matiiiim Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam Dziś po wyjęciu słuchwek z kieszeni lewa słuchawka przestała grać (zawesze je tak przenosiłem i nie było problemu). Chcialbym sie dowiedzieć czy ktoś próbował naprawiać te słuchawki po przez rozbieranie jacka? Zauważyłem że jack do aluminiowej obudowy jest przyklejony klejem i tu sie pojawia pytanie, czy przez podgrzanie będe w stanie wyjąc wtyczkę? Chiałbym je polutować na nowo a i tak nie mam nic do starcenia. Jeśli nie chciałbym zakupić nowego jakca i polutować tak, by działały przyciski z mikrofonem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 a skad wiesz ze to wina przy jacku? bo wlasnie mi tez przestal dzialac lewy kanal, tyle ze mialem te sluchawki ze 5 razy w uszach... wiec o uszkodzeniu mechanicznym nie ma mowy... czyzby w produkcji nawalali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiiiim Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Przy poruszaniu kablem przy jacku słuchawka gra, chiałbym je ładnei naprawić dlatego pytam was o rady, Chyba musze sprbówać tego co napisałem i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reus Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Czy ktoś posiada schemat lutowania tych słuchawek? Jaki kolor przewodu prowadzi na które pole jacka? niefortunnie urwał mi sie jack na polach lutowania. Chcę podlutowac inny, ale ilość kombinacji przy 5 przewodach jest trochę zniechęcająca do zabawy "w ciemno". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 (edited) @del Edited May 5, 2015 by wiktor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reus Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Wiem, że się da. Tylko pytanie jak? Potrzebuję informacji, który kolor kabla prowadzi do którego pola na jacku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 (edited) @del Edited May 5, 2015 by wiktor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reus Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Dzięki wielkie :/ Gdyby chodziło o podłączenie zwykłego jacka stereo, to nie zawracałbym głowy na forum. Tu mamy 5 kabli i 4 pola przyłączenia. Siłą rzeczy któreś z kabli musza być połączone. To sa słuchawki z mikrofonem i pilotem. Zabawa, o której piszesz wygląda tak, że niekiedy słysze dżwięk w słuchawkach, ale słaby, a wciśnięcie przycisku pilota go podbija (podczas trzymania). Sprawdzenie mikrofonu graniczy z cudem. Dodam, że podłączenie słuchawek jest różne u różnych producentów (o ile nie są to słuchawki kompatybilne z Iphonem). Innymi słowy - potrzebuję informacji o miejscach przyłączenia kabli. Za rady "pobaw się" lub rysunek trzypolowego jacka - dziękuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiiiim Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Dzięki wielkie :/ Gdyby chodziło o podłączenie zwykłego jacka stereo, to nie zawracałbym głowy na forum. Tu mamy 5 kabli i 4 pola przyłączenia. Siłą rzeczy któreś z kabli musza być połączone. To sa słuchawki z mikrofonem i pilotem. Zabawa, o której piszesz wygląda tak, że niekiedy słysze dżwięk w słuchawkach, ale słaby, a wciśnięcie przycisku pilota go podbija (podczas trzymania). Sprawdzenie mikrofonu graniczy z cudem. Dodam, że podłączenie słuchawek jest różne u różnych producentów (o ile nie są to słuchawki kompatybilne z Iphonem). Innymi słowy - potrzebuję informacji o miejscach przyłączenia kabli. Za rady "pobaw się" lub rysunek trzypolowego jacka - dziękuję... Dopiero teraz zobaczyłęm, że ktoś potzrebuje pomocy. Powiem wam że troche się naszukałem i znalazłem jak polutować. Zakupiłem tego jacka, a polutowałem go tak. Jesłi bedziesz miał jakiś problem to pisz na priv, podam ci kolory kalbli jak polutowałem. Nie wiem po co zamieniali miejsce uziemienia z mikrofonem, chyba to wszystko wina srapple Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Dopiero teraz zobaczyłęm, że ktoś potzrebuje pomocy. Powiem wam że troche się naszukałem i znalazłem jak polutować. Zakupiłem tego jacka, a polutowałem go tak. Jesłi bedziesz miał jakiś problem to pisz na priv, podam ci kolory kalbli jak polutowałem. Nie wiem po co zamieniali miejsce uziemienia z mikrofonem, chyba to wszystko wina srapple Podaj odrazu te kolorki w temacie, moze sie komus przyda w przyszlosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts