Antyhaker Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 2 godziny temu, adammo napisał: Nie jest to wina launcherów, napisałem bezpośrednio do twórców Novy i odpisali, że nie mogą nic zrobić i jest to podyktowane decyzjami google/producenta telefonów To Cię w wała robią, ponieważ gesty działają na custom launcherach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammo Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 16 godzin temu, Antyhaker napisał: To Cię w wała robią, ponieważ gesty działają na custom launcherach. Na których konkretnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Dnia 4.01.2021 o 15:53, adammo napisał: Na których konkretnie? Ja osobiście używałem Microsoft Launcher i dzialalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 A na poco launcher od razu włącza przyciski na dole, bo gesty nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Ktoś cały czas korzysta z Global romu EEA na Androidzie 11? Są jakieś wieści o jeszcze nowszej wersji, ewentualnie kiedy się spodziewać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammo Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Dnia 7.01.2021 o 12:52, Antyhaker napisał: Ja osobiście używałem Microsoft Launcher i dzialalo. I jesteś na 100000% pewny, że to było już na androidzie 11? Bo ja właśnie specjalnie go pobrałem i gesty jak nie chciały działać, tak nie chcą nadal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Dnia 10.01.2021 o 16:23, adammo napisał: I jesteś na 100000% pewny, że to było już na androidzie 11? Bo ja właśnie specjalnie go pobrałem i gesty jak nie chciały działać, tak nie chcą nadal. Wrócę do domu to Ci sprawdzę. Bo nie jestem pewny Tak za tydzień ;P Dnia 9.01.2021 o 21:45, daniel.wu napisał: Ktoś cały czas korzysta z Global romu EEA na Androidzie 11? Są jakieś wieści o jeszcze nowszej wersji, ewentualnie kiedy się spodziewać? Nic nie wiadomo. Kaszana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Mi 10 - EEA Stable ROM MIUI V12.2.4.0.RJBEUXM Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.2.4.0.RJBEUXM_aaf2514a67_11.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 18 minut temu, pkonrad napisał: Mi 10 - EEA Stable ROM MIUI V12.2.4.0.RJBEUXM Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.2.4.0.RJBEUXM_aaf2514a67_11.0.zip Czyli dalej beta? A nie pełnoprawne stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 (edited) Stable. Bety mają inne oznaczenie. Edited January 14, 2021 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 8 minut temu, frrancuz napisał: Stable. Bety mają inne oznaczenie. Nie koniecznie, ostatnio też była stable i okazało się że to dla testerów z błędami itp Jeśli nie ma linku OTA to podejrzewam że znowu beta ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 7 minut temu, Wako1986 napisał: Jeśli nie ma linku OTA to podejrzewam że znowu beta ... W Poco F2 Pro były problemy z aktualizacja z pliku OTA. Możliwe że dlatego tutaj nie udostępnili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Mi 10 - EEA Stable ROMMIUI V12.2.4.0.RJBEUXMRecoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V12.2.4.0.RJBEUXM_aaf2514a67_11.0.zipJeśli mam 12.0.6 to śmiało moge wrzucić od razu tę 12.2.4.0, czy powinienem najpierw tę wcześniejszą? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 9 minut temu, daniel.wu napisał: Jeśli mam 12.0.6 to śmiało moge wrzucić od razu tę 12.2.4.0, czy powinienem najpierw tę wcześniejszą? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Recovery zawsze mozesz wrzucać na dowolna starszą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aermo360 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 50 minut temu, Wako1986 napisał: Nie koniecznie, ostatnio też była stable i okazało się że to dla testerów z błędami itp Jeśli nie ma linku OTA to podejrzewam że znowu beta ... 50 minut temu, Wako1986 napisał: Nie koniecznie, ostatnio też była stable i okazało się że to dla testerów z błędami itp Jeśli nie ma linku OTA to podejrzewam że znowu beta ... Ja niestety nie widzę wielkich zmian względem 12.2.2.0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert.S. Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Ja niestety nie widzę wielkich zmian względem 12.2.2.0...Dodano w końcu w ustawieniach VoLTE i WiFi Calling - w końcu działa.Naprawiono również problemy z ciemnym motywem. Większych zmian na razie nie zauważyłem.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Dodano w końcu w ustawieniach VoLTE i WiFi Calling - w końcu działa.Naprawiono również problemy z ciemnym motywem. Większych zmian na razie nie zauważyłem.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu TapatalkaA większych błędów? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert.S. Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 A większych błędów? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu TapatalkaCiężko coś po godzinie napisać.Jest płynnie, stabilnie, szybko. Wszystko działa, reszta wyjdzie w praniu.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 5 godzin temu, Wako1986 napisał: Nie koniecznie, ostatnio też była stable i okazało się że to dla testerów z błędami itp Jeśli nie ma linku OTA to podejrzewam że znowu beta ... Koniecznie. Xiaomi wypuszcza stable rom dla wąskiej grupy. Jeżeli ta grupa zgłasza dużo błędów to wycofuje. Poprawia i wypuszcza ponownie. To, że tu na forum są wszystkie linkowane, jak się tylko ukażą to nie znaczy że to beta. To jest stable, a że z błędami, czasem wycofane? Taką mają politykę aktualizacji. Wersje beta to zupełnie inne romy i mają odmienne nazewnictwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 No wreszcie, ale u mnie jak zwykle nie wykrywa. Pobieram ręcznie i liczę na to, że naprawią irytujące mnie błędy. Może akurat odechce mi się znowu na EU przechodzić ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Bo to nadal jest stable beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 22 godziny temu, Robert.S. napisał: Dodano w końcu w ustawieniach VoLTE i WiFi Calling - w końcu działa. Naprawiono również problemy z ciemnym motywem. Większych zmian na razie nie zauważyłem. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Orange? Działa Vowifi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 Zainstalowałem. Oczywiście gamoń jestem i uwaliłem cały telefon, bo zamiast przez aplikacje aktualizować, to wymyśliłem przez recovery - tam wyskoczył jakiś błąd i d*pa, telefon przechodził ciągle do fastboota. No ale przynajmniej wyczyściłem go całkowicie i wgrałem na czyściocha. Po przesiadce z 12.0.6 - generalnie błędów nie zauważyłem. VoLTE jest (Orange), nie mam problemów z powiadomieniami itd. System tak jak napisano poprzednio - chodzi płynnie i szybko. Naprawiono (w moim przypadku) ekran zawsze włączony (teraz włącza się o zaplanowanych godzinach), plus wygasanie ekranu i wybudzanie jest płynniejsze, nie ma dziwnych błysków itd. Polecam wersje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert.S. Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 Orange? Działa Vowifi?Działa VoLTE i WiFi Calling.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 (edited) Jeśli o mnie chodzi, to wyeliminowali w zasadzie wszystkie występujące wcześniej problemy - pozostał jeden, ale nie wiem czy to nie winna Messengera samego w sobie. Coś jest nie tak z PiP ;P Edited January 15, 2021 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 (edited) Aktualizowałem z 12.0.6 przez menu aktualizatora wskazujac paczkę ręcznie. Aktualizowało sie dziwnie, zawsze procenty leciały płynnie, teraz się proces zatrzymał na kilka minut przy 5%, myślałem że coś się uwaliło. Potem przeskoczyło na 60%, a potem się zrestartował. Wszystko działa, dużo lepiej niż na androidzie 10, który z niewiadomych względów zaczął mi od kilku tygodni zamulać. Teraz ponownie telefon reaguje natychmiast. Działają dymki czatów, volte, vowifi, nie widzę żadnych błędów. Nie musiałem przywracać ustawień do fabrycznych. Edit: jak ktoś napisał wcześniej wyłącza się nawigacja Google (mapy), w ciągu 2 godzin wyłączyła się 5 razy. Edited January 16, 2021 by Aligator71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 11 godzin temu, Aligator71 napisał: Edit: jak ktoś napisał wcześniej wyłącza się nawigacja Google (mapy), w ciągu 2 godzin wyłączyła się 5 razy. Wyłączała się już na poprzedniej wersji. Co ciekawe, jest to losowe. Czasem przejadę całą trasę bez problemu, a niekiedy co kilkadziesiąt metrów muszę ją od nowa uruchomić. Nie wychwyciłem żadnej reguły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 Zrobiłem żonie też (bez jej wiedzy). Pobawiłem się troszkę i nie widzę problemów (EEA zablokowany bootloader, aktualizacja recovery z paczki). Póki co nic jej nie mówię bo zacznie szukać i na siłę tworzyć problemy Volte i Vowifi zalogowały się i działają. O baterii nic nie powiem bo to za szybko, a garmin łączy się i działa bez problemu. Jak powie, że sprzedaje xiaomi to znaczy, że coś jest nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Dalej są problemy z ciemnym motywem, nie zawsze działa w zewnętrznych aplikacjach. Pomaga włączenie i wyłącznie globalnie ciemnego motywu w systemie. Czytnik palca działa wyraźnie wolniej niż na androidzie 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Dnia 17.01.2021 o 08:14, Aligator71 napisał: Dalej są problemy z ciemnym motywem, nie zawsze działa w zewnętrznych aplikacjach. Pomaga włączenie i wyłącznie globalnie ciemnego motywu w systemie. Czytnik palca działa wyraźnie wolniej niż na androidzie 10. 1. Potwierdzam. 2. Nie potwierdzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Mi 10 Pro - EEA Stable ROM MIUI V12.2.3.0.RJAEUXM Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.3.0.RJAEUXM/miui_CMIEEAGlobal_V12.2.3.0.RJAEUXM_3fb5d8368d_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Chyba bateria na andku 11 12.2.4.0 na mi10 EEA jednak szybciej schodzi. Dalej rżnę głupa, że nic nie zrobiłem, ale chyba będzie trzeba się przyznać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 12 godzin temu, witek_77 napisał: Chyba bateria na andku 11 12.2.4.0 na mi10 EEA jednak szybciej schodzi. Dalej rżnę głupa, że nic nie zrobiłem, ale chyba będzie trzeba się przyznać Szybciej względem czego? Ja nie uświadczyłem tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moonfall84 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 22 godziny temu, Antyhaker napisał: Szybciej względem czego? Ja nie uświadczyłem tego problemu. Czyli jednak za długo siedzi na necie Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Ja też potwierdzam, że chyba nieco szybciej bateria leci względem A10. Ale już trudno, poza tym wszystko hula i oby tak dalej.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts