jaq71 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 Wersja Global, tel bez root'a. Płatności via NFC i GPay. Przed aktualizacją NFC działało poprawnie, bez zająknięcia. Karty można było dodać, nie było żadnych problemów. Po aktualizacji wszystkie usługi działały poprawnie, NFC niestety nie. Oczywiście zgodnie z sugestiami z forów sprawdzałem czy nie mam zrootowanego (bo wtedy mogą być problemy), przestawiałem w ustawieniach NFC opcję na HCE, kasowałem karty i reinstalowałem GPay'a, miałem problem z dodaniem nowych kart, dodałem karty via www googla i dopiero zaczął się cyrk z próbą powiedzenia sms'em kart w bankach - każde potwierdzenie szło na inny (nie mój) numer komórkowy. Aż trafiłem na forum italiańskie gdzie koleś co prawda z lekko innym modelem Xiao miał ten problem i... przywrócił tel do fabrycznych i jak ręką odjął. Skracając historię - i mnie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 (edited) No mam taki sam problem nie wiem czy NFC działało bo jak kupiłam nowy to zaktualizowałam od razu i NFC w ogóle teraz nie działa ani płatności ani dane nic nawet nie zamruczy spróbuję przywrócić ustawienia fabryczne jutro jeszcze poczekam aż fachowiec ze sklepu spyta swoich serwisantów o co kaman i gdyby pomogło napisze co i jak bo nie może być tak że aktualizacja do MIUI 11 wykasuje NFC Edited May 13, 2020 by malutka nie dokończony post Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 No i wiem tylko tyle że d... blada albo reset do fabrycznych nie wiem czy pomoże albo czekamy na nakładkę która to odblokuje. Ta aktualizacja blokuje NFC żal Link to comment Share on other sites More sharing options...
morti Posted May 14, 2020 Share Posted May 14, 2020 Gdzieś czytałem że reset do fabrycznych (oczywiście wcześniej backup wszystkiego co ważne) pomógł i wszystko zaczęło działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutka Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Naturalnie owszem zrobiłam reset dzisiaj działa w 100% sprawdzone zaklepane . Czekam na MIUI 12 kolo czerwca na ten model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts