remi13 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Witam, Szukałem w internecie, szukałem na forum. Czy wiecie jak zmienić lub wyłączyć użycie PINu do karty SIM podczas uruchamiania telefonu? Edited March 25, 2015 by remi13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Ustawienia - Prywatność - Ustaw blokadę SIM i tu masz switch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remi13 Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Gdy naciskam switch pyta mnie o pin. Wpisuję prawidłowy, ale wyświetla komunikat, że jest nie prawidłowy i że mam jeszce 3 próby. Przy kolejnej próbie - to samo. Gdy w tym samym miejscu próbuję zmienić pin lub gdy włączam telefon, to podawany przeze mnie pin działa. Tylko w tym miejscu, przy próbie wyłączenia ciągle wyświetla ten komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Dziwne, spróbuj wyłączyć na innym telefonie w takim razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remi13 Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Na innym to samo... chyba to nie wina telefonu. Muszę zgłosić u operatora. Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Ja miałem w Orange, że operator nie zezwalał na wyłączenie pinu, ale miałem całkiem inny komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remi13 Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 mam już 4 kartę nju i tylko ta ostatnia ma taki bug Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Nowe karty, typu usim nie mają możliwości usunięcia kodu pin, w starszych owszem można było usunąć. Sprawdzone info od operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remi13 Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Nowe karty, typu usim nie mają możliwości usunięcia kodu pin, w starszych owszem można było usunąć. Sprawdzone info od operatora. zamawiałem 2 karty - z jednej zdjąłem pin z drugiej nie mogłem. kontaktowałem się z operatorem. wymieni uszkodzoną kartę za darmo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 To ciekawe. Aż chyba do nich zadzwonię dlaczego ja nie mogę zdjąć. Obie karty masz z obsługą LTE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 No zadzwoniłem, i dostałem info, że na ich kartach nie można wyłączyć kodu pin także zgłupiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts