Jump to content

Uszkodzony Jack Xioami Piston 2

matiiiim

Recommended Posts

Witam

Dziś po wyjęciu słuchwek z kieszeni lewa słuchawka przestała grać (zawesze je tak przenosiłem i nie było problemu). Chcialbym sie dowiedzieć czy ktoś próbował naprawiać te słuchawki po przez rozbieranie jacka? Zauważyłem że jack do aluminiowej obudowy jest przyklejony klejem i tu sie pojawia pytanie, czy przez podgrzanie będe w stanie wyjąc wtyczkę? Chiałbym je polutować na nowo a i tak nie mam nic do starcenia. Jeśli nie chciałbym zakupić nowego jakca i polutować tak, by działały przyciski z mikrofonem.

Pozdrawiam

a skad wiesz ze to wina przy jacku? 

bo wlasnie mi tez przestal dzialac lewy kanal, tyle ze mialem te sluchawki ze 5 razy w uszach... wiec o uszkodzeniu mechanicznym nie ma mowy...

czyzby w produkcji nawalali? 

• 1 month later...

Czy ktoś posiada schemat lutowania tych słuchawek? Jaki kolor przewodu prowadzi na które pole jacka? niefortunnie urwał mi sie jack na polach lutowania. Chcę podlutowac inny, ale ilość kombinacji przy 5 przewodach jest trochę zniechęcająca do zabawy "w ciemno".

Dzięki wielkie :/ Gdyby chodziło o podłączenie zwykłego jacka stereo, to nie zawracałbym głowy na forum.

Tu mamy 5 kabli i 4 pola przyłączenia. Siłą rzeczy któreś z kabli musza być połączone. To sa słuchawki z mikrofonem i pilotem. Zabawa, o której piszesz wygląda tak, że niekiedy słysze dżwięk w słuchawkach, ale słaby, a wciśnięcie przycisku pilota go podbija (podczas trzymania). Sprawdzenie mikrofonu graniczy z cudem. Dodam, że podłączenie słuchawek jest różne u różnych producentów (o ile nie są to słuchawki kompatybilne z Iphonem). Innymi słowy - potrzebuję informacji o miejscach przyłączenia kabli. Za rady "pobaw się" lub rysunek trzypolowego jacka  - dziękuję...

• 4 weeks later...

Dzięki wielkie :/ Gdyby chodziło o podłączenie zwykłego jacka stereo, to nie zawracałbym głowy na forum.

Tu mamy 5 kabli i 4 pola przyłączenia. Siłą rzeczy któreś z kabli musza być połączone. To sa słuchawki z mikrofonem i pilotem. Zabawa, o której piszesz wygląda tak, że niekiedy słysze dżwięk w słuchawkach, ale słaby, a wciśnięcie przycisku pilota go podbija (podczas trzymania). Sprawdzenie mikrofonu graniczy z cudem. Dodam, że podłączenie słuchawek jest różne u różnych producentów (o ile nie są to słuchawki kompatybilne z Iphonem). Innymi słowy - potrzebuję informacji o miejscach przyłączenia kabli. Za rady "pobaw się" lub rysunek trzypolowego jacka  - dziękuję...

Dopiero teraz zobaczyłęm, że ktoś potzrebuje pomocy. Powiem wam że troche się naszukałem i znalazłem jak polutować. Zakupiłem tego jacka, a polutowałem go tak. Jesłi bedziesz miał jakiś problem to pisz na priv, podam ci kolory kalbli jak polutowałem. Nie wiem po co zamieniali miejsce uziemienia z mikrofonem, chyba to wszystko wina srapple

Dopiero teraz zobaczyłęm, że ktoś potzrebuje pomocy. Powiem wam że troche się naszukałem i znalazłem jak polutować. Zakupiłem tego jacka, a polutowałem go tak. Jesłi bedziesz miał jakiś problem to pisz na priv, podam ci kolory kalbli jak polutowałem. Nie wiem po co zamieniali miejsce uziemienia z mikrofonem, chyba to wszystko wina srapple

Podaj odrazu te kolorki w temacie, moze sie komus przyda w przyszlosci :)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...