Filo301 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Pistony v1 są praktycznie niedostępne, chodzi o wersję youngh(czy jakoś tak)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Pistony v1 są praktycznie niedostępne, chodzi o wersję youngh(czy jakoś tak)? Chodzi mi konkretnie o słuchawki z tego zestawu: http://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/140-xiaomi-redmi-2-mikey-pistons.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Te słuchawki to Pistony 2 tylko w plastiku i z innym pilotem, bez shurikena do kabla, dzięki czemu są tańsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Te słuchawki to Pistony 2 tylko w plastiku i z innym pilotem, bez shurikena do kabla, dzięki czemu są tańsze. Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ja tam odczuwam sporą różnicę między tymi białymi, plastikowymi a v2. Jutro więcej powiem, bo dość długo z plastikowych nie korzystałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Różnica może być w kablu i plastiku, wiadomo, że ma inne właściwości akustyczne niż metal. Wg ibuygou i innych przetwornik jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 To teraz kilka pytanek. Jak u nich z "efektem mikrofonowym"? Uciążliwy, czy raczej ujdzie? Jak z czystością dźwięku, ewentualnymi szumami, przebiciami? Czy ktoś już je testował w zatłoczonym autobusie, centrum miasta, w głośnym otoczeniu? Jak z wygłuszaniem otoczenia? Jak wypada jakość ich wykonania, materiałów, ich trwałość? Jak wypadają basy? Słyszalne i mocne, czy może jakieś popierdywanie w tle? No i najważniejsze, czy ktoś już próbował w nich biegać? Zależy mi, aby słuchawka w miarę się trzymała ucha, żebym nie musiał co 5m stawać i poprawiać ich, jak to mam przy a-jays Three (wina płaskiego kabla ;<<). Narazie chyba tyle Będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Na czym polega efekt mikrofonowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Na czym polega efekt mikrofonowy? Po prostu słychać każde odbicie się kabla, każde jego dotknięcie, puknięcie o cokolwiek. W jednych słuchawkach jest on większy, w innych mniejszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ok, dzięki za wyjaśnienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Krótko i w temacie. Testowałem na różnych rodzajach muzyki, praktycznie wszystkie utwory w formacie .flac i: 1. Jakość dźwięku minimalnie wyższa niż w v2. Słuchawki generują jednak dźwięk bardziej jasny, w przeciwieństwie do "Dwójek", które miały ciemny dźwięk. 2. Słyszalne wyraźnie soprany i basy, przy zachowaniu sceny. Basu jest nieco więcej niż w v2 i w moim odczuciu jest bardziej sprężysty, dynamiczny i punktowy. 3. W porównaniu do v2 mają wyraźnie niższy maksymalny poziom głośności. 4. Efekt mikrofonowy - jak był, tak jest w dalszym ciągu. Poważny minus. 5. Bardzo głośny, wyraźny choć nieco spłaszczony dźwięk (to ciekawostka) w trakcie rozmów telefonicznych. Niestety mikrofon nie jest tak czuły jak w v2 i w plenerze pilota trzeba zbliżać do ust żeby być słyszalnym. 6. Słuchawki fajnie leżą w małżowinach. Nie trzeba kombinować, wciskać w kanały jak v2. Niestety taka przekrzywiona konstrukcja wiąże sie z tym, że nie są one idealne w kwestii izolacji. W autobusie miejskim, siedząc w pobliżu silnika trzeba głośność ustawić na wartość bliską maksymalnej. Tu znó kłania się niska głośność. Generalnie słuchawki in plus w kwestii jakości dźwięku i komfortu noszenia. Niewyeliminowany efekt mikrofonowy i niska głośność na minus. Tyle 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Czyli jak na słuchawki za ~80zł to nieźle... Jestem zmuszony do wymiany moich wysłużonych już przez 3lata a-jays Three na coś innego i bardzo poważnie zastanawiam się nad v3. Po głowie jeszcze chodzą mi jakieś Sennheisery, ale bardzo zaintrygował mnie wykres który zamieścili na stronie, gdzie niby Pistony v3 mają dużo lepszą jakość dźwięku w przedziale 20-20k od Sennheiserów 3x droższych, jestem ciekaw czy to zwykłe zagranie "marketingowe" czy jednak coś jest na rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) No nie tak do końca ~80 PLN. Mnie kosztowały blisko 120 PLN... Edited April 23, 2015 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Słuchawki same w sobie kosztują 79zł, do tego dochodzą koszty wysyłki, ale ich raczej nie wlicza się "w cene" słuchawek, bo w końcu ich nie dotyczy xD a z tego co się orientuję to jeden ze sprzedawców reklamujący się tutaj sprzedaje v3 za 79zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 (edited) Mrosi, a z tą głośnością, masz włączonego Vipera? Ja widzę ogromną różnicę dzięki viperowi, w domu słuchając muzyki mam ustawioną głośność bliską minimalnej i bez problemu słyszę muzykę Nezumi, dobra okazja żeby się zdecydować Edited April 23, 2015 by maaaciekmaaaniek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Mrosi, a z tą głośnością, masz włączonego Vipera? Ja widzę ogromną różnicę, w domu słuchając muzyki mam ustawioną głośność bliską minimalnej i bez problemu słyszę muzykę Nie korzystam z Vipera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 O cholera Chyba IBG pomogło mi się zdecydować na zakup Jutro z rańca do wpłatomatu, aby uzupełnić środki i czas na zakupowe szaleństwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 W poniedziałek dostanę słuchawki, z 2 - 3 dni potestuję i oddam Zadawajcie pytania które Was interesują, które zrealizuje na kanał YT https://www.youtube.com/channel/UCMTkC2dA25yFsmtaevpYWfg Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat183 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 (edited) Mam pytanko jest które mnie frapuje chodzi o to że otrzymałem ostatnio pistony v3 z deal extreme natomiast wszystkie dane się zgadzają wydają się obyć oryginałami co potwierdza m.in. skanowany kod QR. Zastanawiam się czy ibuygou dodaje naklejkę w tym miejscu . Drugą kwestią którą chciałbym poruszyć jest prawdopodobnie chwilowy brak podróbek pistonów v3 zatem ta oferta jest niezwykle kusząca Strona wg informacji jakie były na blogu należy do dealextreme . Cena no cóż chyba najniższa jaką dotąd spotkałem https://www.allbuy.com/detail/74d4fb93-a4ab-437a-9af8-a4ea40b147e5 Posiadałem wszystkie 3 wersje Pistonów V2 w których występowała owa nalepka Edited April 25, 2015 by pirat183 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 25, 2015 Author Share Posted April 25, 2015 A czy tylko mi pistony v3 szumią po podłączeniu do telefonu i włączeniu yt? Szum nie ustępuje w momencie włączenia filmiku, to strasznie upierdliwe :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat183 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 @up Pierwsze słyszę nie odnotowałem powyższych problemów . Jedyny efekt mikrofonowy występuje przy połączeniu telefonicznym natomiast jest on wyraźnie mniejszy od pistonów V2 choć mi tam on nie przeszkadzał zawsze mogłem sprawdzić dzialanie mikrofonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Podobnie jak pirat. Efekt mikrofonowy to jedyna wada v3. Żadnych szumów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat183 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Nie chcę robić offtopu ale czy mógłby się ktoś odnieść do braku nalepki z logiem mi i specyfikacją ? Tzn wszystko się zgadza ale widać że nie jest to nalepka a nadruk na kartoniku ( nalepkę widać na filmiku z unboxingu ibuygou) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkaczu Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 (edited) Hej, Widzę ze do 5go Maja v3 są za 19,99$ + darmowy sholipping, i tu moje pytanie, jak go wybrać ? Chodzi o AirFreemail? Czy PayPal package tez da radę?? Edited April 30, 2015 by Tkaczu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 za PP package płacisz coś w kole 2$, jeżeli chcesz darmową wysyłkę wybierasz "AirFreemail" i list idzie coś w kole 20dni według ibg, ja wybrałem PP i paczka dziś powinna być u mnie według trakingu, zamawiałem tydzień temu w czwartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffy Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 (edited) Przesyłka "AirFreemail" jest również rejestrowana ? Zamawiałem ostatnio kilka żeczy z ali i też do "Free shipping" dostałem dwa razy tracking RIxxxCN czyli taki jak dają w przypadku PP. Edited April 30, 2015 by Graffy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Nigdy nie dostałem nr do darmowej przesyłki z ibg, więc chyba nie ;o Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat183 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 (edited) Graffy jest rejestrowana ale ibuygou nie daje jej numeru udając że jest nierejestrowana . Co do samego zakupu nie lepiej brać pistonki v3 za 15.99 $? Edited April 30, 2015 by pirat183 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkaczu Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 A gdzie masz w takiej cenie ? Jak na alli to ja dziękuje, ufam tylko ibu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibki8 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Witam serdecznie. Jestem nowy i przygoda z ibuygou dopiero się dla mnie zaczyna, więc chciałbym dowiedzieć się od was jak lepiej zamówić, czy wziąć wysyłkę Paypalem czy może Airmailem. Zależy mi na czasie (im szybciej bd u mnie tym lepiej) no i żeby w ogóle do mnie doszły Jeśli jest tu ktoś jeszcze z Krakowa i też brałby te słuchawki to można kupić razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat183 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 @Tkaczu allbuy (własność deal extreme) link jest w moim poście kilka postów wyżej inna opcja to bangood albo gearbest bangood 17.89$ gearbest bodajże 17.99$ Moim zdaniem ze względu na debiut ciężko będzie dostać podróbki bo firmy je produkujące zapewne ich jeszcze nie wydały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkaczu Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Zerkne jutro i podejme decyzje, dzięki Zapodaj link na pw bo nie mogę znaleźć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Tydzień testowania słuchawek warto by podsumować, więc... przyjemny dla ucha bass, wyraźnie słyszalny, ale nie bijący po uszach. Efekt mikrofonowy... Jestem w lekkim szoku, zminimalizowany praktycznie do "0"! 2h spaceru po mieście, kabel obija się i ociera o bluzę, a ja nie słyszę w słuchawce nawet jednego otarcia, czy uderzenia! Świetne wygłuszanie otoczenia, słuchawki nie wypadają z ucha co było największym problemem w moich A-Jays Three. Reasumując... Słuchawki za ~80zł, które niszczą te za ~200zł. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek obawy co do v3, a ma do wydania ~100zł, niech je bierze i się nawet nie zastanawia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardkorowy Marcin Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Panowie czy te słuchawki są 100% kompatybilne z Xiaomi Note 4 G ? Czyli ściszanie , pogłaśnianie , przewijanie , odbieranie itp ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Panowie czy te słuchawki są 100% kompatybilne z Xiaomi Note 4 G ? Czyli ściszanie , pogłaśnianie , przewijanie , odbieranie itp ? pozdrawiam Z tego co się orientuje są one w 100% kompatybilne z każdym smartphonem/phabletem/tabletem od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts