barteq9 Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Część. Mam problem z projekcją z Xiaomi na telewizor Samsung. Po włączeniu projekcji telefon nie wykrywa Telewizora. Robiąc to samo na telefonie Huawei nie ma problemu i wszytko ładnie działka. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqualopetak Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 jaki model tv? jakie protokoly obsluguje? dlna miracast itp? najlepiej przywrocic ustawienia fabryczne w tv mozesz tez uzyc apki x-cast i jezeli tam ci nie znajdzie znaczy ze cos masz nie tak ustawione w tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
gesiowy Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 (edited) witam. mam ten sam problem. apka od xiaomi ( mipilot) nie działa i nie wyszukuje tv, tak samo apka od philipsa. dodam że apka x-cast działa i widzi tv. aktualizacji systemu sobie nie przypominam. ktos cos? edit. chyba już wiem.. mi 9 t pro nie ma podczerwieni IR Edited March 28, 2020 by gesiowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqualopetak Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 wiec pomyliles pojecia."projekcja" :)) mipilot fakt dziala poprzez irde ja uzywam samsung smart viev jako sterowanie zamiast pilotem...i dziala to idealnie.... a co do xcast... tu z forum ktos mi polecil ta apke i odkad 1raz ja uzylem telefon zaczal widziec tv i juz nie musialem z niej korzystac... lecz ma ciekawa fukncje szukania napisow i jest to bardzo pomocne(nawet w vlc czesto nie ma tych napisow). woec polecam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommy Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 (edited) Witam, Co do ekranu bezprzewodowego (czy też projekcji) - mam Mi9t z najnowszą aktualizacją MIUI 11 na nasz rynek i przetestowałem różne kombinacje sieci i udostępniania ekranu z telefonu na TV (Samsung 55NU8042 - najnowsza aktualizacja oprogramowania): TV i telefon w sieci 2,4GHz - wszystko działa (i projekcja i ekran bezprzewodowy) TV w sieci 2,4GHz i telefon w sieci 5g - projekcja działa, natomiast ekran bezprzewodowy nie TV i telefon w sieci 5g - nie wyszukuje telewizora i nie da się połączyć I teraz pytanie: Czy ktoś rozwiązał problem z połączeniem telefonu z TV gdy oba urządzenia są połączone do sieci 5G? Edited April 18, 2020 by tommy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommy Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Czy jest ktoś w stanie pomóc w powyższym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Albo coś się napisałeś, albo posiadasz telewizor z przyszłości - 5G w tv? I to takim, którego już nie produkują?Tapatalk - Mi 9T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrzz Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 9 godzin temu, si3wc4 napisał: Albo coś się napisałeś, albo posiadasz telewizor z przyszłości - 5G w tv? I to takim, którego już nie produkują? Tapatalk - Mi 9T Pro Pewnie mu chodziło o częstotliwość wifi 5GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregwaww Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Mam podobny problem. Telefon Xiaomi Mi 10T. Przy projekcji telefon wykrywa tv ale łączy się i łączy aż w końcu nic się nie dzieje..Jakasz podpowiedź czemu tak może się dziać. Tv Samsung jest z tego roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
felek14 Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Podbija temat. TV Philips android tv + Mi 9t. Działało to wcześniej na 11. Teraz można wyświetlić na tv tylko obecne ustawienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 @Gregwaww @felek14 1. Opcje programisty. 2. Certyfikat ekranu bezprzewodowego. Włączyć. 3. Ustawienia -> połączenie i udostępnianie -> ekran bezprzewodowy 4. Aktywujemy ekran bezprzewodowy i teraz będą aktywne ukryte opcje certyfikacji. 5. "Operating Chanel" zmieniamy kanał z automatycznego na "1". Działa też na innych telefonach, na realme też nie działało a teraz już działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szunaj4 Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Niestety na Redmi Note 7 to nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Z tą projekcją w Xiaomi to wogóle dziwna sprawa, ja już od ponad roku szukam rozwiązania. W moim przypadku mam Xiaomi note 10 i Redmi note 9 i tv Philipsa 7303. Przesyłanie ekranu w miarę działa, chociaż tv czasami zapomina ustawień i nie jest widoczny, w tedy na minutę trzeba wyłączyć z kabla. Można również posłużyć się apką na tv wakelock. Jednak ta projekcja wogóle nie działa. Gdy ją włączam nie widzi ani mojego tv ani MiBoxa, za to widzi telewizor sąsiad Samsunga serii 6. I tylko na jednym starym urządzeniu typu Box mogłem połączyć przez projekcje. Co ciekawe ostatnio byłem u kolegi u w najnowszym Samsungi projekcją nie działa. Jak włączam apke Cast to Tv to widzi mój Philips jako DLNA i Chromecast. Gdzieś czytałem, że winą są nowsze wersje androida, ale nikt tego nie potwierdził.Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 @szunaj4 Mam rn7 i działa. Właśnie po tym co napisałem. Do tego nie działało mi na mi9se, mi9lite i na obecnie posiadanym realme 7 pro. Na każdym z wymienionych, zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 [mention=17717]szunaj4[/mention] Mam rn7 i działa. Właśnie po tym co napisałem. Do tego nie działało mi na mi9se, mi9lite i na obecnie posiadanym realme 7 pro. Na każdym z wymienionych, zadziałało. Masz rację, że przy twojej metodzie, w opcji przesyłania ekranu, te opcję się pojawiają.(choć i bez nich mi to działa). Jednak mi chodzi o funkcje projektora jak na focie.Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 A z ciekawości, spróbuj wyszukać aktualizacje telewizora ręcznie. Może jest jakaś dostępna. Ja mam Philipsa 6703, który co prawda nie jest na Android TV ale automatyczne aktualizacje jak się okazało nie działają (tzn. sam nic nie znajdował) ale po ręcznym wyszukaniu okazało się, że trzy miesiące temu była wydana aktualizacja softu.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted March 28, 2021 Share Posted March 28, 2021 Dzięki za podpowiedź, ale z aktualizacjami jestem na bieżąco (były już 3), ba nawet jest miejsce gdzie mogę pobrać jeszcze przed udostępnianiem na tv.Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animal79 Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 Dnia 18.02.2021 o 15:22, frrancuz napisał: @Gregwaww @felek14 1. Opcje programisty. 2. Certyfikat ekranu bezprzewodowego. Włączyć. 3. Ustawienia -> połączenie i udostępnianie -> ekran bezprzewodowy 4. Aktywujemy ekran bezprzewodowy i teraz będą aktywne ukryte opcje certyfikacji. 5. "Operating Chanel" zmieniamy kanał z automatycznego na "1". Działa też na innych telefonach, na realme też nie działało a teraz już działa. Witam dzięki kolego miałem z tym problem kawał czasu, już kombinowałem ustawienia fabryczne tv, smartfona i nic a tu znalazłem Twoją wskazówkę i pomogło dobra robota, jak na to wpadłeś? ale wiesz może jak ustawić żeby operating chanel w ekranie bezprzewodowym był cały czas ustawiony na 1 bo po wyjściu znowu ustawia się sam na auto i nie łączy się z tv i muszę za każdym razem ustawiać ręcznie ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 Niestety. Nie pomogę z problemem wracania. Nie mam obecnie Xiaomi dostępnego, więc nawet nie mam jak tego sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Animal79 Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 20 godzin temu, frrancuz napisał: Niestety. Nie pomogę z problemem wracania. Nie mam obecnie Xiaomi dostępnego, więc nawet nie mam jak tego sprawdzić. Ok ale jak sprawdzisz kiedy odezwij się Tobie też wracało spowrotem na auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts