Jump to content

Problem z dotykiem w górnej krawędzi ekranu

gozdal177

Recommended Posts

Mam problem z dotykiem w górnej części ekranu na wysokości paska powiadomień. Objawia się to ciągłym wysuwaniem paska z góry. Na aplikacji która pokazuje każde dotknięcie ekranu pojawiają się punkty, często po kilka na raz w jednej poziomej linii na górnej krawędzi ekranu. Zawsze są w jednej linii maks na górze ekranu. Problem występuje najczęściej kiedy używam telefonu na dworze ale czasami również w domu. Telefon praktycznie nigdy mi nie upadł a problem pojawił się po ściągnięciu szybki ochronnej. Macie jakieś pomysły jak to naprawić?

Edited by gozdal177

• 3 months later...

Dokładnie ten sam problem pojawił się u mnie. Telefon żyje własnym życiem, uruchamia co chce i kiedy chce. Praktycznie nie da się z niego korzystać. Niemalże uniemożliwia zrestartowanie, czy wpisanie jakiegokolwiek hasła. Telefon nigdy nie upadł, nie nosi śladów użytkowania, a to dziwne zachowanie ekranu pojawiło się kilka dni temu. Test panelu dotykowego wykazał, że nie mam dostępu do górnej części wyświetlacza (tej, która "sama się dotyka"). Strach zostawić na chwilę telefon niezablokowany, bo sam rozwija belkę powiadomień, za jej pośrednictwem potrafi uruchamiać aplikacje, wchodzi w ich ustawienia i potrafi je na oślep przestawiać.

Okazuje się, że problem ten jest często zgłaszany na anglojęzycznych forach i dotyczy właśnie tego modelu telefonu. Nie znalazłem jeszcze bezinwazyjnego rozwiązania problemu, a usterka prawdopodobnie jest wadą (a nawet cechą) fabryczną Mi9T i ma charakter sprzętowy. Czy istnieje jakiś sposób rozwiązania problemu, czy jedynym wyjściem jest zmienić (nie tani przecież) telefon?

• 2 months later...

Podpinam się z problemem jak powyżej u Wroobelek-a. Może ktoś coś podpowie, problem zaczął się pojawiać po aktualizacji do miui 12. A jestem już nastawiony na reklamację w ramach gwarancji. Dzięki za podpowiedzi

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie niemądre. Od dłuższego czasu też mam problem z dotykiem, zdjąłem nawet szkło, myśląc że to od tego. I wtedy, wysiadając z auta, spadł mi telefon i zbił się (niemocno) ekran. Czy to wyłącza moje roszczenie gwarancyjne? Ekran jest zbity delikatnie w dolnej części wyświetlacza. Problem wariowania ekranu dotyczył i dotyczy jego części górnej.

Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie niemądre. Od dłuższego czasu też mam problem z dotykiem, zdjąłem nawet szkło, myśląc że to od tego. I wtedy, wysiadając z auta, spadł mi telefon i zbił się (niemocno) ekran. Czy to wyłącza moje roszczenie gwarancyjne? Ekran jest zbity delikatnie w dolnej części wyświetlacza. Problem wariowania ekranu dotyczył i dotyczy jego części górnej.
O gwarancji w takim wypadku możesz zapomnieć

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka