Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzień dobry Państwu.

Nie widzę żadnego hajpu na forum, ale postanowiłem  sam otworzyć taki temat. Raczej go nie kupię bo nie wpada w mój cykl wymiany telefonów, a robię to co 2 lata. Mi 9 póki co wystarcza mi w 100%.

Pojawiają się przecieki. Ciężko mi ocenić ich prawdziwość. Podoba mi się to, że Xiaomi nie brnie w płytę indukcyjną chociaż wątpię, że jej nie będzie. Kamera w ekranie też jakoś mnie nie przekonuje zwłaszcza, że znów mam przed oczami koszmar z brakiem powiadomień na mi 8 oraz mi 9 w początkowych miesiącach życia.

Zapraszam do dyskusji. Na zdjęciach podobno mi 10 (pewnie zwykły i wersja "przezroczysta"), który ma się pojawić w walentynki.

Snapdragon 865 + 108MP + 65W + Wi-fi 6 https://t.co/t1PgAZSOwK

IMG_20200120_081150.jpgIMG_20200120_081140.jpgIMG_20200120_081129.jpgIMG_20200120_081119.jpgIMG_20200120_081324.jpg

Edited by stereo0
Posted (edited)

@mrosi faktycznie nawet sobie przypomniałem o tym artykule po tym silniku linearnym czy jakoś tak. 

A czy w ogóle wersja przezroczysta mi9 trafiła na rynek globalny?

Edit i jeszcze takie zdjęcie zwykłej mi10 się pojawiło 

IMG_20200120_135819.jpg

Edited by stereo0
Posted
1 minutę temu, stereo0 napisał:

A czy w ogóle wersja przezroczysta mi9 trafiła na rynek globalny?

Nie jestem pewny, ale chyba nie w oficjalnej dystrybucji... :)

• 3 weeks later...
Posted

Wygląd w sumie się potwierdzą. Będzie zakrzywiony ekran. Na to już ciężko o szkło chyba, że jakieś UV czy folia, która żółknie

IMG_20200207_123244.jpg

Posted
7 minut temu, stereo0 napisał:

Wygląd w sumie się potwierdzą. Będzie zakrzywiony ekran. Na to już ciężko o szkło chyba, że jakieś UV czy folia, która żółknie

Bez przesady z tym żółknięciem... ;)

Używam 3MK ARC na Mi Note 10 i nie zauważyłem...

Szkoda tylko, że nie poczekałem z zakupem Note 10. Chociaż... Może prezent na urodziny sobie sprawię Mi 10... ;)

• Like 1
Posted
35 minut temu, mrosi napisał:

Bez przesady z tym żółknięciem... ;)

Używam 3MK ARC na Mi Note 10 i nie zauważyłem...

Szkoda tylko, że nie poczekałem z zakupem Note 10. Chociaż... Może prezent na urodziny sobie sprawię Mi 10... ;)

Ciężko to stwierdzić dopóki jej nie odkleisz bo tak to Ci się będzie wydawało, że masz dobrze, a w gratisie filtr niebieskiego światła dostajesz ;p. Na żony telefonie (S7 edge) folia wycinana na wymiar w media expert zzolkla po 2 msc. Może te folie od 3mk są inne. Nie przesadzam :) pomijam już to, że jednak przy strzale wolałbym mieć szkło jak na mi9 gdy wszedłem w metalowy słupek niż folię ;p

• Like 2
Posted

1. Ciekawe jaka będzie różnica między aparatami, i której z tych wersji będzie bliżej do Mi Note 10, a której dalej (lepiej?)...
2. Czytnik palca ten sam co w Mi9? Wtedy masakra :(
3. Wyższa cena - lepsze dopracowanie softu dla Mi10? xD I want to believe :ph34r:

4. Standardowa masakra z wystającymi aparatami...
5. Ale głośniki czad ;) No i bateria... Mega mnie zastanawia wpływ X55 na nią. No i ten SOT... ulalala, 10h i biorę heh. Na 3G/LTE oczywiście. 

Posted

A ja mam pytanko odnośnie ekranu, a raczej zakrzywienia (pytanie może bardziej nawet do posiadaczy Galaxy od Samsunga). Jak z zabezpieczeniem tego? Folie, jakieś inne wynalazki dadzą radę? A z praktycznego punktu widzenia, łatwiej o pajączek na takim ekranie, czy to tak czy siak w rękach Wszechmogącego i szczęścia, bo jak ktoś go nie ma, to i centymetrowe szkło nie pomoże?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

@daniel.wu poczytaj sobie o ochronie ekranu na innych forach o np. S7 edge. Żona na S7 edge od prawie 3 lat i do tej pory nic uczciwego nie znaleźliśmy oprócz foli wyciętej na wymiar, która nie pokrywa całego ekranu, szybko zzolkla i brzydko wygląda bo nabrała takiej faktury skórki pomarańczy. W okolicy przycisku się odkleiło. Tu nie ma przycisku ale mamy gęsty w miui i jak ktoś korzysta to też za jakimś czasem zacznie odklejać folię w miejscu smyrania. Na początku kupiłem jej jakiś wynalazek który nakładało się po spryskaniu telefonu specjalnym płynem i odstawieniu go na 24h do zastygnięcia. Po tygodniu zaczęło się oklejać xD 150zl poszło psu w rzyć. Jeżeli na mi9 czy podobnych z lekko zaoblonym ekranem na krawędziach jest często problem połączyć etui ze szkłem bo się podważa to na takim ekranie jest jeszcze gorzej i mało które etui nie podważa. Wtedy trzeba zdecydować czy chronimy obudowę czy ekran. Na S7 z ochroną ekranu pasują tylko etui które są zaczepione o górę i dół telefonu. Nie ma ochrony boków. Na Samsunga jest też więcej etui lepszych firm niż na Xiaomi więc jeszcze ciężej będzie coś znaleźć. Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś z mi note 10 

Są też szkła klejone na UV. Ale nie mam do tego przekonania i nie wiem jak to się odkleja np po roku czy dwóch jak przyjdzie nam je wymienić 

Edited by stereo0
  • Like 1
Posted

No cóż, czyli zostaje zostawić w spokoju ten ekran i swój portfel przy okazji podczas prób znalezienia czegoś ekstra. Chyba że coś wymyśla sensownego, za rozsądne pieniądze. No i przyzwyczaić się do korzystania z etui zamykanego, choć tak patrzę na wymiary... Centymetr wyższy i niestety grubszy w stosunku do Mi8 (chyba że orientuje się ktoś, podane grubości dotyczą też wystających aparatów i są podane razem z nimi?). Bo jeśli tak, to nie będzie tak źle, etui zamykane same w sobie jest dość grube i bez problemu schowa aparat.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted

Prawdopodobnie mi10 ma fabrycznie naklejona folię na ekran więc przez jakiś czas bedzie z tym spokój. Niestety nie wrzucę wam filmu na YT bo ktoś uruchomił tak agresywny firewall na tym forum, że się nie da, ale mogę wam dać link do kanału gościa i są tam filmiki z mi10 w tym unboxing gdzie widać folię na ekranie zwłaszcza jak przybliża telefon i widać krzywo naklejona w okolicy przedniego aparatu

https://www.youtube.com/channel/UCIN0nfeWIUTX_Ybm7-HkvCg

Posted
Dnia 14.02.2020 o 11:03, stereo0 napisał:

@daniel.wu poczytaj sobie o ochronie ekranu na innych forach o np. S7 edge. Żona na S7 edge od prawie 3 lat i do tej pory nic uczciwego nie znaleźliśmy oprócz foli wyciętej na wymiar, która nie pokrywa całego ekranu, szybko zzolkla i brzydko wygląda bo nabrała takiej faktury skórki pomarańczy. W okolicy przycisku się odkleiło. Tu nie ma przycisku ale mamy gęsty w miui i jak ktoś korzysta to też za jakimś czasem zacznie odklejać folię w miejscu smyrania. Na początku kupiłem jej jakiś wynalazek który nakładało się po spryskaniu telefonu specjalnym płynem i odstawieniu go na 24h do zastygnięcia. Po tygodniu zaczęło się oklejać xD 150zl poszło psu w rzyć. Jeżeli na mi9 czy podobnych z lekko zaoblonym ekranem na krawędziach jest często problem połączyć etui ze szkłem bo się podważa to na takim ekranie jest jeszcze gorzej i mało które etui nie podważa. Wtedy trzeba zdecydować czy chronimy obudowę czy ekran. Na S7 z ochroną ekranu pasują tylko etui które są zaczepione o górę i dół telefonu. Nie ma ochrony boków. Na Samsunga jest też więcej etui lepszych firm niż na Xiaomi więc jeszcze ciężej będzie coś znaleźć. Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś z mi note 10 

Są też szkła klejone na UV. Ale nie mam do tego przekonania i nie wiem jak to się odkleja np po roku czy dwóch jak przyjdzie nam je wymienić 

poczytaj o szkłach UV. U siebie w oneplus 7 pro mam juz drugie. Są świetne.

• 1 month later...
Posted

I ten tv 720p HD lol kto to im kupi mogli byt dać w przedsprzedaży jakiś zestaw gadżetów do telefonu a nie tv z specyfikacja z 2013 roku. Z cenami ostro polecieli odkąd Huawei ma bana szaleją.

• Like 1
Posted
6 godzin temu, Szaju napisał:

W porównaniu do flagowców innych firm to nadal jest jedna z trochę tańszych opcji. 

W porownaniu do flagowcow innych firm, to xiaomi nadal jednak troche odstaje, zwlaszcza softem i robieniem z koncowego klienta betatestera. 

• Like 4