Greta Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India? 2. Jaki vendor firmware mam wybrać gdybym chciała wgrać inny custom ROM na tym smartfonie? Czy to ma jakieś znaczenie, i gdybym poprostu wybrała najnowszy global eea będzie dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) Nie wiem z czym masz problem. Wgrany custom rom i masz pretensje do fingerprint? Edited March 27, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) 36 minut temu, Greta napisał: 1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India? Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy które to sprawdzają i udawać oficjalny rom stable (nie dev). Dlaczego akurat na taki, nie wiem. Edited March 27, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greta Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 11 godzin temu, FromWP napisał: Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 1 godzinę temu, Greta napisał: nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią A sprawdź czy masz z tym swoim fingerprint certyfikację Googla w sklepie. Jeżeli tak, to będziesz miała odpowiedź dlaczego tak robią. Wiem że dawniej to wystarczało żeby rom eu dev miał certyfikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greta Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 4 godziny temu, FromWP napisał: certyfikację Googla w sklepie Mam Teraz rzeczywiście to ma sens, dzięki dobry człowieku i zdrówka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 6 godzin temu, Greta napisał: Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią Żeby przejść testy SafetyNet w tych apkach, gdzie jest to sprawdzane (np. McDonalds, Pokemony, Google Pay, niektóre bankowe może). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts