Jump to content

Mi Fit - ciągły problem z powiadomieniami

cocoz

Recommended Posts

Witam, nie mogę znaleźć rozwiązania problemu z aplikacją Mi Fit. Problem miałem na Amazfit BIP i teraz na Mi band 4. Chodzi o powiadomienia aplikacji, ciągle pokazuje komunikat, że usługa powiadomień nie jest dostępna mimo wszystkich ustawień, zablokowania aplikacji kłódeczką, pozwolenia na różne akcje aplikacji itp. Czytałem też różne wątki na forum i w internecie i najlepsze jest to, że ktoś pisze: "ooo, nie wiem jak się udało naprawic, ale już działa. Temat do zamknięcia" hehe.. proszę o pomoc mądrzejszych ode mnie. Aaa i jeszcze jedno, reinstalowalem oczywiście aplikacje i działa tylko na kilka godzin po czym znów przestają pojawiać się powiadomienia. Wstawiam screena. 

Screenshot_2020-01-29-20-11-09-314_com.xiaomi.hm.health.jpg

47 minut temu, cocoz napisał:

i najlepsze jest to, że ktoś pisze: "ooo, nie wiem jak się udało naprawic, ale już działa. Temat do zamknięcia"

Podobno zaczęło działać po ponownym nadaniu uprawnień. Spróbuj oprócz autostartu, kłódki jeszcze raz nadać te uprawnienia:

IMG_20200129_205930.thumb.jpg.d344c8f4d51882c1a0247c85fb218674.jpgIMG_20200129_205858.thumb.jpg.052cbc585d8d3a3b56ec9f9889d58a13.jpgIMG_20200129_205835.thumb.jpg.e67cbca461f687427a096efbc20a651b.jpg

• Like 1

Dzięki za podpowiedź :-) oczywiście spróbuję. Podejrzewam, że może to być związane z włączaniem przeze mnie opcji oszczędzania baterii, właśnie to testuję i dam znać czy długofalowo pomogło.

Tzn ja ogólnie mam włączone to "bez ograniczeń" ale jak zsunę panel powiadomień to tam jest z różnymi opcjami też taka ikonka oszczędzanie baterii i czasem sobie tego używałem jak bateria była już trochę wyczerpana. Myślę, że to od tej opcji właśnie są problemy z powiadomieniami aplikacji, ale nie powinno tak być skoro jest zaznaczone to "bez ograniczeń". Podejrzewam, że nie dopracowali tego przy wprowadzeniu Androida 10 i MIUI11. Szkoda, że ten cały MiFit jest taki problemowy, bo same opaski i zegarki są świetne. 

• 3 weeks later...