Stasiak84 Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 (edited) Witam. Mój tel to Xiaomi Mi 9t. I problem z androidem 10, czy to normalne że pożera tyle baterii? Czy jest jakiś sposób na to, nie licząc wgrania nowego oprogramowania. Czy pozostaje czekać na aktualizacje i może to naprawia i c Edited February 18, 2020 by Stasiak84 Dokładnie zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 A SOT ile wynosi? Robiłeś po aktualizacji reset do ustawień fabrycznych? Mi w moim Mi9T po aktualizacji do androida 10 i przywróceniu ustawień fabrycznych bateria trzyma bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiak84 Posted February 18, 2020 Author Share Posted February 18, 2020 Robiłem, tylko zastanawia mnie ten android że jest na pierwszym miejscu. Wcześniej tak nie było. A sot wynosi różnie od 6 do 8 godz. A u Ciebie ile sot wynosi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 (edited) Podobnie SOT około 7- 8h. Android też bywa na pierwszym miejscu, ale telefon działa OK, tzn. bateria. Przez noc nie schodzi nic, lub 1-2%. Telefon užytkuję dość intensywnie, dane i wifi cały czas włączone. Także około 8h SOT i bywa dwa dni pracy na ładowaniu - uważam za bardzo dobry wynik. Edit Teraz sprawdziłem, telefon działa 1 dzień i 16h, 46% baterii i SOT 4h 36 min. Edited February 18, 2020 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiak84 Posted February 18, 2020 Author Share Posted February 18, 2020 Ok dzięki za info. U mnie też przez noc spada gdzieś o 2%. Czyli wychodzi na to że ten android 10 tak ma że dużo pobiera baterii i nie ma czym się martwić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 No chyba tak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek.k Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 Ja mam telefon od 5 dni i bateria trzyma bardzo krótko a mam wszystko typu NFC ,GPS wyłączone . Korzystam z wifi przez parę godzin dziennie i to raczej Instagram. Dzisiaj o 20 naładowałem do 85% jest 23 i mam tylko 63 przy raczej średnim korzystaniem. Wiecie może czy przywrócenie ustawień fabrycznych zrobi downgrade do miui 10 I to coś poprawi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 Ok dzięki za info. U mnie też przez noc spada gdzieś o 2%. Czyli wychodzi na to że ten android 10 tak ma że dużo pobiera baterii i nie ma czym się martwić. Mój redmi note 7 z Androidem 10 nie pobiera dużo energii. System Android nie jest na pierwszym miejscu w statystykach, więc to nie system winny, tylko usługi działające w tle. A jakie to już sobie trzeba samemu w telefonie zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 47 minut temu, Bartek.k napisał: czy przywrócenie ustawień fabrycznych zrobi downgrade do miui 10 Nie zrobi. To tak nie działa. Reset do fabrycznych czasami potrafi coś poprawić, ale w tym przypadku nie musi. Następna aktualizacja romu może coś zrobi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiak84 Posted February 22, 2020 Author Share Posted February 22, 2020 Dla tych co mają problem z androidem 10. Polecam wyłączyć optymalizacje miui w opcjach programistycznych. Mi trochę pomogło. Bynajmniej android już nie jest na pierwszym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 Daj znać czy ma to jakiś wpływ na baterie bo np mi pokazuje, że android bierze 40% a telefon działa mi już cały dzień i mam 60% baterii, 4h sot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 Coś ci nie poszło z tą aktualizacją nie powinien brać tyle % system md5sum się zgadza Mi9T pro #########EVOLUTIONX########## Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 A Tobie @skay77 ile % zabiera android? Ja w sumie nie narzekam na długość pracy bo dwa dni działa spokojnie, sot około 8h Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Alucard w 3ctolbox tak mi pokazuje bo systemowo mi nic nie pokazuje i w ani barteru guru https://framapic.org/jbBButuqAodo/I9yZz9IZ1DXdMi9T pro #########EVOLUTIONX########## Link to comment Share on other sites More sharing options...
doti1987 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Odświeżę wątek, mam Mi 9t od tygodnia i system zabiera mniej więcej tyle samo procent co ekran, SOT to jedynie 5 godzin gdzie powyłączane są dane w tle, nie ma nic w autostarcie, włączone oszczędzanie baterii, AOD od 8 do 22. Dzisiaj dodatkowo baterię zżerał sygnał sieci (około 6 procent w tym 33 % czas braku sygnału a radia nie używam). Jakieś wskazówki co powinnam zrobić po aktualizacji? Nie robiłam przywrócenia ustawień fabrycznych i nie wchodziłam w ustawienia programistyczne. Dodatkowo nie działają mi powiadomienia na ekranie blokady (nie chodzi o AOD a o górny pasek), widoczne są dopiero po odblokowaniu telefonu. Nie wiem czy czekać na MIUI 12 czy czy da sie coś zadziałać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
heban Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) i ja odświeżę wątek, mój sot max 4h od czasu zakupu telefonu (maj), miui 12 (na 11 było tak samo) android 10, próbowałem wszystkich możliwości ustawień włącznie z resetem ustawień do fabrycznych i NIC. przez noc schodzi nawet 15 % baterii przy wyłączonym AoD, mam dość tego szajsomi Edited September 3, 2020 by heban dodanie screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Przez długi czas borykałem się problemem baterii która rozładowywała "się w oczach" i niestety żaden z pomysłów które były publikowane nie przyniosły skutku. Suport Xiaomi też mimo wielokrotnych moich zgłoszeń miał to w głębokim poważaniu i nie raczył odpisać na ani jeden problem. W końcu pozbyłem się tego telefonu i przysięgam że nigdy więcej nie kupię smartfona firmy Xiaomi (choć miałem ich już kilka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Może to pech.... trudno powiedzieć. Miałem Xiaomi Redmi Note 4 - bateria działała bardzo dobrze, zresztą do tej pory super trzyma. Osoba, która go używa zadowolona. Mam Mi9T - bateria trzyma też bardzo dobrze. Z kolei poprzednio miałem Samsunga S3 nowy ze sklepu za spore pieniądze - bateria słabiutko...też nic nie pomagało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dk96 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 (edited) Ma ktoś jakiś pomysł jak polepszyć czas pracy ? Telefon kupiłem niedawno używany ma rok czasu android 10 P.s sorki że tu ale przez przypadek dodałem i nie wiem jak usunąć Edited December 1, 2020 by Dk96 Błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts