cocoz Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Witam, nie mogę znaleźć rozwiązania problemu z aplikacją Mi Fit. Problem miałem na Amazfit BIP i teraz na Mi band 4. Chodzi o powiadomienia aplikacji, ciągle pokazuje komunikat, że usługa powiadomień nie jest dostępna mimo wszystkich ustawień, zablokowania aplikacji kłódeczką, pozwolenia na różne akcje aplikacji itp. Czytałem też różne wątki na forum i w internecie i najlepsze jest to, że ktoś pisze: "ooo, nie wiem jak się udało naprawic, ale już działa. Temat do zamknięcia" hehe.. proszę o pomoc mądrzejszych ode mnie. Aaa i jeszcze jedno, reinstalowalem oczywiście aplikacje i działa tylko na kilka godzin po czym znów przestają pojawiać się powiadomienia. Wstawiam screena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 47 minut temu, cocoz napisał: i najlepsze jest to, że ktoś pisze: "ooo, nie wiem jak się udało naprawic, ale już działa. Temat do zamknięcia" Podobno zaczęło działać po ponownym nadaniu uprawnień. Spróbuj oprócz autostartu, kłódki jeszcze raz nadać te uprawnienia: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted January 30, 2020 Author Share Posted January 30, 2020 Dzięki za podpowiedź oczywiście spróbuję. Podejrzewam, że może to być związane z włączaniem przeze mnie opcji oszczędzania baterii, właśnie to testuję i dam znać czy długofalowo pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 1 godzinę temu, cocoz napisał: oszczędzania baterii O tym oszczędzaniu zapomniałem, czyli jeszcze bez ograniczeń. Tylko cały czas dziwi to samoczynne zabieranie uprawnień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted January 31, 2020 Author Share Posted January 31, 2020 Tzn ja ogólnie mam włączone to "bez ograniczeń" ale jak zsunę panel powiadomień to tam jest z różnymi opcjami też taka ikonka oszczędzanie baterii i czasem sobie tego używałem jak bateria była już trochę wyczerpana. Myślę, że to od tej opcji właśnie są problemy z powiadomieniami aplikacji, ale nie powinno tak być skoro jest zaznaczone to "bez ograniczeń". Podejrzewam, że nie dopracowali tego przy wprowadzeniu Androida 10 i MIUI11. Szkoda, że ten cały MiFit jest taki problemowy, bo same opaski i zegarki są świetne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia1504 Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 Ja swego czasu mialam taki sam problem rozwiązał się ja ponad 3 tyg i znowu powrócił.. Ponowne nadanie uprawnień działa moze na 15 min i BANG znowu ich brak.. Jakies ponowne pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts