sasza100 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Witam.od prawie 2 lat posiadam xiaomi redmi note 4 snapdragon 32/3 ale chce juz znacznie lepszego smartfona kwota 1500-2000.Interesuje mnie najbardziej bateria do długiej czasu pracy,szybkość działania,duży wyswietlacz,dobry aparat.Smartfon głownie do internetu jakieś typy i dobre propozycje?? w sumie to mam na oku Redmi note 8pro,8t takę proszę o rade pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Przewagi RN8Pro nad RN8T : - minimalnie większy ekran przy tym samym gabarycie - 2 GB więcej RAM - 500 mAh większa bateria - wydajniejszy proc - lepsze aparaty i nie tylko w cyferkach. Przewag RN8T : - najczęściej tańszy - 2 x SIM + slot sd. Wybierz sam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 16 godzin temu, sasza100 napisał: Witam.od prawie 2 lat posiadam xiaomi redmi note 4 snapdragon 32/3 ale chce juz znacznie lepszego smartfona kwota 1500-2000.Interesuje mnie najbardziej bateria do długiej czasu pracy,szybkość działania,duży wyswietlacz,dobry aparat.Smartfon głownie do internetu jakieś typy i dobre propozycje?? w sumie to mam na oku Redmi note 8pro,8t takę proszę o rade pozdrawiam. mi9t lub mi9 lite w tym budzecie pchac sie w redmiaki nie ma sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 13 minut temu, PurpleHaze napisał: mi9t lub mi9 lite w tym budzecie pchac sie w redmiaki nie ma sensu. Akurat podałeś telefony, które RN8Pro wciąga USB, a wypluwa mini jackiem.... Nie mają przewagi w niczym... A we wszystkim są słabsze... Bo i wydajność i bateria i aparaty... Dobra niektórzy będą się spuszczać na amoled em. Jak dla mnie to nie jest zaletą, a wręcz przeciwnie. A pój...walony czytnik odcisków w erkranie, nie dość, że działa jakby chciał, a nie mógł, najczęściej nie. To jeszcze umieszczony jest w takim z tyłka miejscu, że głowa mała... Te podziały: Redmi - dla biedity Mi - wypasiony... Tak jakby lekko zaginęły w tej klasie cenowej i za pomocą obecności RN8Pro i RN8T... Do założyciela - bierz RN8Pro i na te Mi nawet nie patrz, bo na jaki człon Ci słabszy telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 25 minut temu, JamCiTo napisał: Akurat podałeś telefony, które RN8Pro wciąga USB, a wypluwa mini jackiem.... Nie mają przewagi w niczym... A we wszystkim są słabsze... Bo i wydajność i bateria i aparaty... Dobra niektórzy będą się spuszczać na amoled em. Jak dla mnie to nie jest zaletą, a wręcz przeciwnie. A pój...walony czytnik odcisków w erkranie, nie dość, że działa jakby chciał, a nie mógł, najczęściej nie. To jeszcze umieszczony jest w takim z tyłka miejscu, że głowa mała... Te podziały: Redmi - dla biedity Mi - wypasiony... Tak jakby lekko zaginęły w tej klasie cenowej i za pomocą obecności RN8Pro i RN8T... Kazdemu wedlug potrzeb i mozliwosci. Zachwalasz tego rn8p, ale pamietam jak na niego wyklinales na forum i chciales zwracac. Poza tym w standardzie redmi dostawaly tylko jeden update bazy androida. Rn8p dostalo na dniach androida 10 i biorac pod uwage jak xiaomi traktowalo wczesniejsze swoje modele z mediatekiem, jest bardzo duza szansa ze bedzie to pierwszy i ostatni update. Dla ciebie moze to nie jest istotne, dla opa i innych moze to byc jezyczek u wagi. Podobnie z ekranem, dla ciebie amoled nie jest zaleta, dla kogos ips moze byc duza wada. Czytnik linii na froncie w moim wypadku to must have np do auta, albo jak telefon lezy na biurku. Kazdy ma inne wymagania i potrzeby, dlatego warto znac konkurencyjne modele i dysponujac np porownywarkami samemu zadecydowa. Pamietac tez nalezy, ze siedzimy na forum miuipolska czyli alternatywnego softu, ktorego na 8pro raczej nie wrzucisz, jesli ktos chcialby sie bawic w inne customy, to tez raczej niebardzo. Jak ktos sie przesiada z poprzednich xiaomi, gdzie mial pelna dowolnosc w zonglowaniu czym chcial na telefonie, w tym wypadku moze sie mocno zdziwic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Yhym.. I RN8Pro że słabszą baterią trzyma dłużej niż MiNote10 z teoretycznie większą... Kupowałem egzemplarz premierowy jakby nie patrzeć. I owszem psy na nim wieszałem. A aktualnie nie chcę zamienić na nic innego, chyba, że Mi10Pro... Po prostu musiałem ogarnąć sam ten telefon. I po tym to jest petarda... Hmmm ja już mam andka 1p od tygodnia... I lata mi szczerze mówiąc czy dostanie 11,12, czy milion pitęćset100dziewieńcet... I kurczaki popatrz... Kolega z RN4X bodaj też ma andka 10...qrczaki...no jak żyć? Odnośnie baterii to ostatni raz SoT w zrzucie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasza100 Posted March 10, 2020 Author Share Posted March 10, 2020 telefon który chce teraz właśnie kupić to juz na 3 lata,i chciałbym aby to był udany zakup.Także zastanawiam sie nad kupnem tego 8pro chyba ze jeszcze poczekać a może z lepszych coś z tanieją i wtedy coś już wybrać,także prosze o typy,propozycje.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Z Xiaomi nic lepszego nie masz... Chyba, że znajdziesz gdzieś Mi9 bez dopisków. A czekać możesz... Na Mi10/10Pro. Ale one będą większe pieniądze kosztować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts