Jump to content

Boot loop po próbie aktualizacji (raz Magiska, teraz MIUI)

mariaczi

Recommended Posts

Znowu zrobiło mi się to samo co wcześniej przy próbie update'u Magiska - wtedy miałem aktualizację, Magisk próbował się zaktualizować, telefon po restarcie nie był już w stanie wystartować - wisi bez końca na "powered by android". Próbowałęm wiele różnych rozwiązań ale skończyło się na orce telefonu :/

Dzisiaj mam powtórkę "z rozrywki".

Ściągnałem aktualizację, dałem żeby się uruchomił ponownie i zainstalował w TWRP. Telefon się nie uruchomił w TWRP tylko próbował wystartować normalnie i mam znowu bootloopa... System nie startuje, clean cache'a i dalvika nic nie daje ...

Po zainstalowaniu obrazu z pliku raz się uruchomił po długim wiszeniu na ekranie startowym, wpisałem hasło, odblokowałem ale kolory jakieś dziwne, jakby wypłowiałe, żadna aplikacja nie chciała wystartować, wifi włączyć też się nie dało po czym teleofn się zrestartował i znowu zawisł na ekranie startowym...

Pomocy... Zaczynam mieć tego dość szczerze mówiąc... 

Dnia 25.02.2020 o 16:24, skay77 napisał:

mariaczi zainstaluj inne recovery orangefox

https://t.me/OrangeFoxChat/113169

Mi9T pro #########EVOLUTIONX##########

Potwierdzam, miałem ten sam problem, po zmianie recovery na w/w jak ręką odjął. Czy instaluje aktualizacje OTA, czy coś przez recovery, brak bootloopa, nie musze za każdym razem factory reset robić, bo telefon się włącza bez prolemu. Poza tym wcześniej musiał do custom recovery wchodzić z kompa przez wiersz poleceń, a teraz włącza się normalnie z poziomu telefonu.