KamilDsD Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Witam jaki Rom polecacie? Priorytetem jest czas pracy na baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 CM Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted March 14, 2015 Author Share Posted March 14, 2015 Ale wgrać pod niego jakiś kernel inny np beast czy na czysto cm11 i tyle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AntyS Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 http://miuipolska.pl/forum/topic/3531-rom-cyanogenmod-11-kitkat-444-redmi-1s-build-r16-150115/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
urzytkownik ja Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 (edited) Ja miałem mokee to dwa dni spokojnie wytrzymuje przy sporadycznym użytkowaniu. Edited April 12, 2015 by urzytkownik ja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Ale mokee 4.4,4 czy lollipop ? ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
urzytkownik ja Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 4.4 i moim zdaniem najlepszy rom do naszych 1s. nie zacina się nawet gdy są otwarte wszystkie apki, bateria długo trzyma i ma opcję dynamic system bars gdzie kolor górnego paska dostosowuje się do aktualnie otwartej apki. Teraz mam v6 ale strasznie sie tnie, jesli nadal tak będzie to zmieniam spowrotem na mokee. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Dzięki , ogarne tego mokee 4.4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Witajcie. Podepnę się do tematu, szukam romu pod baterię, aktualnie jest wgrany MIUIPolska 5.8.20 v7 i baterii przy mało intensywnym użytkowaniu (tylko dzwonienie) wystarcza na 1 dzień, a przy średnim (z godzinkę internetu) nawet tyle nie daje rady. Łączny czas działania wyświetlacza to zawsze mniej niż 2 godziny. Czy gdybym wgrał miui v6, sytuacja by się poprawiła? Jeśli nie to co wgrać na chwilę obecną, bo wątek ma już parę miesięcy? Gdyby to był mój tel to sam bym potestował, ale dla kogoś to wolałbym wgrać raz a dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Raczej inna wersja da tyle co zainstalowanie na czytaj, spróbuj zrobić kopię MIUI, full wipe, przywrócić kopię i wgrać xcelerate. Bateria powinna chodzić przynajmniej kilka godzin intensywnego użytkowania. Radzę też sprawdzić wakelocki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Wgraj kernel xcelerate. Mam teraz miui v7 5.8.27 (czyli jedną aktualizację nowszy) plus ten kernel i w tej chwili na baterii działa 1,5 dnia. Zostało 50% a w tym była 1h rozmów, 2,40h działania ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 To jest praktycznie czysty system, jedynie wgrany inny launcher i fb lite. Także nawet nie mam co robić kopii, bo z palca to przywrócę w 5 minut. @taki_jeden czyli dobrze rozumiem, że po 1,5 dnia masz nadal 50%? Czyli że trzyma ci prawie 3 dni? ten kernel ściągam stąd? https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36727 Którą paczkę? MIUI-prod-bld6? Flashuję to normalnie spod mirecovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Tak. Po 1,5 dnia miałem 50% i spokojnie 2 dni mi bateria trzyma a wcześniej max 1,5 dnia. Dokładnie. MIUI-prod-bld6. Tylko, że musisz przez TWRP bo przez MiRecovery podobno się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts