Guest Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Można ustawić wybierając eksplorator plików zamiast tego systemowego "programu" do wybierania dzwonka. Albo wkleić do folderu ringtones na karcie SD czy w pamięci telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinc76 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 (edited) pomyliłem tematy prosba o usunięcie posta Edited May 23, 2015 by marcinc76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 A ja mam problem z polaczeniem sieciowym. Internet mobilny losowo sie wylacza i wlacza co np nie pozwala korzystac z endomondo. Co pare minut pojawia sie wykrzyknij przy zasiegu na chwile. Dodatkowo zasieg troche skacze. Mmsy nie dzialaja. Ktos ma jakis pomysl jak to naprawic? Siec nju mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadom Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Co do mms, to testowałem w weekedn. Mam dwie karty, aero i play. Mms-y dochodziły jak maiłem włączony transfer danych na karcie play, co mi za bardzo nie odpowiadało (po to mam aero). Sprawdziłem na swoim rachunku i play nie rozpoznawał że to mms do mnie przyszedł. Była tylko informacja o transferze danych. W punktach dostepu dla karty play miałem jeden do internetu i jeden do mms. Usunąłem ten od internetu (nie mogłem przykładowo usunać jego nazwy aby pozostał nieaktywny) i wtedy włączyłem transfer danych na karcie play. Wtedy mms do mnie dotarł (przy wyłączonym transferze nie chciał). Przy takich ustawieniach żadne dane nie zostały pobrane a mms mimo to do mnie dotarł Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Jeśli chodzi o kwestie MMSów - zależy z jakiej aplikacji do wysyłania wiadomości korzystamy. Ja używałem wcześniej aplikacji Textra - w niej był problem z wysłaniem/odbiorem mms z karty która nie miała włączonej transmisji danych(Play). W ustawieniach tej aplikacji niby jest możliwość ręcznego ustawienia APN dla mms, ale chyba nie działa. Jak dla mnie to jest bez sensu żeby specjalnie kombinować ze zmianą karty od transmisji - żeby odebrać/wysłać specjalnie mms, więc dlatego zainstalowałem aplikację Messenger od Google(z polecenia grzeg) i tam mmsy działają na obydwu kartach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ja mam problemy a mam jedna karte sim i aplikacje do sms/mms systemowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 R8 [2015/05/26]: https://s.basketbuild.com/uploads/devs/fefifofum/xiaomi_armani/cm-12.1-20150526-UNOFFICIAL-armani.zip Upstream fixes and updates Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 może się ktoś podzielić ze mną jak tam u was działa GPS gdyż u mnie na trasie jak używam janosika co jakiś czas tracę sygnał i powiedzmy po jakiś 10-30 sekundach on wraca myślę ze na miui było tego trochę mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 28, 2015 Author Share Posted May 28, 2015 Sprawdzcie czy działa LiveDisplay i Ambient Display to poprawię info o błędach w pierwszym poście, bo to zdaje się jest poprawione w R8. Tryb HDR też powinien pracować w google camera - na stockowej kamerze nie pracuje. Moje Redmi 1S zabrał syn i mam trochę ograniczony dostęp także jakby ktoś chciał przejąć aktualizację tematu to nie widzę przeciwskazań Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntyS Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Mi czasami ubija hangout podczas pisania mimo nieppotwieranych innych apek Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Witam, U mnie występuje jeden błąd, mianowicie : podczas dzwonienia pojawia się pytanie czy chcę zapamiętać z której karty mam dzwonić do danej osoby, zaznaczam żeby zapamiętał a pomimo tego nadal pyta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Czyli niema co liczyc na poprawke w tym kierunku Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 4, 2015 Author Share Posted June 4, 2015 R9 [2015/06/03]: https://s.basketbuild.com/uploads/devs/fefifofum/xiaomi_armani/cm-12.1-20150603-UNOFFICIAL-armani.zip Choose storage for camera app (external sd available now) Changes in msim and telephony settings Enable SMS center (someone was dying for it...) Address sepolicy denials Upstream fixes and updates Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 4, 2015 Author Share Posted June 4, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Mam pytanko, czy przez aplikację działające w tle, np Facebook i messenger telefon się może bardziej grzać np podczas banalnych rzeczy jak "latanie" po menu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 4, 2015 Author Share Posted June 4, 2015 Zerkij w cpu-z jak procek pracuje i jak wyglądają temperatury. Jak masz non stop max obciążenie na jakimś rdzeniu to jest jakiś problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 (edited) Zerkij w cpu-z jak procek pracuje i jak wyglądają temperatury. Jak masz non stop max obciążenie na jakimś rdzeniu to jest jakiś problem.Gdy włączyłem cpu z to gdy nic nie robię po chwili spada do 300 MHz na 1 rdzeń ale co jakiś czas wskakuje 1190-1401 MHz na ten 1 rdzeń, więc chyba jest okej, może jestem przewrażliwiony na punkcie gorąca i tyle Patrząc na temperatury to też jest w porządku. // Telefon już się tak nie grzeje, pewnie dlatego że cm-a zainstalowałem dziś i telefon musiał się z nowym systemem jakoś "oswoić" w każdym razie już jest good Fredek korzystasz że stockowego kernela? Edited June 4, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 KamilDsD, a co powiesz o v6 w porównaniu do CM 12.1 ? Głównie chodzi mi opinię o ten ostatni update, którym tak wszyscy się zachwycają, który powoduje że 1S płynnie działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 KamilDsD, a co powiesz o v6 w porównaniu do CM 12.1 ? Głównie chodzi mi opinię o ten ostatni update, którym tak wszyscy się zachwycają, który powoduje że 1S płynnie działa ? Zgodzę się, ostatni v6 to do poprzednich rewolucja jak dla mnie jeśli chodzi o działanie, używałem go od piątku aż do dziś ;D i szczerze zainstalowałem 12.1 dlatego że wyszedł nowy update i chciałem ogarnąć jak działa.V6 polecam ale ja zatęskniłem za zwykłym andkiem od Google'a ale dziś bym nie instalował już v6 tylko poczekałbym do jutra bo piątek i update ;D będzie jeszcze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Dokładnie najlepsza aktualizacja w historii 1s. Czekałem na nią rok. Mam nadzieje że w piątkowej czegoś nie zepsuja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbawiec Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 (edited) ale wciąż nie jest to niestety lekkość cm, wiem bo ostatnio sam sprawdzałem v6 ostatnią aktualizację w działaniu. wyczuwa się lagowanie w porównaniu do cm. do cm proponuje zainstalować dark material i ustawić jako pełen motyw oraz ustawić ikonki miui 5 wszystko do ściągnięcia z gogle store. Telefon działa mega płynnie plus świetnie wygląda. Edited June 4, 2015 by zbawiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 ostatnia aktu v6 to spora zaleta kernela, zmienilem ostatnio kernel na ten baltiki z niby poprawionym dropem baterii, ale tel mulil i nawet muza sie po parudziesieciu sec pauzowala, a na stock nic, uzywam od sob i jest bajera, ale to nie ten dzial wiec sorki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Lekkość cm-a to raczej nigdy nie będzie, sama nakładka jest ciut ciężka a cm to minimalizm, zwłaszcza lollipop Wysłane z mojego HM 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Zakochałem się w miui. Gdybym chciał czystego androida wybrałbym moto G. Ale to nie jest temat od tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfmen Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 Zainstaluje sobie v6 po jutrzejszym update i sprawdzę a jak z powiadomieniami, pojawiają się ? bo wiem że niektóre apki miały z tym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 (edited) Jest jakiś sposób na grzanie się telefonu? Pogrzebanie w jakiś plikach czy coś? Edited June 6, 2015 by KamilDsD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hetman Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Jak obecnie działa GPS w tym romie bo wcześniej miałem wrażenie, że na miui i cm11 chodził lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 (edited) mi się wydaje ze na miui chodził lepiej nie wiem może factory reset by się już przydał ale nie chce mi się robić Edited June 8, 2015 by kleryk88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mto Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Ja mam w 12.1 ostatnio jakieś problemy z GPSem. Myślałem, że to może dlatego, że mi telefon kilka razy upadł, ale skoro już kilka osób o tym pisze, to może faktycznie coś w tym jest. Moje objawy: gubienie sygnały od czasu do czasu. Jak jadę (np. na Yanosiku) to co kilka minut gubi na kilka/kilkanaście sekund. Jak biegam/jeżdżę z Endomondo, to powiedzmy 1-2 razy na pół godziny mam komunikat o utracie sygnału, a potem na wykresie widzę, że dziur było dużo więcej. W apce "GPS Status" widać wtedy to jako znalezionych satelit np. 24, z czego fixed: 0. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Mam dokladnie to samo.... Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Miałem bardzo podobnie i to był jedyny powód który mnie zmusił do powrotu na miui. Z tego co pamiętam to na cm 11 GPS chodził dobrze i na miui też jest dobrze Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 u mnie tak samo yanosik gubi sygnał co chwilę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mto Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Czyli to nie wina tego, że ja coś sobie skopałem tylko coś z softem, tak? Ktoś kojarzy (może z XDA) jakiegoś fixa na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matis2118 Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 dziwne...wcześniej nie miałem tego problemu ale od wczoraj nie mogę połączyć się żadnym wifi..włączam je, a potem pisze, że problem z połączeniem wifi. zna ktoś receptę na ten problem? Może ktoś ma podobnie? mam CM najnowszą aktualizacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mto Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Mi nagle zgubiło w którymś momencie zapisane informacje o wszystkich hasłach do znanych wifi. Tak po prostu. Na szczęście titanium backup przyszedł z pomocą Ale problemów z samym logowaniem do cavern sieci nigdy nie miałem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts