Partizan Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Cześć, od niedawna mam opaskę MiBand 4. W weekend niestety rozładowała mi się całkowicie, podłączyłem ją następnie do ładowania z sieci. Po podłączeniu opaska zawibrowała i pojawiła się ikona ładowania. Zostawiłem tak na noc. Dzisiaj rano opaska na nic nie reaguje, a telefon jej nie wykrywa. Nie mogę jej w ogóle włączyć. Ładowałem ją już wcześniej sieciowo i nie było żadnego problemu, bateria trzymała później ponad 3 tygodnie. Teraz takie coś. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papa Smerf Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Pierwsze podejrzenie - opaska nie jest naładowana { spróbuj ładować na innej ładowarce ! } Druga rzecz - załaduj motyw- tapetę na opaskę z ikoną baterią i jej wartością aby monitorować ile jeszcze jej zostało. Na przyszłość - podłącz opaskę do ładowania przy stanie 10% baterii { wartość pozostałej mocy baterii jest bowiem przybliżona i nie można jej rozładowywać do 0 }. Ktoś na forum pisał, że rozładowaną dokumentnie pastylkę Mi Band wkładał na noc do lodówki, po czym podłączał do ładowania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partizan Posted January 20, 2020 Author Share Posted January 20, 2020 Dzięki, sprawdzę i zostawię info, czy działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz.elek Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 @Partizan Nie wiem czy rozwiązałeś już swój problem ale podłącz opaskę do komputera, a nie do ładowarki. To powinno pomóc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts