rudinho Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 (edited) Witam, Mam taki problem. Czasami gdy chce odblokować telefon, wciskam przycisk do odblokowywania i ekran z zegarem staje się czarny. Nie można go odblokować. Wtedy muszę wykonać restart. Miał ktoś podobny problem? Robiłem hard reset ale nie pomógł. Telefon jest prosto z kartonu, MIUI GLOBAL 11.3.3. Pozdrawiam Edited March 8, 2020 by rudinho Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Co to "przycisk do odblokowania", jaki system, kto ewentualnie go instalował jeśli odblokowany bootloader? Więcej informacji, bo nikt po takim opisie nie będzie w stanie pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudinho Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 Telefon jest prosto z kartonu, wersja MIUI GLOBAL 11.3.3. Zgodnie z instrukcją jest to przycisk zasilania. Nie mogę odblokować telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudinho Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 To nic nie daje, ekran jest czarny i pomaga tylko ponowne włączenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudinho Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 Nie widzę czegoś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudinho Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 Asystent google jest włączony jak dotkne i przytrzymaj przycisk ekranu głównego więc to nie to Link to comment Share on other sites More sharing options...
ok_ok Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Dzień dobry! Telefon Xiaomi mi 9 lite użytkowany przez 9 miesięcy. Ostatnio pojawił się problem z czytnikiem linii papilarnych. Telefon w stanie idealnym, nigdy nie upadł. Od pierwszego dnia użytkowany w etui i szybce. Odciski linii papilarnych były dodawane już po jej założeniu. Wszystko działało bez zarzutów. Wykorzystywałam tylko 1 zapisany odcisk i zawsze odblokowywało za pierwszym razem. Ostatnio zauważyłam, że czytnik zaczął działać gorzej. Czyszczenie ekranu, mycie rąk, resetowanie nie pomogło. Dodałam dla tego samego palca jeszcze 4 odciski. Dodawałam nowe, usuwałam stare, zmieniałam nawet animację blokowania. Nie pomogło nic. Czytnik działa, ale odblokowuje 1 na 7 prób. Co mogę zrobić zanim zrobię hard reset? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Nie wiem, czy to moje odczucie czy przypadek. Mam wrażenie że wersja aplikacji ekran zawsze włączony ma wpływ na działanie czytnika. Albo się nie załączał, albo błyskał. Najnowsze oprogramowanie? Możesz sprawdzić wersję aplikacji ekran zawsze włączony? Ja obecnie mam Alpha2.2.490 i nie narzekam na czytnik. Możesz spróbować przed ostatecznym krokiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ok_ok Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Właśnie AOD mam wyłączony cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Mimo to. Spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ok_ok Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Ja mam release-1.19.393-05171700. Może wyczyścić danej tej aplikacji oraz InDisplay Fingerprint? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 I tak jak nie zadziała to zrobisz wipe. A może zaskoczy? Ja bym czyścił każde które mi się z palcem skojarzy. I zainstaluj AoD - https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-alpha-2-2-490-06231756-release/miui-always-on-display-alpha-2-2-490-06231756-android-apk-download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 A może samo szkło sobie zmatowiało/wytarło że przeszkadza czujnikowi w odczycie.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ok_ok Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 UPD: czytnik bez szkła również nie działa, hard reset nie pomógł, kalibracja czytnika też. Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Do autora wątku, mam dokładnie ten sam objaw na global dev 12.1 aktualnie 20.7.30 ale od kilku wersji nie naprawiło się jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts