłają tam gdzie mieszkam bo bralbym.

16 godzin temu, lyru332 napisał:

Z Mediamarkt i piszą że ich wersja pro ma dualsim .ciekawe kiedy do USA dobrze oficjalnie ta maszyna , da sie kupić mi note pro10 więc może niebawem wejsisie mi10

Screenshot_2020-04-28-00-27-43-970_com.walmart.android.png

Edited by 2zerozero7

Dnia 28.04.2020 o 01:40, 2zerozero7 napisał:

https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-mi-10-8-256gb-szary-9149451912?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-mi-10-pro-8-256gb-szary-9201421525?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ale w tych linkach co podałeś jest podane Single SIM

Gość na xda napisał że ma globala single sima i po odblokowaniu bl i wgraniu xiaomi.eu pojawiły się dwa numery imei 

Jeszcze nie przetestował ale wygląda to trochę na blokadę softwarową

• Like 2

Mnie bawi to, że to przecież chińskie telefony wdrożyły Dual Sim. A teraz konkurencja typu Samsung je ma (do tego e-sim) a Chińczyk nie :) 

W półce flagowców Xiaomi mnie straciło, nie wydam tylu pieniędzy na kastrata bez IP68, Dual Sim, Dolby, ze starym USB 2.0 i bugami w sofcie. Po prostu nie. Redmi Note, Mi Note itp myślę że cały czas mają sens (chociaż takie Realme za 1000 zł z 90 Hz też robi robotę...).

Dnia Wed Apr 29 2020 o 16:07, Dinar napisał:

Ale w tych linkach co podałeś jest podane Single SIM

Musieli zmienić , wklejalem wcześniej screena chyba , było na sto procent dualsim i tak też zapeniwali meilowo