martinii Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Witam, Jak nawiązuje się połączenia wideo w tym telefonie? W dialerze nie widzę opcji połączenia wideo... :/ Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Bo jej nie ma w dialerze. To opcja (video po GSM) dostępna była parę lat temu m.in. na Samsungach, ale z niej zrezygnowali. Jak chcesz rozmawiać widząc rozmówcę to przez internet, aplikacji do wyboru masz mnóstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 (edited) 3 godziny temu, martinii napisał: Witam, Jak nawiązuje się połączenia wideo w tym telefonie? W dialerze nie widzę opcji połączenia wideo... :/ Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Możesz na przykład użyć Google Duo, lub komunikatora WhatsApp, tak jak napisał kolega pq78 jest dużo aplikacji do wyboru. Edited February 24, 2020 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Dnia 24.02.2020 o 18:41, martinii napisał: Witam, Jak nawiązuje się połączenia wideo w tym telefonie? W dialerze nie widzę opcji połączenia wideo... :/ Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Połączenia video działają w Play gdy aktywne jest VoLTE. Druga osoba też musi mieć słuchawkę obsługująca video i VoLTE. Tesowalem to pomiędzy Mi 9 Lite a Samsungiem S7 / S10. Działa bardzo spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Po odpaleniu VoLTE pojawiła się u Ciebie w dialerze fabrycznym możliwość nawiązywania połączeń Video? Ja w Play oczywiście korzystam z połączeń Video, ale poprzez dodatkową aplikację i to zarówno w Xiaomi Mi9T jak i RN4 (w RN4 bez VoLTE). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 (edited) 14 minut temu, marciniozo napisał: Po odpaleniu VoLTE pojawiła się u Ciebie w dialerze fabrycznym możliwość nawiązywania połączeń Video? Mam Google DIaler standardowo w Mi 9 Lite. Jak wejde w szczegoły kontaktu to mogę wybrac Rozmowę video. Ale ogolnie to najpierw wybieram połaczenie głosowe i po nawiązaniu połaczenia pojawia sie ikona Rozmowa video i ją wybieram. To jest natywna obsługa połaczeń video przez sieć i z tego co mi wiadomo tylko Play jak na razie to obsługuje w PL. Edited March 1, 2020 by Pitero Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 No niestety u mnie (też sieć Play) jak wchodzę w szczegóły kontaktu to mogę nawiązać połączenie Video, ale poprzez aplikację Google Duo, albo Whatsapp. Po nawiązaniu połączenia głosowego nie ma takiej opcji o której napisałeś. Mam standardowy dialer Xiaomi. Tak jak napisał kolega pq78, w starym Samsungu Galaxy SIII, który jeszcze mam, jest natywna opcja połączeń Video w dialerze bez żadnych kombinacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 2 godziny temu, marciniozo napisał: Tak jak napisał kolega pq78, w starym Samsungu Galaxy SIII, który jeszcze mam, jest natywna opcja połączeń Video w dialerze bez żadnych kombinacji. Być może i była, ale czy działała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Oczywiście, że działała. Cały czas z tego korzystałem, tzn. z połączeń Video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Potwierdzam, na S3 połączenia działały bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 To były połączenia po UMTS /3g. Nie wiem czy któryś z operatorów nadal to wspiera. Teraz Play jak jedyny wsperia videocall over lte. Jakość dźwięku i video to przepaść do tego co było na 3g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts