Jump to content

Podczas filmowania telefon nagrywa pisk, mimo że go nie słychać w otoczeniu

MConline

Recommended Posts

Witam. Właśnie świeżo testuję MI MIX 2S kupiony w oficialnym sklepie MI-STORE PL.

Zauważyłem niestety wadę najprawdopodobniej hardware'ową, (chyba nie do naprawienia aktualizacją softwarową):

Nagrywając film tym telefonem nagrywa się cichy pisk. 

Długo dochodziłem co jest tego powodem - okazuje się że włączone wi-fi w smartfonie lub bluetooth! generuje nagrywane zakłócenia typu cichy pisk.

UPDATE: NIESTETY, okazuje się że włączenie wifi ani bluetooth nie ma wpływu na nagrywanie pisku. W 60% przypadkach nagrywa sie cichy pisk, w 40% przypadkach bez pisku - I NIE MAM POJĘCIA OD CZEGO TO ZALEŻY :roll: :angry:

[Podobna sytuacja była ileś lat temu w jednym modelu Nokii - dopóki nie zgasło podświetlenie przycisków nagrywał się pisk...]

CO DZIWNE, bo można powiedzieć "przyszywany brat": MI 8 - nie ma takich problemów w ogóle, natomiast MI MIX 2S ma bardzo dobrą stabilizację obrazu przy filmowaniu, duużo lepszą niż MI 8

i mam problem...

PROŚBA: Użytkownicy Mi MIX 2S - Czy możecie sprawdzić czy przy włączonym wifi lub bluetooth w smartfonie nagrywanie video nagrywa też cichy pisk? ,

cz tylko mój egzemplarz ma taką wadę. UWAGA! Pisk jest cichy - najlepiej nagrywać i odsłuchiwać w cichym pomieszczeniu. Należy się wsłuchać.

HELP ! 

PS. Dla znawców: Czy istnieje techniczna możliwość że do telefonów MI8 zostanie wgrana software'owo - elektroniczna stabilizacja obrazu (do już istniejącej optycznej) czy to raczej element hardware'u?

(bo w MI MIX 2S jest i optyczna i elektroniczna - i naprawdę robi robotę. Wg mnie stabilizacja lepsza niż w Samsungach S10e. Tylko ten pisk...)