Jump to content

Brak szybkiego ładowania, telefon ładuje się strasznie małym prądem.


Recommended Posts

Część,

Mam problem z moim Mi9T/Redmik20. Ostatnio przestało mi działać szybkie ładowanie, telefon ładuje się bardzo powoli, czasami się rozłączył ładowanie, a ostatnio po całej nocy ładowania miał tylko 73%.

 

W aplikacji Ampere pokazuje mi że prąd z jakim ładuje to przedział od 50mA do 500mA. 

 

Testowałem różne ładowarki oraz różne kable, cały czas tak samo. U mojej dziewczyny w Mi9Se ładowarki lądują poprawnie.

Z tego co czytałem to może być wina płytki USB. Czy ktoś to już może w swoim egzemplarzu wymieniał ? Lub miał podobny przypadek i jakoś sam naprawił ?

Prosze o pomoc. 

Pozdrawiam. 

Edited by matibramka
Link to post
Share on other sites

Ostatnio miałem to samo winnym okazał się kabel (miałem GreenCella w oplocie, który działał poprawnie ponad rok) po zmianie na oryginalny z pudełka wszytko działa.

EDIT: Sorry nie zobaczyłem, że testowałeś różne kable.

Edited by chrzonas
błąd
Link to post
Share on other sites

Miałem dokladnie coś podobnego w Huawei mate 8 po użyciu kabla z magnetyczna końcówka. Raz niedokładnie przyłożyłem, prawdopodobnie zrobilo się jakieś zwarcie na pinach ładowania i później wszystkie ładowarki ladowały max 300-500 mAh. Dodatkowo program Ampere pokazywał LADOWANIE USB.
Po kilku dniach wymyśliłem żeby jeszcze specjalnie popróbować tym kabelkiem zrobić podobne zwarcie bo już byłem zdesperowany i nagle ładowanie wróciło do normy. Tak jakby się jakiś tryb ustawił na sztywno.
Używałeś podobny kabel albo w jakiś inny sposób mogłeś zrobić tam zwarcie ??

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
22 godziny temu, Croul napisał:

Miałem dokladnie coś podobnego w Huawei mate 8 po użyciu kabla z magnetyczna końcówka. Raz niedokładnie przyłożyłem, prawdopodobnie zrobilo się jakieś zwarcie na pinach ładowania i później wszystkie ładowarki ladowały max 300-500 mAh. Dodatkowo program Ampere pokazywał LADOWANIE USB.
Po kilku dniach wymyśliłem żeby jeszcze specjalnie popróbować tym kabelkiem zrobić podobne zwarcie bo już byłem zdesperowany i nagle ładowanie wróciło do normy. Tak jakby się jakiś tryb ustawił na sztywno.
Używałeś podobny kabel albo w jakiś inny sposób mogłeś zrobić tam zwarcie ??

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 

Dzięki za podpowiedź, bo właśnie używałem kabli magnetycznych. Zapomniałem dodać do opis. :(

Jak wrócę do domu to sprawdzę i dam znać czy podziałało. 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...