wojasheck Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 Czyli co, mam się bawić w unlocka i twrp? To jaki sens ma wtedy official soft? A bateria na tej 14 mega szybko mi znika. W ciągu godziny potrafi zejść 10% jak w ogóle telefonu nie dotykamReset z ustawień systemowych po prostu. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Po aktualizacji do tego miui 14 Global EU pod klawiaturą pojawia się teraz dodatkowy pasek z przyciskiem chowania klawiatury. Czy ktoś z Was wie jak ten pasek wyłączyć. Grzebię i grzebię w ustawieniach i nie mogę znaleźć. Na załączonym zrzucie jest SwiftKey, ale jak przełączyłem na Gboard to sytuacja jest taka sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 25, 2023 Author Share Posted April 25, 2023 Musiałbyś wyłączyć pasek na dole ekranu. Inaczej niestety nie da się tego zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Działa, dzięki 👍 choć rozwiązanie trochę upośledzone. Sprawdziłem na Samsungu przed chwilą i w OneUI jest po prostu opcja w ustawieniach włączająca lub wyłączająca pasek z przyciskiem chowania klawiatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichex Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Zainstalowałem accubatery i pokazuje kondycję baterii na poziomie 50% pojemności. Więc wyładowałem do zera, podpiąłem ładowarkę i zaczęło od 40% ładowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Dzisiaj mi wpadło OTA w rejonie Polska (EU).Do baterii odniosę się później jak potestuję.Jak na razie ładniejsza belka Centrum kontroli.Nie mam natomiast tych nowych widgetów, które już są od MIUI 13 global i China. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Gdzie jest teraz ustawienie VoLTE ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Tutaj znajdziesz Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_pl Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 pytanie do osób, które pobrały aktualizację... mianowicie czy przywrócone zostało nagrywanie rozmów? Obecnie mam poprzednią wersję firmware'u z rootem i dodatkiem BCR do nagrywania, obawiam się, że po aktualizacji, którą mi zasygnalizował telefon, stracę root i tym samym działanie nagrywania, które jest mi niezbędne obecnie. A może, ktoś już zrootował ten soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted May 5, 2023 Share Posted May 5, 2023 Nie ponieważ Unia Europejska na to nie pozwala. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 Tutaj znajdziesz Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu TapatalkaW których ustawieniach to masz ?Podaj ścieżkę bo ja tego nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 Ustawienia -> Sieci komórkowe. Tak się otworzą ustawienia karty SIM widoczne na zrzucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 W których ustawieniach to masz ?Podaj ścieżkę bo ja tego nie mam Pewnie musisz kod wklepać.Poszukaj co w necie."Kod volte"Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Ustawienia -> Sieci komórkowe. Tak się otworzą ustawienia karty SIM widoczne na zrzucie.Niestety. W nowym Androidzie lub MIUI już tego ustawienia nie ma.Ale dla potomnych kod na wł/wył VoLTE to*#*#86583#*#*VoLTE żre mi baterię niemiłosiernie i to w trybie czuwania. Wolę to wyłączyć, a po aktualizacji miałem to włączone. Brak opcji w nowym MIUI oznacza, że Xiaomi chce abyśmy z tego korzystali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Ten system żyje swoim życiem.Nagle pojawiły się opcje VoLTE ale np. zniknęła wiadomość o ilości godzin na ekranie w baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 20 minut temu, kaeres napisał(a): zniknęła wiadomość o ilości godzin na ekranie w baterii. To wina aktualizacji Panelu sterowania. Coś znowu pokopali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 Właśnie zniknął czas na włączonym ekranie Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Nie dziwię się, że ludzie narzekają na MIUI, a konkurencja śmieje się z tej nakładki.Mnie to w ogóle nie przeszkadza ale z dnia na dzień potrafi się zmienić, w obrębie 2 takich samych urządzeń różne menu, itp. akcje.PS. Do dzisiaj nie mam PiP z YouTube pomimo tego, że w ustawieniach mam włączone.Netflix np. działa w PiP. więc to nie wina danego systemu, ale też nie wina YouTube bo na innych M10 działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Pojawiła się wersja 14.0.2. (EU oczywiście).Nie można jednak zainstalować :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Nie można? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Pobrałem paczkę i się nie da.Weszło natomiast przez OTA. Dziwne.Ale zabezpieczenia nadal z kwietnia :/I nadal nie poprawiono pokazywania SoT Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 To prawda, jest to skopane. Ale poprawili problem z czujnikiem światła. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_pl Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 jak wygląda rootowanie tej wersji softu? ktoś coś robił w tej materii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeres Posted June 2, 2023 Share Posted June 2, 2023 A był problem z czujnikiem światła?PS. Korzystając z okazji, bo nie wiem czy to od androida 13, ale nie mam dźwięków alarmu uzależnionych od pory roku czy pogody (nigdy nie wiedziałem).Miałem dotychczas ustawione, że co jakiś czas same się zmieniały.Nie wychodziłem i nie zmieniałem nic od roku i nagle zauważyłem, że mam ten sam dzwonek cały czas. Wszedłem w ustawienia, a tam nie ma już ustawień dźwięków jak kiedyś, że wybierało się właśnie takie dźwięki, że uzależnione były od pogody czy pory roku....Zniknęło czy są w innym miejscu ?Zdjęcie przykładowe chyba z MIUI 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts