Jump to content

Recommended Posts

Posted

Xiaomi oficjalnie udostępniło aktualizację do Andorid 10 dla Xiaomi Mi A3. Narazie aktualizacja poszła tylko do wybrańców.

ER9akwkU8AAkjph.thumb.jpg.bfcfcd28eb46cb28428a2b0b1082ddab.jpg

Urządzenie: Xiaomi Mi A3

Nazwa kodowa: laurel_sprout

Region: Global Stable

Wersja: V11.0.7.0.QFQMIXM

Data wydania: 29/02/2020 

Wersja: Android 10

Typ: Recovery

Rozmiar: 1.3 GB

Pobierz: http://hugeota.d.miui.com/V11.0.7.0.QFQMIXM/miui_LAURELSPROUTGlobal_V11.0.7.0.QFQMIXM_e4332e88a7_10.0.zip

Poprawcie mni jeśli się mylę, ale z poziomu trybu recovery powinno się ręcznie dać wgrać update z linku piwuzwj.

Tryb recovery włączamy tak: wyłącz smartfon, naciśnij i przytrzymaj przycisk zasilania i zmniejszania głośności, aż pojawi się ekran Recovery Mode. Z tego poziomu powinno dać się zainstalować ROM z pliku *.zip bez roota i odblokowanego bootloade.

• 3 weeks later...
Posted

Xiaomi wznowiło aktualizację do Android 10 dla Mi A3

Jest to nowszy ROM od tego wypuszczonego 3 tygodnie temu, aktualizacja powinna już być widoczna przez OTA. Ciekawe czy tym razem obejdzie się bez jakiś poważnych wpadek :)

Posted
Dnia 1.03.2020 o 13:18, pkonrad napisał:

Poprawcie mni jeśli się mylę, ale z poziomu trybu recovery powinno się ręcznie dać wgrać update z linku piwuzwj.

Teraz tak w sumie wpadłem na pomysł żeby spróbować wgrać z adb sideload - przecież w zwykłym recovery na Android One można to zrobić. Przez ten tryb aktualizacje powinny normalnie przejść.

• Like 1
Posted

A próbowałeś wrzucić plik recovery na kartę SD. Zmienić nazwę na update.zip z poziomu tel. wejść w tryb recovery. Tam można wybrać instalację z karty SD.

Posted

No ja mam szwagra Mi A3, ale po wpadce z aktualizacją Mi A2 Lite pewnie nie bardzo będzie mi go chciał udostępnić do zabawy ;)

Posted (edited)

Ostatnio próbowałem zaktualizować przez recovery i miałem

sideload/package.zip (status 1) 

Instalation aborted 

Edited by fanerpl
Posted
15 godzin temu, pkonrad napisał:

A próbowałeś wrzucić plik recovery na kartę SD. Zmienić nazwę na update.zip z poziomu tel. wejść w tryb recovery. Tam można wybrać instalację z karty SD.

Może masz jakąś radę co postąpić gdy wyskakuje Instalation aborted Status 1, próbowałem także przez ADB jak i prez kartę sd.

Posted

Już jest od kilku dni. Z tym że jest udostępaniana falami i ciężko powiedzieć kiedy każdy ją otrzyma.

Posted

Screenshot_20200326-133654_Chrome.thumb.jpg.d946d1f8bbfc1cd363689853d119d6fe.jpg

Jak widać na powyższym screenie ostatni ROM na Andoid 10 został cofnięty. Do trzech razy sztuka, może następnym razem się uda.

A tak BTW to ten program Android One w przypadku Xiaomi to jest totalny niewypał.

Posted (edited)
19 godzin temu, pkonrad napisał:

Jak widać na powyższym screenie ostatni ROM na Andoid 10 został cofnięty. Do trzech razy sztuka, może następnym razem się uda.

Z A1 nie było problemu , a w tym przypadku widac że robią ta "na siłe" i od!@#$% się

Edited by mrosi
Nie przewalamy cytowanych obrazków...
  • 2 weeks later...
Posted
40 minut temu, pkonrad napisał:

Jest aktualizaja do Android 10 przez OTA

Ciągnie się ale masakrycznie wolno.

U mnie niestety jeszcze nic nie ma, ile można czekać.. 

Posted

To nie mój telefon tylko szwagra. Aktualizacja zainstalowana, ale ciągnęła się tak długo ze szwagier pojechał do domu zanim zakończył się proces aktualizacji.

Posted

W necie można przeczytać że i ta aktualizacja została wycofana przez Xiaomi / Jeżeli trzy razy podchodzą do aktualizacji Andro 10 i dalej syf to ja już nigdy nawet nie zastanowię się nad zakupem jakiegokolwiek produktu tej firmy. Wstyd 

Posted

No to jest faktycznie dramat, aczkolwiek Mi A3 szwagra z Andorid 10 jak narazie działa bez zastrzeżeń.

79c69282d55af5321f554e9a99e6bcda.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Na necie lata info o czwartej próbie aktualizacji mi a3 do 10. Ja osobiście jeszcze nie mam, ale i tak w razie czego się wstrzymam kilka dni

Posted

Też widziałem informacje że jest 4 - podobno już w 100% działająca wersja. Szwagierka pisała mi, że jej Mi A3 już zassał najnowszy update.

Posted
8 minut temu, pkonrad napisał:

Też widziałem informacje że jest 4 - podobno już w 100% działająca wersja. Szwagierka pisała mi, że jej Mi A3 już zassał najnowszy update.

Mój brat też już ma od kilku dni, ja jeszcze nie mam 

Posted
Dnia 28.04.2020 o 10:14, bungar napisał:

Jest ktoś kto jeszcze nie ma aktualizacji?

Z aktualizacjami jest tak, że jedni dostają je momentalnie, a drudzy z kolei np. po 2 tygodniach. Sam u siebie nie raz miałem sytuację, że inni użytkownicy już dawno zaktualizowali oprogramowanie, a ja dostawałem OTA miesiąc później od nich. Trzeba być cieprliwym ;)